[GA4] Importar dades d'articles

No pengeu cap fitxer que inclogui claus duplicades. Si ho feu, és possible que les dades dels informes siguin incoherents.

La importació de dades d'articles permet incorporar a Analytics tot el vostre catàleg de productes, amb la qual cosa podreu mesurar el comportament dels usuaris, el trànsit del lloc web, els ingressos i les conversions amb dades específiques de cada article (com ara la mida, el color, l'estil, etc.) o qualsevol altra dimensió dels articles que sigui rellevant per a la vostra empresa.

Amb la importació de dades d'articles a Analytics se simplifica i es redueix la quantitat de dades de comerç electrònic que heu d'enviar juntament amb els esdeveniments: un únic identificador d'article o SKU enviat a Analytics en el moment de la recollida es pot combinar amb les dades d'article importades per emplenar les dimensions i les mètriques de comerç electrònic als informes.

Com funciona la importació de dades d'articles

Per utilitzar aquesta funció, heu de recollir els esdeveniments recomanats per a vendes en línia.

La importació de dades d'articles utilitza la dimensió Identificador d'article com a clau. Podeu enviar un o diversos identificadors d'article amb els esdeveniments.

La importació de dades d'articles mapa els paràmetres item_id dels esdeveniments recollits contínuament i de l'historial als valors del camp d'article que importeu, i processa i mostra els valors penjats (als públics, als informes i a les exploracions) en lloc dels valors recollits originalment. Per exemple, si s'utilitza un paràmetre item_id en un informe (de manera individual o agregada), Analytics substitueix el valor que s'ha recollit originalment pel valor penjat i mostra aquest últim a l'informe. Això us permet corregir o actualitzar els valors recollits per tal de reestructurar les dades o tornar a fer-les útils. A més, si hi ha valors nous penjats en el moment de la consulta que encara no s'han processat, Analytics utilitza els valors més recents en comptes dels valors processats.

Suprimir una font de dades d'articles del servei de pujada de dades no suprimeix els valors emmagatzemats a les dimensions d'article dels articles afectats, ja que aquests valors poden haver canviat. Si cal, i de la mateixa manera que amb la resta de mètodes de recollida, pot ser que hàgiu de suprimir les dades per treure les que s'han penjat mitjançant aquest mètode.

Les dades importades s'han de processar perquè es mostrin als informes. Un cop finalitzat el processament, poden passar fins a 24 hores fins que les dades importades s'apliquin a les dades entrants dels esdeveniments.

Analitzar les dades i dur a terme accions

Les dimensions d'article predeterminades (per exemple, la marca, la categoria i el nom de l'article) es mostren a l'informe Compres de comerç electrònic.

Podeu utilitzar les dades d'articles a l'eina Exploracions per explorar els embuts de conversió i la superposició de segments.

En aquesta eina també podeu segmentar els usuaris pel seu comportament de compra segons les dades d'articles importades.

Crear un fitxer CSV

Creeu un fitxer CSV amb dimensions d'article. Per exemple:

item_id item_name item_cat1 item_cat2 item_cat3 brand variant
MT100001 samarreta_beisbol home informal samarretes fauxTfaux petita
MT100001 samarreta_beisbol home informal samarretes fauxTfaux mitjana
MT100001 samarreta_beisbol home informal samarretes fauxTfaux gran

Penjar les dades

El procediment de pujada general es descriu a l'article Sobre la funció Importació de dades.

Quan creeu la font de dades, seleccioneu Dades d'articles.

Quan mapeu els camps d'Analytics als camps que heu importat, veureu una cosa semblant a això (segons l'exemple anterior):

Quan mapeu els camps d'Analytics als camps que heu importat, veureu una cosa semblant a això:

A la primera columna veureu:

• El camp Analytics (en aquest cas, l'identificador) en què voleu combinar les dades. També s'anomena clau de l'esquema.
  • Dimensions dels articles que coincideixen amb els camps del vostre fitxer CSV (p. ex., Name, Brand, etc.).

A la segona columna, seleccioneu els camps coincidents del fitxer CSV:

Un cop hàgiu penjat les dades, Analytics pot tardar fins a 24 hores a incloure-les als informes, als públics i a les exploracions. Els usuaris han d'interaccionar amb els vostres articles després que hàgiu penjat les dades perquè aquestes dimensions d'articles es puguin associar a l'activitat dels usuaris.

Per sobreescriure els valors de les dimensions, podeu penjar-ne de nous.

Suprimir una font de dades d'articles del servei de pujada de dades no suprimeix els valors emmagatzemats a les dimensions per als articles relacionats. Si cal, i tal com passa amb la resta de mètodes de recollida, pot ser que hàgiu de suprimir dades o usuaris per treure les dades penjades mitjançant la funció Importació de dades.

Detalls de la font de dades

Llegenda

• Abast: determina els esdeveniments que s'associaran als valors de la dimensió d'importació. Hi ha quatre nivells d'abast: usuari, sessió, esdeveniment i article. La importació de dades d'articles s'utilitza per ampliar les metadades d'abast d'article als esdeveniments de comerç electrònic.
  • Clau de l'esquema: mostra les dimensions o les mètriques clau. Permet combinar les dades penjades amb les dades existents als esdeveniments corresponents a aquest tipus de font de dades.
  • Dades importades: enumera les dimensions i les mètriques disponibles per a les dades que pengeu a Analytics.

Les dimensions i les mètriques que s'enumeren a l'esquema només es proporcionen a títol de referència i és possible que no estiguin completes; les dimensions i les mètriques reals disponibles es mostraran a la interfície d'usuari quan creeu la font de dades.

Abast Esdeveniment
Clau de l'esquema Identificador d'article (identificador de producte/SKU) (obligatori)
Dades importades

Dimensions:

• Nom de l'article
  • Categoria de l'article
  • Categoria de l'article (2-5)
  • Marca de l'article
  • Variant de l'article

Plantilla

A continuació trobareu un exemple de plantilla CSV per a les dades d'articles. En cas que necessiteu crear els fitxers de pujada manualment, utilitzeu aquest exemple com a guia.

item_id item_name item_cat1 item_cat2 item_cat3 item_cat4 item_cat5 brand variant
p100001 itemname1 cat1a cat2b cat3c cat4d cat5e brand_foo variant_small
p100002 itemname2 cat1s cat2b cat3c cat4d cat5e brand_bar variant_medium
p100003 itemname3 cat1v cat2w cat3x cat4y cat5z brand_bar variant_large