[GA4] Importar dades d'usuari

No pengeu cap fitxer que inclogui claus duplicades (p. ex., dos camps anomenats user_id).

Podeu millorar la segmentació d'usuaris i els públics de remàrqueting important les metadades d'usuari que emmagatzemeu fora d'Analytics, com ara la taxa de fidelització, la data de la darrera compra i el valor de temps de vida del client, des del vostre sistema de gestió de la relació amb els clients (CRM).

Com funciona la importació de dades d'usuari

Per importar correctament les dades d'usuari, heu de poder combinar les vostres dades amb les d'Analytics mitjançant una de les claus següents:

• Un identificador de flux de dades més els identificadors de client (web) o bé els identificadors d'instància d'aplicació (aplicació) que genera Analytics.
  • Un identificador únic que genereu per a cada usuari. Per exemple, podeu obtenir els identificadors d'usuari a partir del servei d'autenticació del lloc web o de l'aplicació, o bé extraient-los del sistema de CRM. A continuació, afegiu aquests identificadors únics (xifrats amb la funció resum per garantir la privadesa de l'usuari final) al codi de mesurament i els envieu a Analytics amb els esdeveniments.

Analytics utilitza 1) els identificadors de flux de dades i els identificadors de client o d'instància d'aplicació, o bé 2) els identificadors únics com a clau per mapar l'usuari a les dades penjades.

En importar les dades, seleccioneu un d'aquests mètodes.

Si utilitzeu l'identificador de flux de dades més l'identificador d'instància d'aplicació per mapar els usuaris a les dades penjades, és important tenir en compte que s'assigna un identificador d'instància d'aplicació nou cada vegada que s'instal·la una aplicació. Si un usuari desinstal·la i torna a instal·lar una aplicació, les dades recollides abans i després de la reinstal·lació s'associaran a dos identificadors d'instància d'aplicació diferents i, per tant, dos usuaris diferents. Les actualitzacions de l'aplicació no canvien l'identificador d'instància d'aplicació.

Les dades penjades s'emmagatzemen a les dimensions d'usuari i, un cop penjades, s'associen a cadascun dels esdeveniments subsegüents activats pels usuaris que identifiqueu mitjançant aquest procés.

Emmagatzemar identificadors d'usuari a Analytics

Hi ha dues maneres d'emmagatzemar identificadors d'usuari a Analytics:

Crear les dimensions personalitzades

Heu de crear les dimensions personalitzades abans de penjar les dades.

Creeu dimensions personalitzades d'abast d'usuari per als valors que vulgueu importar. Per exemple, podeu crear la dimensió personalitzada "Nivell de fidelització de l'usuari" amb la propietat d'usuari "loyalty_tier".

Un cop hàgiu creat les dimensions personalitzades, Analytics necessitarà fins a 4 hores per estar a punt per reconèixer les dades que importeu. Per verificar que les dimensions personalitzades es processen, obriu una exploració i comproveu si les propietats d'usuari estan disponibles al selector de dimensions.

Crear un fitxer CSV

Creeu un fitxer CSV amb identificadors d'usuari i valors de propietat d'usuari. Per exemple:

user_id loyalty_tier
A1234 Or
J1234 Bronze
K1234 Plata
R1234 Plata

Penjar les dades

El procediment general de pujada es descriu a l'article Sobre Importació de dades.

Quan creeu la font de dades, seleccioneu Dades d'usuari per User-ID o Dades d'usuari per Client ID, segons el mètode que utilitzeu per identificar els usuaris (User-ID o Client-D, o identificador d'instància d'aplicació més identificador de flux de dades).

Quan mapeu els camps d'Analytics als camps que heu importat, veureu una cosa semblant a això:

A la primera columna veureu:

• El camp d'Analytics (en aquest cas, User-ID) en què combinareu les dades. També s'anomena clau d'esquema.
  • Propietats d'usuari per a les dimensions personalitzades que heu creat a Analytics i que coincideixen amb els camps del vostre fitxer CSV. A l'exemple anterior, la dimensió personalitzada és "Nivell de fidelització de l'usuari" amb la propietat d'usuari "loyalty_tier".

A la segona columna, seleccioneu els camps coincidents del fitxer CSV:

Un cop pengeu les dades, Analytics pot tardar fins a 24 hores a posar-les a disposició als informes, als públics i a les exploracions.

• Els usuaris que identifiqueu han d'interaccionar amb el lloc web o l'aplicació després que hàgiu penjat les dades perquè aquestes propietats d'usuari s'associïn a l'activitat dels usuaris als informes.
  • Les dades d'usuari importades estan disponibles immediatament com a criteris per incloure un usuari en un públic de GA4 existent sense haver de fer cap més activitat de l'usuari.

Per sobreescriure els valors de les dimensions d'usuari, podeu penjar-ne o recollir-ne de nous mitjançant el codi de mesurament.

Suprimir una font de dades d'usuari del servei de pujada de dades no suprimeix els valors emmagatzemats a les dimensions d'usuari per als usuaris afectats. Si cal, i tal com passa amb la resta de mètodes de recollida, pot ser que hàgiu de continuar amb una supressió de dades o d'usuaris per treure les dades penjades mitjançant la funció Importació de dades.

Detalls de la font de dades

Llegenda

• Abast: determina els esdeveniments que s'associaran als valors de les dimensions d'importació. Les dimensions personalitzades poden tenir un d'aquests tres abasts:
    • Esdeveniment: informació descriptiva sobre l'esdeveniment (p. ex., el nom de l'esdeveniment).
    • Usuari: informació descriptiva sobre l'usuari que ha activat l'esdeveniment (p. ex., el nivell de fidelització).
    • Article: informació descriptiva sobre la informació que recolliu a la matriu items d'un esdeveniment de comerç electrònic.
  • Clau d'esquema: mostra les dimensions o mètriques clau. Permet combinar les dades penjades amb les dades existents als esdeveniments corresponents a aquest tipus de font de dades.
  • Dades importades: enumera les dimensions i les mètriques disponibles per a les dades que pengeu a Analytics.

Les dimensions i les mètriques que s'enumeren a l'esquema només es proporcionen a títol de referència i és possible que no estiguin completes; les dimensions i les mètriques reals disponibles es mostraran a la interfície d'usuari quan creeu la font de dades.

Abast Usuari
Clau d'esquema

Una de les següents:

• Client-ID + identificador de flux de dades
  • User-ID
Dades importades

Propietats d'usuari

Notes

No podeu penjar ni associar IIP amb la importació de dades d'usuari. Més informació

Plantilles

A continuació trobareu exemples de plantilles CSV per a les dades de Client-ID i de User-ID. En cas que necessiteu crear els fitxers de pujada manualment, utilitzeu aquests exemples com a guies.

Client-ID

client_id stream_id user_property1 user_property2 user_property3
1234567890.1234567890 1234567 Valor d'usuari 1 Valor d'usuari 2 Valor d'usuari 3
2345678901.2345678901 1234567 Valor d'usuari 1 Valor d'usuari 2 Valor d'usuari 3
3456789012.3456789012 1234567 Valor d'usuari 1 Valor d'usuari 2 Valor d'usuari 3

Assegureu-vos que els identificadors de client s'emmagatzemin com a cadenes en lloc de números perquè no es trunquin a un nombre inferior de decimals.

User-ID

user_id user_property1 user_property2 user_property3
123abc Valor d'usuari 1 Valor d'usuari 2 Valor d'usuari 3
456def Valor d'usuari 1 Valor d'usuari 2 Valor d'usuari 3
789ghi Valor d'usuari 1 Valor d'usuari 2 Valor d'usuari 3

Cercar un identificador de flux de dades

1. A Administració, a Recollida i modificació de dades, feu clic a Fluxos de dades.
  2. Obriu el flux de dades rellevant.

L'identificador de flux de dades es troba a la part esquerra de la capçalera de detalls.