Denne artikkelen handler om Google Analytics 4-områder. Se delen om Universal Analytics hvis du fortsatt bruker et Universal Analytics-område, siden denne typen område slutter å behandle data 1. juli 2023 (1. oktober 2023 for Analytics 360-områder).

Se den neste generasjonen av Google Analytics

Kom i gang med nye Google Analytics

Google Analytics 4 (tidligere kalt «app og nett») er en ny type område – og sammenlignet med Universal Analytics får du mange fordeler:

• i tråd med strenge standarder for personvern og tåler tidens tann
  • avanserte løsninger basert på maskinlæring for at du skal få innsikt i kundereisen på flere enheter og plattformer
  • finstemt og sømløs integrasjon med Googles annonseringsplattformer for at du skal kunne optimalisere kampanjeresultatene og øke avkastningen på markedsføringstiltakene dine

Les gjennom denne kunngjøringen for å finne ut mer om dette.

Greit å vite

• Google Analytics 4 erstatter Universal Analytics. Hva har jeg?
  • Fra og med 1. juli 2023 blir det ikke lenger behandlet data i standard Universal Analytics-områder. Du har fortsatt tilgang til Universal Analytics-rapportene dine i en periode etter 1. juli 2023. Nye data overføres imidlertid bare til Google Analytics 4-områder. Finn ut mer
 Vi gir Analytics 360-områder én behandlingsutsettelse som utløper 1. oktober 2023.

Kom i gang

For at du skal kunne bruke nye Google Analytics, må du konfigurere et Google Analytics 4-område for appen din og/eller nettstedet ditt og ha rollen redigerer i Google Analytics-kontoen.

Merk: Hvis du bruker Google Analytics for Firebase for appen din, kan du følge denne veiledningen for å oppgradere Firebase-prosjektet ditt til et Google Analytics 4-område.

Fremgangsmåten videre

Bruk konfigureringsassistenten i det nye Google Analytics 4-området til å fullføre konfigureringen av området.

Når det nye området er konfigurert og dataene tikker inn, kan du begynne å utforske følgende: