Denna artikel handlar om Google Analytics 4-egendomar. Se avsnittet Universal Analytics om du fortfarande använder en Universal Analytics-egendom som slutar bearbeta data den 1 juli 2023 (1 oktober 2023 för Analytics 360-egendomar). .

Vi presenterar Google Analytics 4 (GA4)

Nästa generation av Google Analytics

GA4 är en ny egendom som är utformad för framtidens mätningar:

• Samlar både webbplats- och appdata för att ge bättre insikter i kundresan
  • Använder händelser i stället för sessionsbaserad data
  • Inkluderar integritetsinställningar som mätning utan cookies samt beteende- och konverteringsmodellering
  • Prediktiva funktioner erbjuder vägledning utan komplexa modeller
  • Direkta integrationer till medieplattformar hjälper till att driva åtgärder

Den 1 juli 2023 bearbetas inte data längre i standardegendomar i Universal Analytics. Du kan se dina Universal Analytics-rapporter en tid efter den 1 juli 2023.Ny data överförs dock bara till Google Analytics 4-egendomar. Läs mer

Google Analytics 360-egendomar får en engångsförlängning för bearbetning som tas bort den 1 oktober 2023.

Komma igång med Google Analytics 4

Om du är redigerare eller administratör finns det tre sätt att komma igång:

Alternativ 1: Ställ in datainsamling med Analytics för första gången

Gör detta om du inte har använt Analytics tidigare och är redo att samla in data om din webbplats och/eller app.

Alternativ 2: Lägg till Google Analytics 4 på en webbplats med Universal Analytics (klassisk Analytics)

Konfigurationsassistenten för GA4 lägger till en Google Analytics 4-egendom vid sidan av din befintliga Universal Analytics-egendom. Din Universal Analytics-egendom fortsätter att samla in data. Du har åtkomst till båda via egendomsväljare i administratörsområdet.

Alternativ 3: Lägg till Google Analytics 4 i ett byggverktyg för webbplatser eller CMS (innehållshanteringssystem)

Gör så här om du använder en webbplats med en CMS-värd (ett innehållshanteringssystem), till exempel en webbplats som skapats med Wix, WordPress, Drupal, Squarespace, GoDaddy, WooCommerce, Shopify, Magento, Awesome Motive, HubSpot eller andra.

Befintliga Google Analytics för Firebase-kunder uppmanas att uppgradera till en Google Analytics 4-egendom.