Denna artikel handlar om Google Analytics 4-egendomar. Se avsnittet om Universal Analytics om du fortfarande använder en Universal Analytics-egendom som slutar behandla data den 1 juli 2023 (den 1 juli 2024 för Analytics 360-egendomar).

Vi presenterar den senaste generationen av Analytics: Google Analytics 4 (GA4)

Utforska mer av Google Analytics 4, den senaste generationen Analytics som samlar in händelsebaserad data från både webbplatser och appar.

GA4 är en ny egendom som är utformad för framtidens mätningar:

• samlar både webbplats- och appdata för att ge bättre insikter i kundresan
  • använder händelsebaserad data i stället för sessionsbaserad
  • inkluderar integritetsinställningar som mätning utan cookies samt beteende- och konverteringsmodellering
  • innehåller prediktiva funktioner som ger vägledning utan komplexa modeller
  • har direktintegreringar med medieplattformar som bidrar till att generera åtgärder på din webbplats eller i din app

Från och med den 1 juli 2023 bearbetas inte längre data i Universal Analytics-standardegendomar. Du kan se dina Universal Analytics-rapporter en tid efter den 1 juli 2023. Ny data överförs dock bara till Google Analytics 4-egendomar. Läs mer

Universal Analytics-egendomar får en engångsförlängning för bearbetning som upphör den 1 juli 2024.

Komma igång med Google Analytics 4

Om du är redigerare eller administratör finns det tre sätt att komma igång:

Alternativ 1: Ställ in datainsamling med Analytics för första gången

Gör detta om du inte har använt Analytics tidigare och är redo att samla in data om din webbplats och/eller app.

Alternativ 2: Lägg till Google Analytics 4 på en webbplats med Universal Analytics (klassisk Analytics)

Konfigurationsassistenten för GA4 lägger till en Google Analytics 4-egendom vid sidan av din befintliga Universal Analytics-egendom. Din Universal Analytics-egendom fortsätter samla in data. Du har åtkomst till båda via egendomsväljaren i avsnittet Administratör.

Alternativ 3: Lägg till Google Analytics 4 i ett byggverktyg för webbplatser eller CMS (innehållshanteringssystem)

Gör så här om du använder en webbplats med en CMS-värd, till exempel en webbplats som har skapats med Wix, WordPress, Drupal, Squarespace, GoDaddy, WooCommerce, Shopify, Magento, Awesome Motive eller HubSpot.

Befintliga Google Analytics för Firebase-kunder uppmanas att uppgradera till en Google Analytics 4-egendom.