Version 12.6

Följande funktioner finns nu i Google Ads Editor version 12.6.

Ladda ned den senaste versionen av Google Ads Editor.

Nytt för demografisk inriktning

Nå de användare som mest sannolikt påverkas av dina produkter eller tjänster genom att visa annonserna för kunder som uppfyller nya, avancerade kriterier för demografi som du anger. Läs mer om demografisk inriktning.

Uppdateringar för anpassade regler

Google Ads Editor 12.6 innehåller två uppdateringar för anpassade regler:

• Anpassade regler gäller nu för alla kampanjer, inklusive alla aktiverade, pausade, väntande och preliminära kampanjer. Anpassade regler gäller dock inte för borttagna eller avslutade kampanjer.
  • Din målgruppslista måste innehålla minst 1 000 aktiva användare. Om din målgruppslista har färre än 1 000 aktiva användare (uppdaterat från 100 aktiva användare) och du vill använda den för en sökkampanj eller en annonsgrupp visas inte annonserna utifrån denna lista förrän fler aktiva användare har lagts till.

Två nya anpassade regler har lagts till i Google Ads Editor 12.6:

• Om din utökade textannons inte innehåller en andra beskrivning och en tredje rubrik påminns du om att ange dem, för att förbättra din klickfrekvens (CTR).
  • Din spårningsmall måste använda HTTPS-protokollet. Om din spårningsmall använder HTTP istället för HTTPS påminns du om att uppdatera den. Om du använder HTTP i spårningsmallen kan det störa systemen för klickmätning och omdirigering.

Läs om hur du använder anpassade regler.

Samtalsrapportering på kontonivå

I stället för att aktivera samtalsrapportering för varje kampanj eller annons kan du nu aktivera det på kontonivå så att du inte missar några rapporter. Läs mer om samtalsrapportering.

Rekommenderad budget

I tabellen Kampanjer ser du en kolumn för rekommenderad budget om du gått miste om tio procent eller mer av potentiell trafik den föregående veckan. Den rekommenderade budgeten är det dagliga budgetbelopp som hade krävts för få en större del av de missade exponeringarna under de senaste sju dagarna. Läs mer om rekommenderade dagliga budgetar.

Nya rubriker för samtalsannonser

För samtalsannonser finns det två nya frivilliga fält: Rubrik 1 och Rubrik 2. Med mer annonstext har du mer plats att förklara ditt värdeerbjudande för potentiella kunder och visa vad dina produkter eller tjänster gör. Läs mer om samtalsannonser.

Uppmaningar för TrueView in stream-annonser

Fälten Uppmaning och Rubrik för TrueView in stream-annonser är nu tillgängliga för alla videokampanjer. Läs om hur du skapar en TrueView for Action-kampanj.

Budgivningsuppdateringar

Tillsammans med befintliga rekommenderade inriktningar som visas när du väljer en budstrategi för dina sökkampanjer visas även en rekommenderad målkostnad per åtgärd (CPA) om det finns en.

När du skapar en ny sökkampanj i Google Ads Editor med ett konto som använder konverteringsspårning och du inte anger en budstrategi så kan den nya kampanjen som standard använda budstrategin Mål-CPA (om det finns en rekommenderad Mål-CPA). Läs mer om budgivning med Mål-CPA.

Utöver budgivning med Mål-CPA har denna version av Google Ads Editor också

Bumperannonser för videokampanjer

Nu är bumperannonsgrupper (och bumperannonser) tillgängliga för standardvideokampanjer. Läs om hur du skapar en videokampanj med bumperannonser.

Ny enhet för inriktning: tv-skärmar

Nu kan du inrikta dina annonser på tv-skärmar utöver datorer, surfplattor och mobiltelefoner. Enhetsinriktning på tv-skärmar fungerar för display- och videokampanjer, kan tas med i rapporter och kan tillämpas på kampanj- eller annonsgruppsnivå. Läs mer om enhetsinriktning i kampanjer.

Förbättrade filter

Tidigare när du filtrerade kampanjer eller annonsgrupper i Google Ads Editor sökte AdWords Editor exakt efter det du skrev i sökrutan. Om du till exempel skrev in Ny kampanj sökte Google Ads Editor efter kampanjer eller annonsgrupper som innehöll hela frasen Ny kampanj.

I den nya versionen av Google Ads Editor har sökfunktionen förbättrats. Nu kan du vara mer specifik när du söker efter kampanjer eller annonsgrupper.

Exakt sökterm

Specialtecken

AdWords Editor söker efter detta

Google Ads Editor söker efter detta

Sommar kampanj

Inga

Ett eller båda av orden från sökfrasen

Kampanj- eller annonsgruppsnamn som innehåller ”sommar”, ”kampanj” eller båda

“”Sommarkampanj””

Dubbla citattecken (“”) on either side of the word or phrase

Det exakta ordet eller frasen som visas mellan citattecknen

Kampanj- eller annonsgruppsnamn som innehåller ”Sommarkampanj”

-sommar

Bindestreck (-) framför ordet

Allt som inte innehåller ordet eller frasen efter bindestrecket

Kampanj- eller annonsgruppsnamn som inte innehåller ”sommar”

sommar\d+Sverige

Omvänt snedstreck, bokstaven d och ett plustecken ”\d+

Allt som börjar med det första ordet, följt av siffror och sedan innehåller ordet efter plustecknet direkt efter siffrorna

Kampanj- eller annonsgruppsnamn som börjar med ”sommar”, sedan innehåller siffror och som avslutas med ”Sverige” (till exempel ”sommar2001Sverige”)

Om du använder exemplen nedan och du söker efter ””sommar”” -ny videokampanj\d+Sverige skulle det betyda att Google Ads Editor skulle söka efter kampanj- och annonsgruppsnamn som

• innehåller ordet ”sommar” exakt
  • innehåller antingen ”video” eller ”kampanj”
  • inte innehåller ”ny”
  • innehåller ”kampanj” omedelbart följt av en serie siffror, och sedan ”Sverige” omedelbart efter dessa siffror.

Tips!

• Sökningar i Google Ads Editor är inte skiftlägeskänsliga.
  • Dessa nya regler fungerar även när du filtrerar efter fältnamn i den högra redigeringspanelen och när du filtrerar objekttyper i panelen Hantera.

Smart Shopping-kampanjer

Nu har Google Ads Editor stöd för smarta Shopping-kampanjer. Där kombineras vanliga Shopping-kampanjer och displaykampanjer för remarketing samt automatisk budgivning och annonsplacering för att marknadsföra dina produkter och ditt företag i olika nätverk. Läs mer om smarta Shopping-kampanjer.

Videotillgångar för responsiva displayannonser

Med Google Ads Editor kan du nu lägga till upp till fem videotillgångar till dina responsiva displayannonser. Läs mer om responsiva displayannonser.

Uppdaterade mätvärden

Mätvärden som är tillgängliga i Google Ads Editor motsvarar nu de tillgängliga mätvärdena i Google Ads närmare. Det gäller till exempel mätvärden kopplade till annonsresultat, synlighet, konverteringar, information om telefonsamtal, information om meddelanden, kontoändringshistorik och möjliga målgrupper.

Gamla Gmail-annonsformat försvinner

Google Ads Editor stöder inte längre två äldre Gmail-annonsformat: Gmail-mall för enskild produkt och Gmail-mall för flera produkter. Läs om hur du skapar och redigerar Gmail-annonser med mallar.

Alternativet Landing page=Channel försvinner för TrueView Discovery-annonser

För TrueView Discovery-annonser är alternativet att ha sidan Min kanal som annonsens målsida inte längre tillgängligt. Istället ändras målsidan automatiskt till din visningssida, men du kan ändra detta senare om du vill. Läs om hur du skapar en TrueView-videokampanj.

Utfasade kolumner i attributionsrapporter

För att göra rapporteringen enklare tar vi bort följande kolumner från attributionsrapporter:

• Klickassisterade konverteringar
  • Exponeringsassisterade konverteringar
  • Värde för klickassisterade konverteringar
  • Värde för exponeringsassisterade konverteringar
  • Klickassisterade konverteringar/senaste klick-konverteringar
  • Exponeringsassisterade konverteringar/senaste klick-konverteringar
Du måste också titta på dina attributionsrapporter på förvaltarkontonivå, inte på den enskilda kontonivån. Läs mer om Google Ads-förvaltarkonton.