Analyticsin yleisen sivustotagin käyttöön ottaminen

Artikkelin aiheet:

Perusohjeet

1. Luo Google Analytics ‑omaisuus kullekin verkkosivustolle, jolta haluat kerätä dataa, jos et ole vielä tehnyt niin.

Kun luot omaisuuden, omaisuudelle luodaan yksilöllinen seurantatunnus ja seurantatunnuksen sisältävä yleinen sivustotagi. Katso seuraavasta osiosta lisätietoja siitä, miten löydät seurantatunnuksen ja yleisen sivustotagin.
  2. Kopioi ja liitä yleinen sivustotagi heti avaavan <head>-tagin jälkeen jokaiselle mitattavalle verkkosivulle.

Seurantatunnuksen ja yleisen sivustotagin löytäminen

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja.
  3. Valitse tili TILI‑sarakkeen valikosta.
  4. Valitse OMAISUUS‑sarakkeen valikosta haluamasi omaisuus.
  5. Valitse OMAISUUS-kohdasta Seurantatiedot > Seurantakoodi.

Seurantatunnus näkyy sivun yläreunassa.

Yleinen sivustotagi näkyy alempana sivulla Verkkosivuston seuranta > Yleinen sivustotagi (gtag.js) ‑kohdan alla olevassa tekstikentässä.

Yleinen sivustotagi

Yleinen sivustotagi sisältää useita ohjelmakoodirivejä, jotka sinun on liitettävä jokaiselle mitattavalle verkkosivulle:

<!-- Global Site Tag (gtag.js) - Google Analytics -->

... (useita ohjelmakoodirivejä) ...

</script>

Lisää yleinen sivustotagi verkkosivuillesi näin:

1. Kopioi koko tekstikentän sisältö.
  2. Liitä sisältö heti <head>-tagin jälkeen sivustosi jokaiselle sivulle.

Tiedonkeruun määrittäminen sivuston tyypin mukaan

Analyticsin tiedonkeruumenetelmä vaihtelee verkkosivuston tyypin mukaan.

Staattinen verkkosivusto

Staattinen verkkosivusto ei luo HTML-koodia ohjelmointikielen (kuten Pythonin tai PHP:n) tai käyttöliittymän avulla. Jotta voit kerätä dataa, sinun on kopioitava ja liitettävä yleinen sivustotagi jokaisen mitattavan verkkosivun lähdekoodiin.

1. Etsi omaisuuden yleinen sivustotagi ja kopioi koodi tarkalleen siinä muodossa kuin se on muuttamatta sitä.
  2. Liitä koodi (muokkaamattomana ja kokonaisuudessaan) ennen sulkevaa </head>-tagia jokaiselle mitattavalle verkkosivulle.

Lue lisää siitä, miten voit kerätä ja lähettää dataa verkkosivuilta useisiin Analytics-omaisuuksiin

Dynaaminen verkkosivusto

Dynaaminen verkkosivusto luo HTML-koodin ohjelmointikielen (kuten Pythonin ja PHP:n) tai käyttöliittymän avulla. Jotta voit kerätä dataa, lisää yleinen sivustotagi jokaisen mitattavan verkkosivun lähdekoodiin. Voit liittää yleisen sivustotagin jokaiselle verkkosivulle dynaamisesti käyttämällä yleistä include-tiedostoa tai mallia.

1. Etsi omaisuuden yleinen sivustotagi ja kopioi koodi tarkalleen siinä muodossa kuin se on muuttamatta sitä.
  2. Liitä yleinen sivustotagi omaan include-tiedostoonsa.
  3. Linkitä include-tiedosto sivun otsikkoon, jotta koodinpätkä näkyy ennen sulkevaa </head>-tagia jokaisella mitattavalla verkkosivulla.

Jos käytät PHP:tä:

1. Etsi omaisuuden yleinen sivustotagi ja kopioi koodi tarkalleen siinä muodossa kuin se on muuttamatta sitä.
  2. Liitä yleinen sivustotagi analyticstracking.php-tiedostoon.
  3. Sisällytä analyticstracking.php-tiedosto jokaiselle PHP-mallisivulle.
  4. Lisää seuraava koodi jokaiselle mallisivulle heti avaavan <body>-tagin jälkeen:
    <?php include_once("analyticstracking.php") ?>

Voit päivittää dynaamisten verkkosivustojen yleisen sivustotagin tehokkaammin Google Tag Managerin avulla.

Webhotellipalvelut (et ylläpidä sivun koodia)

Jotkin internetpalveluntarjoajat tai hostausympäristöt (esim. Wordpress, GoDaddy, Wix ja Weebly) helpottavat yleisen sivustotagin lisäämistä tarjoamalla laajennuksia, jotka ottavat Analyticsin käyttöön verkkosivuilla automaattisesti.

Tässä on joidenkin yleisimpien palveluntarjoajien ohjeita Analyticsin käyttöönottamiseksi:

Kun keräät dataa laajennuksen avulla, et ehkä voi lisätä määritysasetuksia mitattavan datan muokkaamista varten. Jos haluat mitata dataa tiettyjen vaatimusten mukaisesti, lue Analyticsin aloitusopas.

Sivusto, jolla on käytössä Google Tag Manager

Google Tag Manager on maksuton työkalu, jonka avulla voit lisätä ja ylläpitää useita analytiikka- ja sivustonseurantatageja. Jos haluat lisätä yleisen sivustotagin Google Tag Managerin avulla, lue Google Tag Managerin määritys- ja asennusopas.

Yleisen sivustotagin toiminnan varmistaminen

Voit varmistaa, että tagi toimii, siirtymällä verkkosivustollesi ja tarkistamalla sitten Analyticsin reaaliaikaisista raporteista, että käyntisi on rekisteröity.

Voit myös tarkistaa Google Tag Assistantilla, onko tagi otettu käyttöön oikein.

Lataa Tag Assistant | Lue lisää Tag Assistantin käyttämisestä

Kehittäjän opas: gtag.js