De Analytics-tag instellen

In dit artikel:

Basisinstructies

1. Als u dit nog niet heeft gedaan, maakt u een property in Google Analytics. Maak één Analytics-property voor elke website waarvoor u gegevens wilt verzamelen. Als u een property maakt, wordt er een Google Analytics-ID gegenereerd die u gebruikt in de gtag.js-installatie.
  2. Zoek uw Google Analytics-ID zoals hieronder wordt beschreven. U gebruikt deze Google Analytics-ID in de configuratie.
  3. Kopieer en plak de algemene sitetag op elke webpagina die u wilt meten. Voeg de tag direct na de openingstag <head> toe op elke pagina.

Uw Google Analytics-ID zoeken

Zoek de Google Analytics-ID als volgt:

1. Log in op uw Analytics-account.
  2. Klik op Beheerder.
  3. Selecteer een account in het menu in de kolom ACCOUNT.
  4. Selecteer een property in het menu in de kolom PROPERTY.
  5. Klik onder PROPERTY op Trackinginfo > Trackingcode. Uw Google Analytics-ID wordt bovenaan de pagina weergegeven.

De algemene sitetag

De algemene sitetag bevat meerdere regels programmeercode die u op elke pagina van uw site moet plakken. De aangepaste algemene sitetag wordt weergegeven in een tekstvak onder de kop 'Algemene sitetag' (gtag.js).

1. Kopieer de volledige content van het tekstvak.
  2. Plak deze direct na de <head>-tag op elke pagina van uw site.

<!-- Algemene sitetag (gtag.js) - Google Analytics -->

... (hier worden verschillende regels met aangepaste programmeercode weergegeven)

</script>

Controleren of de tag werkt

Als u wilt controleren of de tag werkt, kijkt u op uw website of uw bezoek wordt geregistreerd in de Realtime-rapporten.

Handleiding voor gtag.js-ontwikkelaars