[GA4] Vi presenterar den senaste generationen av Analytics: Google Analytics 4

Utforska Google Analytics 4, den senaste generationen av Analytics som samlar in händelsebaserad data från både webbplatser och appar

GA4 är en ny typ av egendom som är utformad för framtidens mätningar:

• Samlar både webbplats- och appdata för att ge bättre insikter i kundresan
  • Använder händelsebaserad data i stället för sessionsbaserad
  • Inkluderar integritetsinställningar som mätning utan cookies samt beteendemodellering och modellering av viktiga händelser
  • Prediktiva funktioner erbjuder vägledning utan komplexa modeller
  • Direktintegreringar med medieplattformar bidrar till att generera åtgärder på din webbplats eller i din app

Från och med den 1 juli 2023 slutade Universal Analytics-standardegendomar att behandla data. Du kan se dina Universal Analytics-rapporter en tid efter den 1 juli 2023. Ny data överförs dock bara till Google Analytics 4-egendomar. Läs mer

360 Universal Analytics-egendomar får ett tillfälligt bearbetningsuppskov till 1 juli 2024.

Komma igång med Google Analytics 4

Om du är redigerare eller administratör finns det tre sätt att komma igång:

Alternativ 1: Ställ in datainsamling med Analytics för första gången

Gör detta om du inte har använt Analytics tidigare och är redo att samla in data om din webbplats och/eller app.

Alternativ 2: Lägg till Google Analytics 4 på en webbplats med Universal Analytics (klassiska Analytics)

Konfigurationsassistent för GA4 lägger till en Google Analytics 4-egendom utöver din befintliga Universal Analytics-egendom. Du kommer fortfarande åt din Universal Analytics-egendom och kan se rapporter som bygger på tidigare data. Du kommer åt båda egendomarna via egendomsväljaren i avsnittet Administratör.

Alternativ 3: Lägg till Google Analytics 4 i ett byggverktyg för webbplatser eller CMS (innehållshanteringssystem)

Gör så här om du använder en webbplats med en CMS-värd (ett innehållshanteringssystem), till exempel en webbplats som har skapats med Wix, WordPress, Drupal, Squarespace, GoDaddy, WooCommerce, Shopify, Magento, Awesome Motive, HubSpot eller annat.

Befintliga Google Analytics för Firebase-kunder uppmanas att uppgradera till en Google Analytics 4-egendom.