Analytics-seurannan määrittäminen gtag.js-tagin avulla

Gtag.js on verkkosivustojen taggaamiseen tarkoitettu kirjasto, jota hyödynnetään Googlen sivustojen mittaukseen, konversioseurantaan ja uudelleenmarkkinointiin liittyvissä tuotteissa ja joka tekee myös hallinnasta ja käyttöönotosta entistä helpompaa. Käyttämällä gtag.js‑tagia saat uusimmat dynaamiset ominaisuudet ja integroinnit käyttöösi heti niiden tultua saataville.

Tässä artikkelissa:

Perusohjeet

1. Luo verkko-omaisuus Google Analyticsissa, jos et ole vielä sitä tehnyt. Luo yksi Analyticsin verkko-omaisuus kutakin seurattavaa sivustoa kohden. Kun luot verkko-omaisuuden, Analytics määrittää seurantatunnuksen, jota käytetään gtag.js-seurantakoodinpätkässä.
  2. Etsi seurantatunnus noudattamalla alla olevia ohjeita. Tätä seurantatunnusta tulee käyttää seurantakoodinpätkässä.
  3. Kopioi ja liitä gtag.js-seurantakoodinpätkä kullekin seurattavalle verkkosivulle. Lisää seurantakoodinpätkä heti avaavan <head>-tagin perään kullakin sivulla.

Seurantatunnuksen selvittäminen

Löydät seurantatunnuksen seuraavasti:

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja.
  3. Valitse tili TILI‑sarakkeen valikosta.
  4. Valitse sivusto SIVUSTO‑sarakkeen valikosta.
  5. Valitse VERKKO-OMAISUUS-kohdasta Seurantatiedot > Seurantakoodi. Seurantatunnuksesi näkyy sivun yläreunassa.

Seurantakoodinpätkä

Liitä seuraava koodinpätkä heti <head>-tagin perään kullakin sivustosi sivulla. Korvaa GA_TRACKING_ID omalla Google Analytics ‑seurantatunnuksellasi:

<!-- Yleinen sivustotagi (gtag.js) - Google Analytics -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=GA_TRACKING_ID"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('js', new Date());

gtag('config', 'GA_TRACKING_ID');
</script>

Seurantakoodin toimivuuden tarkistaminen

Voit tarkistaa seurantakoodin toiminnan siirtymällä verkkosivustollesi ja varmistamalla, että käyntisi rekisteröidään reaaliaikaisiin raportteihin.

Kehittäjän opas: gtag.js