[GA4] Importér varedata

Ikke last opp filer som inneholder dupliserte nøkler. Hvis du gjør det, kan det føre til inkonsekvente rapporteringsdata.

Med importering av varedata kan du overføre hele produktkatalogen din til Analytics. Du kan dermed måle brukeratferd, trafikk på nettstedet, inntekter og konverteringer med varespesifikke data, for eksempel stil, farge og størrelse eller hva enn det måtte være av varedimensjoner som er formålstjenlige for bedriften din.

Hvis du importerer varedata til Analytics, reduseres mengden netthandelsdata du må overføre sammen med hendelser: Én enkelt vare-ID eller vareenhet som overføres til Analytics på tidspunktet for innsamling, kan slås sammen med de importerte varedataene dine. De resulterende dataene fylles så ut i dimensjoner og beregninger for netthandel i rapportene dine.

Slik fungerer importering av varedata

For at du skal kunne bruke denne funksjonen, må du samle inn anbefalte hendelser for nettsalg.

Det blir brukt en vare-ID-dimensjon som nøkkel ved importering av varedata. Du kan overføre én vare-ID eller flere vare-ID-er sammen med hendelsene dine.

Når varedata importeres, blir «item_ids» i historiske hendelser og hendelser som løpende samles inn, tilordnet varefeltverdiene du importerer. Verdiene som blir lastet opp, blir så behandlet og vist (i rapporter, målgrupper og utforskninger) i stedet for verdiene som opprinnelig ble samlet inn. Hvis en vare-ID brukes i en rapport (enkeltvis eller som del av en samleverdi), erstatter Analytics verdien som opprinnelig ble samlet inn, med den som ble lastet opp, og den opplastede verdien fremgår i rapporten. På denne måten kan du korrigere eller oppdatere innsamlede verdier for å omstrukturere dataene dine eller gjøre dem nyttige igjen. Hvis det i tillegg foreligger nyere opplastede verdier på søketidspunktet som ennå ikke er behandlet, bruker Analytics de nyeste verdiene i stedet for verdiene som er behandlet.

Selv om du sletter en varedatakilde fra opplastingstjenesten, slettes ikke verdiene lagret i varedimensjonene for de aktuelle varene, da disse verdiene kan være endret. Akkurat som det er med alle andre innsamlingsmetoder, kan du bli nødt til å følge opp tilfeller der data slettes, for å få fjernet data lastet opp via denne metoden.

Data som importeres, må behandles før de kan vises i rapporter. Etter behandlingen kan det ta opptil ett døgn før de importerte dataene blir brukt sammen med innkommende hendelsesdata.

Analysér og iverksett tiltak

Standarddimensjonene for varer (f.eks. merkevaren, varenavnet og varekategorien) vises i rapporten om netthandelskjøp.

I Utforskninger kan du bruke varedata til å utforske trakter og segmentoverlapping.

Du kan også segmentere brukerne dine i Utforskninger etter handleatferd basert på importerte varedata.

Opprett CSV-filer

Opprett en CSV-fil med varedimensjoner. Eksempel:

item_id item_name item_cat1 item_cat2 item_cat3 brand variant
MT100001 baseball_t men casual tees fauxTfaux small
MT100001 baseball_t men casual tees fauxTfaux medium
MT100001 baseball_t men casual tees fauxTfaux large

Last opp dataene

Den generelle opplastingsprosessen er beskrevet i artikkelen Om Dataimportering.

Velg Varedata når du oppretter datakilden.

Når du tilordner Analytics-felt til feltene du har importert, får du se noe som dette (basert på eksempelet ovenfor):

Når du tilordner Analytics-felt til feltene du har importert, får du se noe som dette:

I den første kolonnen ser du

• Analytics-feltet (i dette tilfellet «Id») der dataene dine registreres (kalles også oppsettsnøkkelen)
  • varedimensjoner som samsvarer med feltene i CSV-filen din (Name, Brand osv.)

I den andre kolonnen må du velge de samsvarende feltene i CSV-filen:

Når du har lastet opp dataene, kan det ta opptil 24 timer før Analytics gjør disse dataene tilgjengelige i rapporter, målgrupper og utforskninger. Brukerne må ha interaksjoner med varene dine etter at du har lastet opp dataene, for at disse varedimensjonene skal være tilknyttet brukeraktivitet.

Du kan overskrive dimensjonsverdier ved å laste opp nye verdier.

Selv om du sletter en varedatakilde fra opplastingstjenesten, slettes ikke verdiene lagret i dimensjonene for de relaterte varene. Akkurat som det er med alle andre innsamlingsmetoder, kan du bli nødt til å følge opp tilfeller der data eller brukere slettes, for å få fjernet data som er lastet opp via Dataimportering.

Informasjon om datakilder

Forklaring

• Omfang: Omfanget avgjør hvilke hendelser som skal tilknyttes verdiene for importdimensjonen. Det finnes fire omfangsnivåer – bruker, økt, hendelse og vare. Med importering av varedata kan du utvide metadata med vareomfang i netthandelshendelser.
  • Oppsettsnøkkel: Her oppføres nøkkeldimensjoner eller -beregninger. Nøkkelen brukes for å slå dataene du laster opp, sammen med de eksisterende dataene i hendelsene knyttet til denne typen datakilde.
  • Importerte data: Her oppføres dimensjonene og beregningene som kan brukes med dataene du laster opp til Analytics.

Dimensjonene og beregningene som er oppført for oppsettet, er bare referanseverdier som kanskje ikke er fullstendige. De dimensjonene og beregningene som faktisk er tilgjengelige, vises i brukergrensesnittet når du oppretter datakilden.

Omfang Hendelse
Oppsettsnøkkel Vare-ID (produkt-ID/vareenhet) (obligatorisk)
Importerte data

Dimensjoner:

• varenavn
  • varekategori
  • varekategori (2–5)
  • merkevare
  • varevariant

Mal

Nedenfor kan du se et eksempel på en CSV-mal for varedata. Hvis du har behov for å laste opp filer manuelt, kan du bruke dette eksempelet som rettesnor.

item_id item_name item_cat1 item_cat2 item_cat3 item_cat4 item_cat5 brand variant
p100001 itemname1 cat1a cat2b cat3c cat4d cat5e brand_foo variant_small
p100002 itemname2 cat1s cat2b cat3c cat4d cat5e brand_bar variant_medium
p100003 itemname3 cat1v cat2w cat3x cat4y cat5z brand_bar variant_large