Opsæt Analytics-sporing

Find dit sporings-id eller dit sporingskodestykke

For at opsætte Google Analytics-sporing skal du enten indtaste dit Analytics-sporings-id eller hele JavaScript-sporingskodestykket. Dette svarer til din Analytics-ejendom. Sådan finder du sporings-id'et og sporingskodestykket:

1. Log ind på din Analytics-konto.
  2. Vælg fanen Administrator.
  3. Vælg en konto på rullemenuen i kolonnen KONTO.
  4. Vælg en ejendom på rullemenuen i kolonnen EJENDOM.
  5. Klik på Sporingsoplysninger > Sporingskode under EJENDOM

Vælg, hvordan sporing skal opsættes

Du kan indsamle data på flere forskellige måder i Analytics, alt efter om du ønsker at spore et website, en app eller en anden enhed med forbindelse til internettet. Vælg den installationsmetode, der passer til det, du ønsker at spore.

• Statisk website

Statisk website

Et statisk website er et website, hvor sidens HTML IKKE genereres ved hjælp af et programmeringssprog eller en grænseflade såsom Python, Ruby, PHP osv. For at indsamle data skal du kopiere og indsætte Analytics-sporingskoden i kildekoden på alle de websider, du ønsker at spore.

1. Når du har JavaScript-sporingskodestykket til din ejendom, skal du kopiere kodestykket uden at redigere det.
    2. Indsæt hele din sporingskode uden at ændre den før det afsluttende </head>-tag på alle de websider på dit website, du ønsker at spore.

Hvis du ønsker at indsamle data fra websider til flere ejendomme på én gang, kan du få flere oplysninger om, hvordan du sporer en side ved hjælp af flere konti eller ejendomme.

• Dynamisk website

Dynamisk website

Et dynamisk website er et website, hvis HTML genereres ved hjælp af et programmeringssprog såsom Python, Ruby, PHP osv. For at indsamle data skal du medtage Analytics-sporingskoden i kildekoden på alle de websider, du ønsker at spore. Du kan bruge en almindelig inkludering eller skabelon til at sende sporingskoden til hver enkelt side dynamisk.

1. Når du har JavaScript-sporingskodestykket til din ejendom, skal du kopiere kodestykket uden at redigere det.
    2. Indsæt dit sporingskodestykke i dets egen inkluderingsfil, og medtag det derefter i sideoverskriften, så kodestykket vises før det afsluttende </head>-tag på alle de websider på dit website, du ønsker at spore.

Bruger du PHP?

Kopiér JavaScript-sporingskodestykket, og føj det til en fil med navnet analyticstracking.php. Medtag derefter analyticstracking.php-filen på alle PHP-skabelonsider. På alle skabelonsider skal du lige efter det indledende <body>-tag tilføje følgende kode:

<?php include_once("analyticstracking.php") ?>

Bemærk! Du kan opdatere sporingskoden for dynamiske websites mere effektivt ved at bruge Google Tag Manager.

• Webhostingtjeneste (du administrerer ikke kildekoden)

Webhostingtjeneste (du administrerer ikke kildekoden)

Nogle internetudbydere eller hostingplatforme (f.eks. Wordpress, GoDaddy, Wix, Weeble osv.) gør det endnu nemmere at installere Analytics-sporingskoden ved at tilbyde plugins, der automatisk installerer den på dine websider. Se vejledningen i installation af Analytics-sporings-id'et for din platform:

Her er nogle Analytics-implementeringsvejledninger for nogle af de store udbydere:

Bemærk! Når du bruger et plugin til at indsamle data, har du muligvis ikke mulighed for at tilføje konfigurationsindstillinger, så du kan tilpasse de data, du ønsker at spore. Hvis du har særlige krav til sporing af data, kan du se, hvordan du kommer godt i gang med Analytics.

• Website, der bruger Google Tag Manager

Website, der bruger Google Tag Manager

Google Tag Manager er et gratis værktøj, der hjælper dig med at tilføje og administrere flere Analytics- og websitesporingstags. For at bruge Google Tag Manager til at installere din Analytics-sporingskode skal du læse artiklen vedrørende opsætning og installation af Google Tag Manager.

• Mobilapps

Mobilapps

Læs Analytics til mobilapps.

• Enhed med forbindelse til internettet

Enhed med forbindelse til internettet

Hvis du vil indsamle data fra en internetforbundet enhed (f.eks. en onlinesalgsstedsenhed, en spillekonsol til videospil, et CRM-system eller en anden platform, skal du bruge Analytics Measurement Protocol.

Bekræft, at sporingskoden fungerer

Når du har installeret Analytics-sporing, kan det tage op til 24 timer, før data som trafikhenvisningsoplysninger, brugerkarakteristik og browsingoplysninger vises i dine rapporter. Du kan du kontrollere opsætningen af din websporingskode med det samme.

Læs avancerede ressourcer for at få flere oplysninger

Google Developers-websitet er en nyttig ressource til at få flere oplysninger om, hvordan sporingskodestykket fungerer.