Dit artikel gaat over Google Analytics 4-property's. Als u een Universal Analytics-property gebruikt, bekijkt u het gedeelte over Universal Analytics van dit Helpcentrum.

Maak kennis met de volgende generatie Google Analytics

Aan de slag gaan met het nieuwe Google Analytics

Google Analytics 4 (voorheen bekend als App & web) is een nieuw type property met andere rapporten dan u gewend bent in Universal Analytics-property's.  Eén voordeel van een Google Analytics 4-property is dat u deze kunt gebruiken voor een website, een app of voor beide. Universal Analytics-property's ondersteunen alleen websites. Lees de aankondiging voor meer informatie.

Aan de slag

Stel uw website en/of app in op een Google Analytics 4-property om de nieuwe versie van Google Analytics uit te proberen. U kunt dat op 3 manieren doen. (U heeft de rol Bewerker nodig voor het Google Analytics-account.)

Als u een webplatform gebruikt waarvoor een UA-ID is vereist (u accepteert geen G-ID), kunt u nog steeds Google Analytics 4 gebruiken door het algemene sitetag-fragment (gtag.js) handmatig in het aangepaste HTML-veld van uw websitebouwer/CMS te plakken. Selecteer uw websitebouwer in deze tabel voor platformspecifieke instructies.
Als u gebruikmaakt van Universal Analytics-functies en -rapportage, raden we u aan uw site op zowel Google Analytics 4 als Universal Analytics in te stellen. Hierdoor kunt u werken met uw Google Analytics 4-property en op elk gewenst moment overschakelen naar uw Universal Analytics-property.

Als u Google Analytics voor Firebase gebruikt voor uw app

Bestaande Google Analytics voor Firebase-klanten wordt aangeraden te upgraden naar een Google Analytics 4-property (voorheen bekend als App & web).  Volg deze instructies om uw Firebase-project te upgraden naar een Google Analytics 4-property.

Volgende stappen

Beheerders kunnen de Instelassistent in de nieuwe Google Analytics 4-property gebruiken om de instellingen van de property te voltooien.

Nadat de nieuwe property is ingesteld en de gegevens binnenstromen, kunt u beginnen met verkennen: