IAB:n läpinäkyvyys- ja suostumuskehyksen versio 2.0 ja Google Analytics

IAB:n läpinäkyvyys- ja suostumuskehys (TCF) on avoimen standardin tekninen kehys, jonka avulla verkkosivustot, mainostajat ja mainostoimistot voivat hankkia, kirjata ja päivittää kuluttajan verkkosivuihin liittyvän suostumuksen. Google Analytics integroituu TCF:n versioon 2, jolloin gtag.js:ää tai Google Tag Manageria käyttävien asiakkaiden mainontaominaisuuksia voidaan hallinnoida.

Käyttöönotto

Asiakkaat voivat ottaa TCF-tuen käyttöön määrittämällä seuraavan window-omaisuuden arvoksi tosi:

window['gtag_enable_tcf_support'] = tosi

Tämän window-omaisuuden arvo on määritettävä ennen gtag()-kutsujen tekemistä. Lisäksi tämän omaisuuden arvo on määritettävä kullekin sivulle, jolla TCF-tuki halutaan ottaa käyttöön. Jos omaisuuden arvoa ei ole määritetty tai arvoksi on määritetty epätosi, TCF-tukea ei aktivoida.

Käyttötarkoitukset

TCF-kontekstissa käyttötarkoituksena on määritetty tavoite käsitellä dataa. Google Tag Managerin tai gtag.js:n avulla lisätyt Google Analytics ‑tagit (TCF-tuen ollessa käytössä) käsittelevät suostumusmerkkijonon sisältävät pyynnöt seuraavilla tavoilla:

Käyttötarkoitus Kuvaus Vaikutus Google Analyticsiin, kun käyttötarkoitus evätään
1 Tiedon tallentaminen laitteelle ja/tai pääsy laitteella olevaan tietoon Google Analytics ei luo tai käytä mainontaan liittyviä evästeitä. Google-signaalien ominaisuudet, kuten uudelleenmarkkinointi ja demografisten tietojen ja kiinnostuksen kohteiden raportit, eivät kerrytä dataa käyttäjiltä, joilta ei ole saatu suostumusta.
3 Personoituja mainoksia koskevan profiilin luominen Google Analytics ‑osumat merkitään npa=1-parametrilla.

Tapahtumat, joissa on merkintä npa=1, eivät kelpaa mainosten personointiin, eikä niitä käytetä uudelleenmarkkinointiyleisöjen arviointiin. Tämä ei vaikuta käyttäjiin, jotka on jo lisätty yleisöluetteloihin.
4 Personoitujen mainosten valitseminen

Google Analytics ‑osumat merkitään npa=1-parametrilla.

Sama kuin käyttötarkoitus 3.

7 Mainoksen kehityksen mittaaminen allow_google_signals-omaisuuden arvoksi asetetaan epätosi.

Google Analytics ei käytä mainontaan liittyviä evästeitä. Google-signaalien ominaisuudet, kuten uudelleenmarkkinointi ja demografisten tietojen ja kiinnostuksen kohteiden raportit, eivät kerrytä dataa käyttäjiltä, joilta ei ole saatu suostumusta.
9 Markkinointitutkimusten toteuttaminen yleisötilastojen luomiseksi allow_google_signals-omaisuuden arvoksi asetetaan epätosi.

Sama kuin käyttötarkoitus 7.
10 Tuotteiden kehittäminen ja parantaminen allow_google_signals-omaisuuden arvoksi asetetaan epätosi.

Sama kuin käyttötarkoitus 7.

Huom. Google Tag Manager ja yleinen sivustotagi hyväksyvät vain TCF-merkkijonoja, jotka on otettu oikein käyttöön TCF-käytäntöjen ja teknisten vaatimusten mukaisesti ja jotka ovat Googlen EU-alueella asuvan käyttäjän suostumuskäytännön mukaisia. Jos CMP ei vastaa 500 millisekunnin kuluessa tai näkyviin tulee "error"-, "stub"- tai "loading"-tila, tagi toteutetaan rajoitetussa tilassa:

• Google Adsin ensimmäisen osapuolen ja kolmansien osapuolten konversioevästeiden kirjoittamista ja lukemista rajoitetaan.
  • Google Analytics ‑mainontaominaisuudet on integroitu IAB TCF ‑versioon 2, ja ne käsittelevät tällaisia pyyntöjä ikään kuin kaikki käyttötarkoitukset olisi kielletty. Tämän vaikutukset on eritelty edellä olevassa taulukossa.
  • Uudelleenmarkkinointiominaisuudet poistetaan käytöstä.

Virheilmoituksiin liittyvien ongelmien ratkaiseminen

Jos CMP ei vastaa 500 millisekunnin kuluessa tai näkyviin tulee "error"-, "stub"- tai "loading"-tila, tagi toteutetaan rajoitetussa tilassa. Voit korjata tämän seuraamalla alla olevia ohjeita.

Jos kutsut funktion manuaalisesti konversiotagin käynnistämistä varten:

• Varmista, että vastaus getTCData TCData.eventStatus = 'tcloaded'- TAI 'cmpuishown' + 'useractioncomplete' ‑tilaan lähetetään 500 millisekunnin kuluessa. Tämä kertoo, että CMP on valmiina esittämään suostumusta koskevan valinnan käyttäjälle.

Jos et kutsu funktiota manuaalisesti konversiotagin lähettämistä varten:

• Huolehdi siitä, että CMP ottaa käyttöön getTCData-tuen ja palauttaa TCData.eventStatus = 'tcloaded'- TAI 'cmpuishown' + 'useractioncomplete' ‑tilan sen osoittamiseksi, että käyttäjän suostumus on käytettävissä APIn kautta 500 millisekunnin kuluessa.