Analytics-tagin määrittäminen

Artikkelin aiheet:

Perusohjeet

1. Luo verkko-omaisuus Google Analyticsissa, jos et ole vielä tehnyt sitä. Luo oma Analytics-verkko-omaisuus jokaiselle sivustolle, josta haluat kerätä dataa. Verkko-omaisuuden luomisen yhteydessä Analytics määrittää Google Analytics ‑tunnuksen, jota tarvitset gtag.js:n asentamiseen.
  2. Etsi Google Analytics ‑tunnus alla olevien ohjeiden avulla. Tarvitset Google Analytics ‑tunnusta asetuksissasi.
  3. Kopioi yleinen sivustotagi ja liitä se jokaiselle mitattavalle verkkosivulle. Lisää tagi joka sivulle heti avaavan <head>-tagin perään.

Google Analytics ‑tunnuksen hakeminen

Löydät Google Analytics ‑tunnuksen seuraavasti:

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja.
  3. Valitse tili TILI‑sarakkeen valikosta.
  4. Valitse sivusto SIVUSTO‑sarakkeen valikosta.
  5. Valitse VERKKO-OMAISUUS-kohdasta Seurantatiedot > Seurantakoodi. Google Analytics ‑tunnus näkyy sivun yläreunassa.

Yleinen sivustotagi

Yleinen sivustotagi sisältää useita rivejä ohjelmointikoodia, joka sinun on liitettävä jokaiselle sivustosi sivulle. Sinulle muokattu yleinen sivustotagi näkyy Yleinen sivustotagi (gtag.js) ‑otsikon alla olevassa tekstikentässä.

1. Kopioi koko tekstikentän sisältö.
  2. Liitä sisältö jokaiselle sivustosi sivulle heti <head>-tagin perään.

<!-- Yleinen sivustotagi (gtag.js) - Google Analytics -->

... (tässä näkyy useita rivejä muokattua ohjelmointikoodia)

</script>

Tagin toiminnan tarkistaminen

Varmista tagin toimivuus siirtymällä sivustollesi ja tarkistamalla, että käynti rekisteröityy reaaliaikaisiin raportteihin.

Kehittäjän opas: gtag.js