Aquest article és sobre les propietats de Google Analytics 4. Consulteu la secció Universal Analytics si encara feu servir una propietat de Universal Analytics, que deixarà de tractar dades l'1 de juliol de 2023 (l'1 d'octubre de 2023, en el cas de les propietats d'Analytics 360).

Presentem Google Analytics 4 (GA4)

La nova generació de Google Analytics

GA4 és una propietat nova dissenyada per al futur del mesurament:

• Recull dades del lloc web i de l'aplicació per entendre millor el recorregut del client.
  • Utilitza esdeveniments en lloc de dades basades en sessions.
  • Inclou controls de privadesa, com ara el mesurament sense galetes i la modelització conductual i de conversions.
  • Les capacitats predictives ofereixen orientació sense models complexos.
  • Les integracions directes a les plataformes de mitjans ajuden a generar accions.

A partir de l'1 de juliol de 2023, les propietats estàndard de Universal Analytics deixaran de processar dades. Podreu veure els informes de Universal Analytics durant un període de temps passat l'1 de juliol de 2023. Tanmateix, les dades noves només fluiran a les propietats de Google Analytics 4. Més informació

El processament a les propietats de Google Analytics 360 es prorrogarà un sol cop fins a l'1 d'octubre de 2023.

Com es pot començar a utilitzar Google Analytics 4

Hi ha tres maneres de començar si sou editor o administrador:

Opció 1: configureu la recollida de dades d'Analytics per primera vegada.

Feu-ho si és el primer cop que utilitzeu Analytics i esteu a punt per recollir dades per al lloc web o per a l'aplicació

Opció 2: afegiu Google Analytics 4 a un lloc web amb Universal Analytics (la versió clàssica d'Analytics).

L'Assistent de configuració de GA4 afegirà una propietat de Google Analytics 4 juntament amb la propietat de Universal Analytics existent. La vostra propietat de Universal Analytics continuarà recollint dades. Podeu accedir a totes dues mitjançant el selector de propietats a l'àrea Administració.

Opció 3: afegiu Google Analytics 4 a una plataforma de creador de llocs web o un CMS (sistema de gestió de continguts).

Feu això si utilitzeu un lloc web allotjat en un CMS, com ara un lloc web creat amb Wix, WordPress, Drupal, Squarespace, GoDaddy, WooCommerce, Shopify, Magento, Awesome Motive, HubSpot, etc.

Es recomana als clients actuals de Google Analytics for Firebase que facin l'actualització a una propietat de Google Analytics 4.