De impact van conversieaanpassingen begrijpen

Met het segment Conversieaanpassing en het segment Dagen tot conversie of aanpassing kunt u inzicht krijgen in de impact van conversieaanpassingen op de in uw Google Ads-account gerapporteerde conversiestatistieken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe deze segmenten werken en hoe u ze aan uw rapporten kunt toevoegen.

Over conversieaanpassingssegmenten

• Het conversieaanpassingssegment geeft de oorspronkelijke conversiewaarde en het aantal conversies weer in vergelijking met de wijziging in waarde en aantal nadat de conversie is vastgesteld.
  • De dagen tot conversie of aanpassing is de totale tijd vanaf het moment waarop de vertoning plaatsvond tot de conversie en tot de aanpassing. Opmerking: Deze worden in 2 afzonderlijke rijen weergegeven.

Over meerdere aanpassingen uploaden

Het is mogelijk dat een conversie meer dan eens moet worden aangepast. Een voorbeeld hiervan is wanneer er twee of meer artikelen uit een bestelling op verschillende tijdstippen worden geretourneerd. Als u meer dan één aanpassing voor een conversie in uw spreadsheet heeft, wordt de aanpassing met de eerdere aanpassingstijd als eerste verwerkt.

Als een conversie echter wordt ingetrokken of als een aanpassing de waarde van de conversie tot 0 verlaagt, wordt de conversie uit uw rapporten verwijderd en verwerkt Google Ads geen latere aanpassingen.

Belangrijk: Als u probeert de intrekking van de conversie opnieuw aan te passen, ontvangt u geen foutmelding maar worden de aanpassingen genegeerd. U kunt de intrekking van conversies echter ongedaan maken door de conversiegegevens opnieuw te uploaden met enigszins andere conversietijdstempels (bijvoorbeeld door een paar seconden aan elke conversie toevoegen), zodat deze als nieuwe conversies worden behandeld. Houd er rekening mee dat u dit alleen kunt doen als u de optie voor conversies tellen heeft ingesteld op elke conversie.

Instructies

Volg de onderstaande instructies om te bekijken hoe uw conversieaanpassing impact heeft op gegevens.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Zorg ervoor dat de periode voor uw rapport ten minste 30 dagen geleden afloopt (of langer geleden als u een langere conversieperiode heeft) zodat het rapport volledige conversiegegevens bevat.
  4. Klik op het segmenticoon , selecteer vervolgens Conversies en kies een van de volgende opties:
    • Conversieaanpassing: toont een rij met de oorspronkelijke waarde of het aantal (zoals gerapporteerd door de websiteconversietag) en de aanpassingen die in die waarde zijn aangebracht.
    • Dagen tot conversie of aanpassing: toont een rij voor elk tijdsbestek tussen het moment waarop de vertoning en de toegeschreven conversie plaatsvonden en een rij voor elk tijdsbestek tussen het moment waarop de vertoning en de aanpassing aan de toegeschreven conversie plaatsvonden.