Konfigurasjon (nett)

Konfigurer nettsporingskoden

Følg disse instruksjonene hvis du vil bruke Google Analytics til å samle inn data fra nettsteder.

Når du skal gjennomføre denne prosessen, må du ha tilgang til kildekoden for nettstedet ditt, ha relativt god kjennskap til HTML (eller ha en utvikler som kan hjelpe deg) og ha en Google Analytics-konto og et område som er konfigurert. Finn ut mer om områder og hvordan du konfigurerer et område.

Hvis du vil samle inn data fra en mobilapp, bruker du én av SDK-ene for Google Analytics. For andre digitale enheter bruker du måleprotokollen.

Slik konfigurerer du nettsporingskoden:

1. Finn sporingskodebiten for området ditt.
    Logg på Google Analytics-kontoen din, og klikk på Administrator på menylinjen øverst. Velg området du vil arbeide med, i kolonnene Konto og Område. Klikk på Sporingsinfo / Sporingskode. Image of where you find your tracking code in your Analytics account. Klikk for å utvide dette bildet og se hvor disse alternativene vises i grensesnittet.
  2. Finn sporingskodebiten din. Du finner den i et felt med flere JavaScript-linjer. Alt innholdet i dette feltet utgjør sporingskodebiten din. Den begynner med <script> og slutter med </script>.
    Sporingskoden inneholder en unik ID som tilhører hvert Google Analytics-område. Du må ikke blande sammen sporingskodebiter fra ulike områder, og du kan ikke bruke denne sporingskodebiten på flere domener.
  3. Kopiér kodebiten.
    Ikke rediger kodebiten. Bare kopiér den. Du kan lime inn kodebiten i et tekstdokument i tilfelle du mister den eller gjør utilsiktede endringer.
  4. Lim inn kodebiten (uendret i sin helhet) på hver nettside du vil spore. Lim den inn rett foran den avsluttende </head> -taggen.
    Hvis du bruker maler til å generere sider dynamisk for nettstedet ditt (hvis du f.eks. bruker PHP, ASP eller en lignende teknologi), kan du lime inn sporingskodebiten i en egen fil og ta den med i sidetittelen.
  5. Kontrollér konfigurasjonen.
    Sjekk at sporingskodebiten som er installert på nettstedet ditt, er identisk med koden i visningen, og se flere måter du kan kontrollere konfigurasjonen på.

Fremgangsmåten videre

Konfigurer og tilpass datautvalgene for rapportering

Et datautvalg er linsen som du ser dataene dine gjennom. Det er den delen av en Google Analytics-konto som inneholder rapporter og verktøy du kan bruke til å analysere data.

Finn ut mer om datautvalg, hvordan du oppretter et datautvalg og hvorfor du bør opprette en kopi av det opprinnelige datautvalget.

Legg til flere sporingsfunksjoner

Når du har fullført konfigurasjonen, kan du tilpasse sporingskoden slik at du samler inn data som ikke spores automatisk i Google Analytics. Vi anbefaler at du konfigurerer aktivitetssporing, som gjør at du kan spore brukernes interaksjoner med innhold som videoer, knapper, nedlastinger, utgående linker og andre interaktive elementer. Hvis du selger noe, anbefaler vi også at du konfigurerer sporing av netthandel for å integrere data om produkter og salg med de andre dataene du samler inn ved hjelp av Google Analytics.

Konfigurer sporing av flere domener (om nødvendig)

Hvis du har flere toppdomener og du ønsker å se data fra alle disse i ett Google Analytics-område, må du konfigurere sporing av flere domener. Hvis du for eksempel har example-1.com og www.example-2.com og du ønsker å kombinere data fra begge domenene i de samme rapportene i Google Analytics, må du konfigurere sporing av flere domener. Finn ut mer om sporing av flere domener, eller se utviklerveiledningen vår om sporing av flere domener for analytics.js. Når du konfigurerer sporing av flere domener, må du legge til de ekstra domenene i henvisningsunntakene for å unngå egenhenvisninger i rapportene dine.

Avanserte sporingsalternativer

Utviklere kan også konfigurere alternativer for avansert innsamling, for eksempel å overstyre flere verdier som er sendt som en sidevisning, angi at en parameterverdi skal gjelde for flere sendingskommandoer, utføre kode bare etter at analytics.js-biblioteket er lastet inn, og arbeide med flere sporingsobjekter.

Du finner informasjon om alle andre alternativer for avansert konfigurasjon i utviklerveiledningen om avanserte konfigurasjoner for analytics.js.

Hvis du bruker Classic Analytics, må du se utviklerveiledningen for ga.js når du skal bruke avanserte konfigurasjoner. Dette omfatter sporing av flere domener.

Hvilke endringer du må gjøre, er avhengig av hvilken sporingskode du bruker. Sjekk om du har klassisk Analytics (ga.js) eller Universal Analytics (analytics.js).