Dit artikel gaat over Google Analytics 4-property's. Bekijk het gedeelte over Universal Analytics als u nog steeds een Universal Analytics-property gebruikt. Universal Analytics-property's verwerken geen gegevens meer vanaf 1 juli 2023 (1 oktober 2023 voor Analytics 360-property's).

Nieuw: Google Analytics 4 (GA4)

De volgende generatie Google Analytics

GA4 is een nieuwe property die is ontworpen voor de nieuwe manier van meten:

• Verzamelt zowel website- als app-gegevens om meer inzicht te krijgen in het klanttraject
  • Gebruikt gebeurtenissen in plaats van sessiegebaseerde gegevens
  • Bevat privacyopties zoals metingen zonder cookies en gedrags- en conversiemodellering
  • Voorspellende mogelijkheden bieden begeleiding zonder complexe modellen
  • Directe integraties met mediaplatforms stimuleren acties

Vanaf 1 juli 2023 verwerken standaard Universal Analytics-property's geen gegevens meer. U kunt uw Universal Analytics-rapporten na 1 juli 2023 nog enige tijd inzien. Nieuwe gegevens worden alleen doorgestuurd naar Google Analytics 4-property's. Meer informatie

Voor Google Analytics 360-property's geldt een eenmalige verlenging voor gegevensverwerking die eindigt op 1 oktober 2023.

Aan de slag met Google Analytics 4

U kunt op 3 manieren aan de slag gaan als u een bewerker of beheerder bent:

Optie 1: Stel Analytics-gegevensverzameling voor het eerst in

Doe dit als u Analytics voor het eerst gebruikt en gegevens wilt verzamelen voor uw website en/of app.

Optie 2: Voeg Google Analytics 4 toe aan een site met Universal Analytics (de klassieke versie van Analytics)

De Installatieassistent voor GA4 voegt een Google Analytics 4-property toe naast uw bestaande Universal Analytics-property. Uw Universal Analytics-property blijft gegevens verzamelen. U heeft toegang tot beide via de propertykiezer in het gedeelte Beheerder.

Optie 3: Voeg Google Analytics 4 toe aan een websitebouwerplatform of CMS (contentmanagementsysteem)

Doe dit als u een website gebruikt die wordt gehost op een CMS (contentmanagementsysteem), bijvoorbeeld een website die is gemaakt met Wix, WordPress, Drupal, Squarespace, GoDaddy, WooCommerce, Shopify, Magento, Awesome Motive of HubSpot.

Bestaande Google Analytics voor Firebase-klanten wordt aangeraden te upgraden naar een Google Analytics 4-property.