Tietoja konversiomuokkauksista

Asiakkaan konversioreitti päättyy tavallisesti konvertoitumiseen mutta ei aina. Asiakkaat palauttavat ostamiaan tuotteita, peruvat varauksia ja tekevät asioita, jotka lisäävät heidän arvoaan yritykselle. Jos haluat huomioida nämä muutokset konversioarvossa, voit muokata konversiota sen jälkeen, kun se on raportoitu Google Adsissa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten konversiomuokkaus toimii ja milloin sitä kannattaa käyttää.

Milloin konversiomuokkauksia käytetään

Konversiomuokkauksista voi olla hyötyä seuraavissa tilanteissa:

• Haluat perua konversioita, joita ei enää pidä laskea konversiosarakkeissasi. Näin voi käydä esimerkiksi silloin, kun asiakkaat peruvat varauksia tai palauttavat ostoksia.
  • Haluat pienentää (muuttaa) konversioiden arvoa, kun osa tilauksen tuotteista palautetaan. Jos asiakas on esimerkiksi ostanut kenkiä, hän saattaa tilata niitä eri kokoina ja palauttaa ne kengät, jotka eivät sovi. Tämä vähentää oston kokonaisarvoa.
  • Haluat muuttaa konversioiden arvoa asiakkaan elinkaaren arvon perusteella. Tämä on ajankohtaista silloin, kun asiakkaiden (ja heidän konversioidensa) arvo liiketoiminnallesi lisääntyy tai vähenee asiakkaiden aiempien ostosten perusteella.

Miten konversiomuokkaus toimii?

Voit muokata konversioita kahdella tavalla.

• Muotoile uudelleen: Tällä ominaisuudella voit muuttaa konversioarvoa mutta et konversioiden määrää. Tämä vaikuttaa vain Konv.arvo‑ ja Kaikkien konv. arvo ‑sarakkeisiin ja tavoitellun mainostuoton (ROAS) hintatarjousstrategioihin.
  • Peruuta: Tällä voit poistaa konversion pysyvästi, muuttaa konversion arvoksi 0,00 ja poistaa sen konversioiden määrästä. Konv.-, Konv.arvo- ja Kaikkien konv. arvo ‑sarakkeet päivitetään, ja tämä vaikuttaa CPA-tavoitteen ja ROAS-tavoitteen hintatarjousstrategioihin.

Tärkeää: Kun konversio on peruttu (tai sen arvoksi on muutettu 0), sitä ei voi muokata enempää. Jos yrität tämän jälkeen muokata konversiota, muokkausta ei huomioida eikä siitä näytetä virheilmoitusta.

Jos haluat "kumota" konversion perumisen, voit ladata konversiodatan uudelleen käyttämällä hieman poikkeavia konversion aikaleimoja (voit esimerkiksi lisätä kuhunkin konversioon muutaman sekunnin), jotta ne käsitellään uusina konversioina. Voit lukea lisää siitä, miten voit muokata konversioitasi.

Muistettavaa: Voit muokata online-konversioita vain, jos olet käyttänyt tapahtumissasi tapahtumatunnusta. Google Ads tunnistaa muokattavan konversion laskentataulukossasi olevan tapahtumatunnuksen ja konversiotapahtuman nimen perusteella. Koska jokaiselle konversiolle annetaan myös muokkausaika, pystyt ryhmittelemään konversiodatasi niin, että näet, paljonko aikaa on kulunut konversion ja sen muokkauksen välillä.

Kun haluat perua konversion tai muuttaa sen arvoa, sinun on lisättävä tapahtumadata laskentataulukkoon ja määritettävä, mitä konversioita haluat muokata Google Ads ‑raporteissa.

• Konversion peruminen: Ilmoita konversioon liitetty tilaustunnus ja konversiotapahtuman nimi. Lataa sitten laskentataulukko samalla tavalla kuin tuodessasi offline-konversioita Google Adsiin.
  • Konversioarvon muuttaminen: Lisää konversiolle uusi arvo. Lisää myös konversioon liitetty tilaustunnus ja konversiotapahtuman nimi. Lataa sitten laskentataulukko samalla tavalla kuin tuodessasi offline-konversioita Google Adsiin.
Huom. Jos offline-konversio on luotu ilman tilaustunnusta, voit käyttää muokkaamiseen Googlen klikkaustunnusta (GCLID) ja konversioaikaa. Jos konversioiden kanssa toimitettu parametri on GBRAID, voit käyttää vain tilaustunnusta.

Muutokset alkavat näkyä Konversiot-, Kaikki konversiot-, Konversioarvo- ja Kaikkien konv. arvo ‑sarakkeissa suunnilleen yhtä nopeasti kuin tavallinen konversiodata alkaa näkyä raporteissasi.

Vinkki

Koska et voi selvittää Google Adsissa, johtuiko tietty tilaus Google Ads ‑klikkauksesta, suosittelemme, että lataat kaikki muokattavat tilaukset. Jos tilaus ei johtunut Google Ads ‑klikkauksesta eikä se siksi esiinny Google Ads ‑raporteissasi, näet virheilmoituksen siitä, ettei konversiota löydetty.