Slik bruker Google data om konverteringshendelser

Google vet hvor viktige og følsomme data om konverteringshendelser er for annonsørene. Vi er nøye med å holde Google Ads-dataene om konverteringshendelser konfidensielle og trygge, og vi gir tydelig informasjon om de begrensede måtene disse dataene brukes på.

Dette gjør Google med data om konverteringshendelser

Google bruker data om konverteringshendelser for å rapportere resultater fra kampanjene i kontoen din, som inndata for funksjoner som mål-CPA og andre konverteringsbaserte automatiske budstrategier, til analyse og rapportering av kundeverdi og for å lage samlet statistikk til annonsører. Googles retningslinjer krever at tilgangen til data om konverteringshendelser begrenses, både i og utenfor Google. Hvis ikke vi har fått tillatelse av annonsøren, deler vi aldri vedkommendes data om konverteringshendelser med andre annonsører.

Når du sporer konverteringer, vises konverteringsdataene i rapportene dine, slik at du kan ta informerte avgjørelser når du administrerer kampanjene dine. Du har tilgang til rapporter med konverteringsdata via Google Ads-kontoen din og eventuelle tilknyttede managerkontoer (MCC).

Google kan også bruke data om konverteringshendelser til å forbedre kampanjeresultatene dine. Google tilbyr for eksempel mål-CPA, en budstrategi som optimaliserer budene dine automatisk basert på tidligere konverteringsdata, med mål om å øke den totale avkastningen. Google kan bruke data om konverteringshendelser for å bedre resultatene for bestemte kampanjetyper uten at du trenger å velge dette. Google kan for eksempel bruke data om konverteringshendelser i form av appnedlastinger for å sørge for at appen din ikke lenger markedsføres for brukere som allerede har installert den.

Google bruker dessuten bare konverteringshendelsene dine til å analysere brukerne dine og generere nyttige rapporter om kundene dine. Google kan for eksempel analysere konverteringshendelsene dine for å rapportere om hvor mange nye kunder du har fått i en bestemt periode.

Du trenger ikke å dele pengeverdier sammen med konverteringene dine for å bruke konverteringssporing i Google Ads. Konverteringskodene kan plasseres på alle sider på nettstedet ditt, og de brukes vanligvis for å måle bestemte konverteringshendelser, ikke pengeverdier. Hvis du velger å sende en pengeverdi sammen med konverteringene, noe som kan gjøre det enklere å evaluere annonseresultatene eller bli brukt i mål-ROAS-budgivning, beskytter Google de aktuelle dataene og bruker dem slik det er beskrevet i denne artikkelen.

Merk: Den smarte budgivningsfunksjonen er ikke direkte klar over den underliggende definisjonen av verdi som annonsører rapporterer. Selv om noen annonsører obfuskerer den virkelige verdien når de rapporterer konverteringer til Google, anbefaler vi at disse verdiene rapporteres på en konsekvent måte (uten å endre obfuskeringsmetoden).

Google bruker også samlede data om konverteringshendelser til felles fordel for alle annonsører. For eksempel må funksjoner som automatisk budgivning og smart prissetting ha samlede data om konverteringshendelser for flere annonsører for å forbedre den generelle kvaliteten og nøyaktigheten. Hvis du sporer konverteringer og konkurrentene dine drar nytte av noen av disse funksjonene, kan bruken din av konverteringssporing indirekte påvirker kostnaden for klikkene dine. Google kan også publisere statistikk om konverteringshendelser som er samlet inn fra mange annonsører, til felles fordel for alle annonsører.

Sikkerhet og personvern ved konverteringssporing

Google har strenge sikkerhetsstandarder. Google Ads samler bare inn data i apper og på nettsteder der du har konfigurert sporing.

Sørg for at du gir brukerne tydelig og utfyllende informasjon om hvilke data du samler inn på nettstedene dine, i appene dine og på andre områder. Sørg også for at du får samtykke til slik datainnsamling i tilfeller der dette er påkrevd i henhold til lov og rett eller gjeldende Google-retningslinjer for brukersamtykke, deriblant Googles retningslinjer for brukersamtykke i EU.

Linker til relatert innhold