[GA4] Importér varedata

Du må ikke uploade filer, der indeholder duplikerede nøgler. Det kan resultere i inkonsekvent rapportering af data.

Ved hjælp af import af varedata kan hele dit produktkatalog overføres til Analytics. Det giver dig mulighed for at måle brugeradfærden, trafikken på websitet, omsætningen og konverteringer med produktspecifikke data såsom størrelse, farve, stil, eller hvilke varedimensioner der ellers giver mening for din virksomhed.

Når varedata importeres til Analytics, forenkles og reduceres mængden af e-handelsdata, som du skal sende sammen med hændelser: Et enkelt vare-id eller varenummer, der sendes til Analytics på indsamlingstidspunktet, kan knyttes til dine importerede varedata, så e-handelsdimensioner og -metrics kan udfyldes i dine rapporter.

Sådan fungerer import af varedata

Hvis du vil bruge denne funktion, skal du indsamle anbefalede hændelser for onlinesalg.

Import af varedata fungerer ved, at dimensionen Vare-id bruges som nøgle. Du kan sende et eller flere vare-id'er sammen med dine hændelser.

Ved import af varedata knyttes vare-id'er (item_id) i løbende indsamlede hændelser til de varefeltværdier, du importerer, og de uploadede værdier behandles og vises (i målgrupper, rapporter og udforskninger) i stedet for de oprindeligt indsamlede værdier. Hvis der eksempelvis bruges et item_id i en rapport (individuelt eller samlet), erstatter Analytics den oprindeligt indsamlede værdi med den uploadede værdi, så denne vises i rapporten. Det giver dig mulighed for at rette eller opdatere indsamlede værdier med henblik på at omstrukturere dine data eller gøre dem anvendelige igen. Hvis der er nyere uploadede værdier, som endnu ikke er blevet behandlet på forespørgselstidspunktet, bruger Analytics disse værdier i stedet for de behandlede værdier.

Hvis du sletter en varedatakilde i tjenesten til dataupload, medfører det ikke sletning af de værdier, der er gemt i varedimensionerne for de berørte varer, da disse værdier kan være blevet ændret. Om nødvendigt skal du muligvis, ligesom det er tilfældet med alle andre indsamlingsmetoder, efterfølgende foretage en datasletning for at fjerne data, der er uploadet via denne metode.

Importerede data skal behandles, før de kan blive vist i rapporter. Når behandlingen er fuldført, kan der gå op til 24 timer, før de importerede data anvendes på indgående hændelsesdata.

Analysér, og foretag en handling

Standardvaredimensionerne (f.eks. varebrand, varekategori, varenavn) i rapporten Antal e-handelskøb.

Du kan bruge elementdata i Udforskninger til at udforske tragte og segmentoverlap.

Du kan også segmentere dine brugere i Udforskninger ud fra deres shoppingadfærd baseret på importerede varedata

Opret en CSV-fil

Opret en CSV-fil for varedimensioner. Eksempel:

item_id item_name item_cat1 item_cat2 item_cat3 brand variant
MT100001 baseball_t men casual tees fauxTfaux small
MT100001 baseball_t men casual tees fauxTfaux medium
MT100001 baseball_t men casual tees fauxTfaux large

Upload dataene

Den generelle procedure for upload er beskrevet i Om dataimport.

Når du opretter datakilden, skal du vælge Varedata.

Når du knytter Analytics-felter til dine importerede felter, vises der noget i stil med følgende (baseret på ovenstående eksempel):

Når du knytter Analytics-felter til dine importerede felter, vises der noget i stil med følgende:

I den første kolonne kan du se:

• Det Analytics-felt (i dette tilfælde Id), som du fletter dine data med. Dette kaldes også skemanøglen.
  • Varedimensioner, som matcher felterne i din CSV-fil. (f.eks. Name, Brand osv.)

I den anden kolonne skal du vælge de matchende felter i din CSV-fil:

Når du har uploadet dine data, kan der gå op til 24 timer, før Analytics gør disse data tilgængelige i rapporter, målgrupper og udforskninger. Når du har uploadet dataene, skal brugerne interagere med dine varer, for at disse varedimensioner knyttes til brugeraktivitet.

Du kan overskrive dimensionsværdier ved at uploade nye værdier.

Hvis du sletter en varedatakilde fra tjenesten til dataupload, medfører det ikke sletning af de værdier, der er gemt i dimensionerne for de relaterede varer. Om nødvendigt (og som med alle andre indsamlingsmetoder) skal du muligvis følge op med en brugersletning eller datasletning for at fjerne data, der er uploadet via Dataimport.

Datakildeoplysninger

Forklaring

• Omfang: Omfanget er afgørende for, hvilke hændelser der bliver tilknyttet importdimensionsværdierne. Der er fire omfangsniveauer: bruger, session, hændelse og vare. Import af varedata bruges til at udvide varebaserede metadata i e-handelshændelser.
  • Skemanøgle: Angiver nøgledimensioner eller -metrics. Nøglen bruges til at flette de data, du uploader, sammen med de eksisterende data i dine hændelser for denne datakildetype.
  • Importerede data: Angiver de dimensioner og metrics, der er tilgængelige for de data, du uploader til Analytics.

Skemaets angivne dimensioner og metrics er kun beregnet til reference og er muligvis ufuldstændige. De dimensioner og metrics, der reelt er tilgængelige, vises på brugerfladen, når du opretter datakilden.

Omfang Hændelse
Skemanøgle Vare-id (produkt-id/varenummer) (påkrævet)
Importerede data

Dimensioner:

• Varenavn
  • Varekategori
  • Varekategori (2-5)
  • Varebrand
  • Varevariant

Skabelon

Her er et eksempel på en CSV-skabelon til varedata. Hvis du har brug for at oprette dine uploadfiler manuelt, kan du bruge dette eksempel som vejledning.

item_id item_name item_cat1 item_cat2 item_cat3 item_cat4 item_cat5 brand variant
p100001 itemname1 cat1a cat2b cat3c cat4d cat5e brand_foo variant_small
p100002 itemname2 cat1s cat2b cat3c cat4d cat5e brand_bar variant_medium
p100003 itemname3 cat1v cat2w cat3x cat4y cat5z brand_bar variant_large