Konfigurer nettsporingskoden

Legg til grunnleggende sidesporing på nettstedet ditt.

Følg disse instruksjonene for å samle inn grunnleggende sidesporingsdata fra et nettsted. Når du har installert grunnleggende sidesporing på nettstedet ditt, får du se data i de fleste Google Analytics-rapporter, blant annet informasjon om trafikkhenvisninger, brukeregenskaper og øvrig nettsurfing. Det kan ta 24 timer før dataene vises i rapportene dine etter at sporingen er installert.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Velg hvordan du vil legge til sporing

Du kan samle inn sidesporingsdata på to måter:

• Legg til Google Analytics-taggen (Universal Analytics) i beholderen på nettstedet ditt ved hjelp av Google Tag Manager. Denne fremgangsmåten anbefales fordi tag-administrasjonen på nettstedet ditt blir enklere hvis du bruker Google Tag Manager. Med Google Tag Manager blir det enklere å legge til andre tagger (f.eks. konverteringssporing for AdWords og remarketing-tagger) på nettstedet ditt og konfigurere sporing i Google Analytics.
  • Legg til sporingskoden direkte i HTML-koden på hver side på nettstedet ditt. Dette er den enkleste fremgangsmåten hvis du bare ønsker å legge til den grunnleggende Google Analytics-sporingskoden på nettstedet ditt.
Samler du ikke inn data fra et nettsted? Hvis du vil samle inn data fra en mobilapp, bruker du én av SDK-ene for Google Analytics. Hvis du vil samle inn data fra en enhet som er koblet til Internett (f.eks. en enhet på et salgssted, men ikke et nettsted eller en mobilapp), bruker du Measurement Protocol.

Legg til sporing ved hjelp av Google Tag Manager

Hvis du ikke har så god kjennskap til Google Tag Manager, kan du først lese artikkelen Om Google Tag Manager. Når du er klar til å opprette en Google Tag Manager-konto og konfigurere Google Tag Manager på nettstedet ditt, kan du lese gjennom Konfigurasjon og installasjon.

For å legge til Google Analytics-sporing på nettstedet ditt, legg til Google Analytics-taggen i beholderen din i Google Tag Manager, og publiser beholderen.

Legg til sporingskoden direkte på nettstedet ditt

Når du skal gjennomføre denne prosessen, må du ha tilgang til kildekoden for nettstedet ditt, ha god kjennskap til HTML-redigering (eller ha en nettredaktør/utvikler som kan hjelpe deg), og ha en Google Analytics-konto og et område som allerede er konfigurert.

Slik konfigurerer du nettsporingskoden:

1. Finn sporingskodebiten for området ditt.
    Logg på Google Analytics-kontoen din, og velg Administrator-fanen. Velg området du ønsker å arbeide med, i KONTO- og OMRÅDE-kolonnene. Klikk på Sporingsinfo > Sporingskode. Image of where you find your tracking code in your Analytics account. Klikk for å utvide dette bildet og se hvor disse alternativene blir vist i grensesnittet.
  2. Finn sporingskodebiten. Den er i en boks med flere JavaScript-linjer. Alt innholdet i dette feltet utgjør sporingskodebiten din. Den begynner med <script> og slutter med </script>.
    Sporingskoden inneholder en unik ID som korresponderer med de enkelte Google Analytics-områdene. Du må ikke blande sammen sporingskodebiter fra ulike områder, og du kan ikke bruke den samme sporingskodebiten på flere domener.
  3. Kopiér kodebiten.
    Ikke endre kodebiten. Bare kopiér den. Du kan lime inn kodebiten i et tekstdokument i tilfelle du mister den eller gjør utilsiktede endringer fra utklippstavlen.
  4. Lim inn kodebiten (uendret, og i sin helhet) på alle nettsidene du ønsker å spore. Lim den inn rett før den avsluttende </head>-taggen.
    Hvis du bruker maler for å generere sider dynamisk for nettstedet ditt (hvis du f.eks. bruker PHP, ASP eller en lignende teknologi), kan du lime inn sporingskodebiten i en egen fil og ta den med i sidetittelen.

Kontrollér at sporingskoden fungerer som forventet

Ta en titt på strategiene og verktøyene du kan bruke for å sørge for at sporingskoden din blir utløst, og at dataene som rapporteres via Google Analytics, er som forventet.

Relaterte ressurser

google-developers-svg

Se Innføring i analytics.js hvis du vil ha mer informasjon om Google Analytics-sporingskoden.

gtm-logo-sm-svg

Se Google Analytics-taggen (Universal Analytics) hvis du bruker Google Tag Manager for å administrere Google Analytics-sporing.