[GA4] Uuden sukupolven Analytics: Google Analytics 4

Tutustu Google Analytics 4:ään, uuden sukupolven Analyticsiin, joka kerää tapahtumapohjaista dataa sivustoilta ja sovelluksista

GA4 on uudenlainen mittauskokonaisuus, joka on suunniteltu tulevaisuuden tarpeita varten:

• Se kerää dataa sekä verkkosivustoilta että sovelluksista ymmärtääkseen asiakaspolkua paremmin.
  • Se käyttää istuntopohjaisen datan sijaan tapahtumapohjaista dataa.
  • Se sisältää yksityisyysasetuksia, kuten evästeettömän mittauksen, sekä toiminnan ja tärkeiden tapahtumien mallintamisen.
  • Ennusteominaisuuksista saat vinkkejä ilman monimutkaisia malleja.
  • Suorat integroinnit media‑alustoihin auttavat kerryttämään tapahtumia verkkosivustolla ja sovelluksessa

Tavalliset Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudet lopettivat datan käsittelyn 1.7.2023. Voit nähdä Universal Analytics ‐raporttisi vielä jonkin aikaa 1.7.2023 jälkeen. Uutta dataa tulee kuitenkin vain Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksiin. Lue lisää

Universal Analytics 360 ‑mittauskokonaisuudet saavat datan käsittelylle lisäaikaa 1.7.2024 saakka.

Näin voit aloittaa Google Analytics 4:n käytön

Jos olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit aloittaa kolmella eri tavalla:

Vaihtoehto 1: Ota Analyticsin datankeruu ensimmäistä kertaa käyttöön

Tee näin, jos et ole ennen käyttänyt Analyticsia ja olet valmis keräämään dataa verkkosivustoltasi tai sovelluksestasi.

Vaihtoehto 2: Lisää Google Analytics 4 sivustolle, jolla on käytössä Universal Analytics (Analyticsin perinteinen versio)

GA4:n Setup Assistant lisää Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuden Universal Analytics ‐mittauskokonaisuutesi rinnalle. Voit edelleen päästä Universal Analytics ‐mittauskokonaisuuteesi ja katsoa aiempaan dataan perustuvia raportteja. Pääset kumpaankin mittauskokonaisuuteen käyttämällä mittauskokonaisuusvalitsinta, joka löytyy Järjestelmänvalvoja-kohdasta.

Vaihtoehto 3: Lisää Google Analytics 4 verkkosivuston luontityökaluun tai sisällönhallintajärjestelmään (CMS-järjestelmään)

Tee näin, jos sinulla on sisällönhallintajärjestelmään perustuva verkkosivusto. Tällaisia sisällönhallintajärjestelmiä ovat esimerkiksi Wix, WordPress, Drupal, Squarespace, GoDaddy, WooCommerce, Shopify, Magento, Awesome Motive ja HubSpot.

Suosittelemme, että Google Analytics for Firebasen asiakkaat siirtyvät käyttämään Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuutta.