Een YouTube-mediaplan maken in Bereikplanner

Bereikplanner is niet in alle regio's beschikbaar, omdat we de toegang tot in aanmerking komende Google Ads-accounts geleidelijk uitbreiden. Neem contact op met uw Google Ads-vertegenwoordiger om na te gaan of de functie beschikbaar is voor u en hoe u er toegang toe kunt krijgen.

U kunt Bereikplanner gebruiken om een mediaplan te maken, te controleren en te bewerken. U kunt uw eigen mediaplan samenstellen of een keuze maken uit een lijst van bestaande advertentietypemixen die u wilt toevoegen aan uw mediaplan.

U kunt Bereikplanner gebruiken om statistieken voor vertoningen, bereik en conversies te voorspellen in uw nieuwe video-actiecampagnes (VAC). Prestatieplanner is geschikt voor de prestaties van bestaande VAC-campagnes op basis van historische gegevens. Gebruik Bereikplanner voor nieuwe VAC-campagnes. De tool werkt zonder signalen over uw specifieke advertentiemateriaal, landingspagina of conversietype, en meet hoe goed de advertenties aansluiten bij uw getargete doelgroepen en content. Bereikplanner biedt ook de mogelijkheid om statistieken te voorspellen die niet op conversies zijn gebaseerd, zoals bereik en frequentie.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een nieuw mediaplan maken

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Planning.
  3. Klik op Bereikplanner.
  4. Klik op het plusicoon om een nieuw mediaplan te maken.
  5. Selecteer uw land/regio en valuta.
  6. Selecteer YouTube als kanaal voor het mediaplan.
    • Opmerking: U kunt YouTube samen met uw bestaande tv-plan toevoegen met de functie Tv houden, YouTube toevoegen.
  7. Kies de instellingen voor het mediaplan:
    • Datums: Selecteer de periode voor uw mediaplan. U kunt een periode van 1 tot 92 dagen kiezen.
    • Demografie (optioneel): Kies Alle mensen om iedereen op de geselecteerde locatie te targeten of Specifieke leeftijd of gender om een specifieke leeftijdscategorie of een specifiek gender op de geselecteerde locatie te targeten.
      • Bereikplanner ondersteunt geen targeting van minderjarigen in de leeftijdsgroep 13-17. Targeting op leeftijd is alleen toegestaan op personen van 18 jaar en ouder.
    • Sublocatie (optioneel): Klik op het dropdownmenu Sublocatie om een specifieke staat, provincie, plaats, tv-regio of grootstedelijk gebied te targeten. Deze optie is alleen beschikbaar voor bepaalde landen en regio's.
    • Doelgroepen (optioneel): Kies de doelgroepen waaraan u uw advertenties wilt laten zien. U kunt de volgende doelgroeptypen targeten: affiniteit, aangepaste segmenten, in-market, levensgebeurtenissen en uw gegevens.
    • Line-ups (optioneel): Kies de line-ups die u wilt targeten. U kunt YouTube en/of Google-videopartners kiezen. U kunt line-ups op ID toevoegen met de line-upkiezer.
  8. Geef het geplande budget op.
  9. Kies de advertentiemix en het doel die het best bij u passen:
    • Bekendheid: Efficiënt bereik: Deze vooraf ingestelde mix beveelt een combinatie van advertentie-indelingen aan waarmee u het verwachte bereik voor het gewenste budget vergroot.
    • Bekendheid: efficiënte aanvullingen: Hiermee kunt u de bekendheid van uw merk of product vergroten met videoadvertentie-indelingen die hiervoor zijn bedoeld.
    • Overweging: Aantal weergaven maximaliseren: Deze vooraf ingestelde mix beveelt een advertentietypemix aan die het verwachte aantal weergaven verhoogt. Met behulp van deze combinatie advertentie-indelingen kunt u het engagement met uw merk of product vergroten.
    • Actie - Online conversies: Hiermee kunt u meer conversies (zoals verkopen, leads en websiteverkeer) krijgen met één geautomatiseerde videocampagne.
      • Voor video-actiecampagnes (VAC) en campagnes voor het genereren van vraag raden we u aan een conversiepercentage te gebruiken dat overeenkomt met eerdere campagnes voor vergelijkbare typen conversies.
    • Maak uw eigen mix: Kies deze optie als u de advertentie-indelingen, prijsopties en budgetten voor uw mediaplan zelf wilt selecteren. De functionaliteit van de planpagina wordt afgestemd op het doel dat u heeft geselecteerd. Klik op Advertentie-indeling toevoegen als u meer advertentie-indelingen wilt toevoegen.
    • Uw doel bepaalt de statistieken op de planpagina. U kunt de planpagina nog steeds aanpassen.
      • Opmerking: Bereikplanner kan onder de advertentie-indeling tonen waar uw campagne loopt. Genereren van vraag loopt bijvoorbeeld op in-stream, in-feed, YouTube Shorts, Gmail en Discover. Meer informatie over videoadvertentie-indelingen
  10. Klik op Prognose bekijken. Bereikplanner maakt een mediaplan met YouTube-advertentie-indelingen.
    • Scroll omlaag naar de tabel met campagne-instellingen onder de bereikcurve en plaats de muisaanwijzer op de statistieken Bereik conform doelgroep en Vertoningen conform doel op de planpagina om het extra effect van co-viewing te bekijken. Lees meer informatie over de statistieken in Bereikplanner.
    • Opmerking: Bereikplanner ondersteunt nu prognoses voor videoweergavecampagnes (VVC's). Als u de resulterende prognosecurve en statistieken wilt doornemen, schakelt u tussen de tabbladen Bereik en Weergaven.
  11. (Optioneel) Als u het mediaplan wilt exporteren als csv-bestand voordat u het opslaat, klikt u rechtsboven op het icoon Meer opties en vervolgens op Downloaden (.csv). In het csv-bestand staan de laatste opgeslagen gegevens en gedetailleerde statistieken voor uw mediaplan. Bekijk de statistieken Bereik conform doelgroep, Vertoningen conform doel, Frequentie conform doel en Doelkijkcijferpunten om het extra effect van co-viewing te bekijken in uw csv-bestand.
  12. Als u het mediaplan wilt opslaan, klikt u rechtsboven op Opslaan en vult u een naam in voor het plan. Klik op Kopie opslaan als u klaar bent.

Nadat u het mediaplan heeft opgeslagen, kunt u het plan opnieuw openen via Bereikplanner. Als u een opgeslagen mediaplan opent, moet u de prognose vernieuwen om de bereikcurve, demografische gegevens en vertoningsschattingen voor verschillende apparaten te bekijken, zoals desktop, tablet, mobiel en verbonden tv.

Als u een kopie van een mediaplan opslaat, worden alle prognosegegevens voor het mediaplan gedurende de geselecteerde periode behouden. Als u op een mediaplan klikt dat is beëindigd, ziet u de historische prognose voor het mediaplan. Als u klikt op een mediaplan dat nog loopt, kunt u de prognose voor het mediaplan vernieuwen. Als u ervoor kiest om de prognose te vernieuwen, wordt er een nieuwe prognose voor het mediaplan gegenereerd. U moet het mediaplan opnieuw opslaan om de nieuwe prognosegegevens te behouden.

Uw planpagina aanpassen

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Planning.
  3. Klik op Bereikplanner.
  4. Klik op een bestaand abonnement of maak een nieuw plan.
  5. Pas uw scorekaart aan.
    1. Klik rechtsboven in de scorekaart op het dropdownmenu Statistieken en kies Aangepaste statistieken.
    2. Selecteer de statistieken die u wilt bekijken in de scorekaart.
    3. Sleep de statistieken aan de rechterkant en zet ze neer om hun positie in de tabel te wijzigen.
    4. Klik op Toepassen.
  6. Wijzig uw kolommen in de campagnetabel onder het diagram.
    1. Klik rechtsboven in de tabelwerkbalk op Kolommen.
    2. Selecteer de statistieken die u in de tabel wilt bekijken.
      • Opmerking: Kolomstatistieken zijn vooraf geselecteerd, afhankelijk van uw doelen.
    3. Sleep de statistieken aan de rechterkant en zet ze neer om hun positie in de tabel te wijzigen.
    4. Klik op Toepassen.
  7. Bekijk uw aangepaste planpagina.

Een mediaplan checken

Er zijn co-viewing-statistieken beschikbaar in Bereikplanner. Prognoses bevatten gegevens over extra vertoningen en bereik van meerdere mensen die samen advertenties bekijken op verbonden tv's. Deze statistieken zijn niet opgenomen in campagnes die zijn getarget op niet-demografische, niet-affiniteitsdoelgroepen of niet-ondersteunde indelingen.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Planning.
  3. Klik op Bereikplanner.
  4. Klik in de tabel op een mediaplan om het te openen. Als u een opgeslagen mediaplan opent, worden alle prognosegegevens voor het plan getoond voor de door u geselecteerde periode. Ook ziet u de datum waarop de prognose is opgeslagen.
    • Als u een mediaplan opent dat is beëindigd, ziet u de historische prognose voor dat mediaplan.
    • Als u een mediaplan opent dat nog loopt, kunt u het plan bewerken.
  5. Bekijk de gegevens en statistieken van het mediaplan (zoals Bereik conform doelgroep en CPM). Plaats de muisaanwijzer op de statistieken Bereik conform doelgroep en Vertoningen conform doel op de planpagina om het extra effect van co-viewing te bekijken. Lees meer informatie over de statistieken in Bereikplanner.
  6. (Optioneel) Als u uw mediaplan naar een csv-bestand wilt exporteren, klikt u rechtsboven op het icoon Meer opties en dan op Downloaden (csv). In het csv-bestand staan de laatste opgeslagen gegevens en gedetailleerde statistieken voor uw mediaplan. Check de statistieken Bereik conform doelgroep, Vertoningen conform doel, Frequentie conform doel en Doelkijkcijferpunten om het extra effect van co-viewing te bekijken in uw csv-bestand.

Een mediaplan bewerken

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Planning.
  3. Klik op Bereikplanner.
  4. Klik in de tabel op een mediaplan om het te openen. Als het mediaplan nog loopt, kunt u het bewerken.
  5. Klik op Prognose vernieuwen om de prognose van het mediaplan te updaten met identieke instellingen. Als u de prognose vernieuwt, wordt er een nieuwe prognose voor het mediaplan gemaakt. Sla het mediaplan opnieuw op om de nieuwe prognose te behouden.
    • Opmerking: Als u een prognose vernieuwt die vóór mei 2022 is gemaakt, bevat uw vernieuwde prognose daarna het effect van co-viewing.
    1. Zo bewerkt u instellingen voor alle advertentie-indelingen in uw mediaplan vanuit het dashboard in de bovenste balk:
      • Locatie: Selecteer het dropdownmenu Locatie in de balk bovenaan om een sublocatie op te nemen in of uit te sluiten van het mediaplan.
      • Datums: Selecteer het dropdownmenu Datums in de balk bovenaan en selecteer de periode. U kunt een periode van 1 tot 92 dagen kiezen.
      • Demografie: Selecteer het dropdownmenu Demografie en schakel tussen Alle mensen om iedereen op de geselecteerde locatie te targeten of Specifieke leeftijd of gender om een specifieke leeftijdscategorie of een specifiek gender op de geselecteerde locatie te targeten.
      • Doelgroepen: Selecteer het potloodje Instelling bewerken, potloodje naast Doelgroepen in de balk bovenaan en neem doelgroepen op in of sluit ze uit van uw mediaplan.
      • Line-ups: Selecteer het potloodje Instelling bewerken, potloodje naast Regelitems in het dropdownmenu bovenaan en neem doelgroepen op in of sluit ze uit van uw mediaplan.
    2. Als u instellingen van een advertentie-indeling afzonderlijk wilt bewerken, klikt u op de knop Bewerken naast die YouTube-advertentie-indeling in het mediaplan.
      • Algemene instellingen: Update het budget, de doel-CPM en het netwerk voor het mediaplan.
      • Prijzen: Selecteer Veiling, Reservering of Tariefkaart. De beschikbaarheid is afhankelijk van uw campagnetype.
      • Netwerken: Met Videopartners in het Display Netwerk (GVP) breidt u het bereik van videoadvertenties uit naar een verzameling sites en apps in het Google Display Netwerk. Deze optie is standaard opgenomen in uw plan. Op de prognosepagina kunt u dit wijzigen door naast een regelitem voor een campagne te klikken op Bewerken. Er verschijnen dan selectievakjes onder het gedeelte Netwerken. Meer informatie over Google-videopartners
      • Locatie en demografie: U kunt wijzigingen aanbrengen in de locatie en demografie voor het mediaplan. Doe dat alleen als u de huidige instellingen voor mediaplannen voor de advertentie-indeling wilt overschrijven.
      • Datums en frequentielimiet: U kunt wijzigingen aanbrengen in de datums en frequentielimiet voor het mediaplan. Doe dat alleen als u de huidige instellingen voor mediaplannen voor de advertentie-indeling wilt overschrijven.
      • Doelgroepen: U kunt doelgroepen voor affiniteit, levensgebeurtenissen, uw gegevens, klantsegmenten en in-market toevoegen aan het mediaplan. Doe dat alleen als u de huidige instellingen voor mediaplannen voor de advertentie-indeling wilt overschrijven.
      • Line-ups: Gebruik kant-en-klare segmenten zodat u de doelgroep kunt bereiken met de meest lokaal relevante content. Er zijn line-ups voor onder meer seizoensgebonden gebeurtenissen, reizen, sport, media en entertainment, beauty en mode, en videogames.
      • Ouderlijke status: Voeg ouders, niet-ouders of mensen waarvan de huidige ouderlijke status onbekend is aan het mediaplan toe of sluit deze uit.
      • Apparaten: Voeg desktops, tablets, mobiele telefoons of verbonden tv's aan het mediaplan toe of sluit ze uit.
      • Instellingen voor contentuitsluiting en advertentiebeleid: Bekijk eventuele contentuitsluitingen op accountniveau en eventueel advertentiebeleid die in uw prognose zijn opgenomen.
  6. Als u klaar bent met de wijzigingen, klikt u op Toepassen om een nieuwe prognose te laten maken voor het mediaplan.
  7. (Optioneel) Ga naar de tabel onder de bereikcurve en klik op de plusknop Add om een nieuwe advertentie-indeling toe te voegen aan het mediaplan.
    1. Klik op Advertentie-indeling toevoegen en selecteer het advertentietype in het dropdownmenu.
    2. Geef het geplande budget op.
    3. Klik op Toepassen.
  8. Klik op Opslaan om het bewerkte mediaplan op te slaan.
  9. Als u het bewerkte mediaplan afzonderlijk wilt opslaan, klikt u op Kopiëren en geeft u een naam op voor het plan. Klik op Kopie opslaan als u klaar bent.
  10. Als u het mediaplan wilt downloaden of verwijderen, klikt u rechtsboven in Bereikplanner op het icoon Meer opties en selecteert u een optie in het menu.

Een mediaplan opslaan

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Planning.
  3. Klik op Bereikplanner.
  4. Klik in de tabel op een mediaplan om het te openen.
  5. Klik rechtsboven op Opslaan om het mediaplan op te slaan.

Reserveringsprijzen toevoegen aan een mediaplan

Reserveringscampagnes zijn beschikbaar voor sommige adverteerders. Neem contact op met uw Google-salesmedewerker als u reserveringsadvertenties wilt kopen in Google Ads of als u Meteen reserveren wilt gebruiken in Display & Video 360.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Planning.
  3. Klik op Bereikplanner.
  4. Selecteer in de tabel het mediaplan dat u wilt openen. Als het mediaplan nog loopt, kunt u het bewerken.
  5. Klik op Prognose vernieuwen om de prognose van het mediaplan te updaten met identieke instellingen.
  6. Ga naar de tabel met campagne-instellingen onder de bereikcurve en klik op de knop Bewerken naast een YouTube-advertentie-indeling.
    • U kunt in de tabel onder de bereikcurve ook de muisaanwijzer op Prijsopties plaatsen en het potloodicoon Instelling bewerken, potloodje selecteren.
  7. Selecteer in het dropdownmenu Prijzen de optie Reservering om een getarget aantal vertoningen voor een vaste CPM te kopen.
  8. Klik op Toepassen.
    Bereikplanner ondersteunt bepaalde targeting- en uitsluitingsopties die beschikbaar zijn voor reservering niet. Meer informatie over hoe u een reserveringsvideocampagne instelt