Tarjouselementit

Tarjouselementit voivat lisätä hakuverkostossa näkyvien tekstimainostesi arvoa. Niiden avulla voit esitellä alennus- ja tarjouskampanjoitasi ihmisille, jotka etsivät yrityksesi parhaita tarjouksia. Tässä artikkelissa kerrotaan tarjouselementtien hyödyistä ja siitä, miten ne näkyvät hakumainoksissasi.

Näin ne näkyvät

Tarjouselementit näkyvät mainoksesi alapuolella helppolukuisessa muodossa, joka kiinnittää potentiaalisten asiakkaiden huomion.

Valitsemasi tilaisuus, kuten "Takaisin kouluun" tai "Äitienpäivä", näkyy mainostekstin vieressä lihavoituna tunnisteena.

Elementissä näkyy myös enintään kaksi riviä tekstiä, joka sisältää tarjouksesi tiedot. Potentiaaliset asiakkaat huomaavat tarjoukset elementeistä helposti, sillä ne erottuvat selkeästi mainoksen päätekstistä. Kun joku klikkaa tai napauttaa elementtiä, hän siirtyy suoraan haluamaansa erikoistarjoukseen sivustollasi.

Käyttämällä tarjouselementtejä voit esitellä tarjouksiasi hakuverkostossa useissa eri muodoissa niin mobiililaitteilla kuin tietokoneillakin. Elementit näkyvät Googlen hakutulosten ylä- ja alapuolella olevissa mainoksissa. Ne ovat myös käytettävissä kaikilla kielillä.

Käyttötarkoitus

Tarjouselementtien on tarkoitus herättää asiakkaiden huomio, kun he etsivät yrityksesi erikoistarjouksia ja alennuksia. Niitä kannattaa käyttää etenkin juhlapyhien ja erikoistapahtumien, kuten koulunaloituskampanjoiden ja Black Fridayn, yhteydessä.

Tarjouselementeissä voit kertoa rahallisista tai prosentuaalisista alennuksista. Lisäksi voit mainita mahdolliset tarjousehdot, kuten käyttörajan tai alennuskoodin, joka on voimassa tietyn ajan.

Huom. Tiettyyn tilaisuuteen liittyvät tarjouselementit voivat näkyä vain, jos ne luodaan tai niitä muokataan enintään kuusi kuukautta ennen tarjouksen alkamispäivää.

Hyödyt

Tarjouselementtien lisäämistä mainoksiin kannattaa harkita esimerkiksi näistä syistä:

• Helppo pitää ajan tasalla: Valitse tilaisuus valmiista listasta. Näin sinun ei tarvitse luoda uusia tekstimainoksia pitääksesi vaihtuvat alennukset ja erikoistarjoukset ajan tasalla.
  • Elementin muokkaaminen dataa menettämättä: Tarjouselementin muokkaaminen ei johda tulostilastojen menettämiseen.
  • Joustava ajoitus: Voit valita, että tarjouselementit näkyvät tiettynä juhlapäivänä, tai asettaa tietyt päivämäärät, viikonpäivät tai kellonajat.

Tilitasot

Tarjouselementtejä voi lisätä tili-, kampanja- ja mainosryhmätasolla. Jos luot tarjouselementtejä näillä eri tasoilla, mainoksissa käytetään tarkimman tason elementtejä. Jos siis lisäät tarjouselementtejä mainosryhmään, ne näkyvät kampanja‑ tai tilitasoisten tarjouselementtien sijaan. Vastaavasti kampanjatason elementit ohittavat tilitason elementit.

Klikkausten hinta

Tarjouselementtien lisääminen on maksutonta. Maksat vain silloin, kun joku klikkaa tarjouselementtiä. Tarjouselementin klikkaus on samanhintainen kuin mainoksen otsikon klikkaus. Toisin sanoen sinulta veloitetaan sama summa riippumatta siitä, mitä mainoksen linkkiä joku klikkaa. Tarjouselementit tarjoavat asiakkaille lisää klikkausmahdollisuuksia, mutta sinua veloitetaan enintään kahdesta klikkauksesta mainosimpressiota kohden. Jos joku kuitenkin klikkaa nopeasti montaa linkkiä mainosta katsellessaan, ylimääräiset klikkaukset käsitellään toisina klikkauksina eikä sinua veloiteta niistä.

Tarjouselementeille otolliset juhlapäivät

Voit julkaista tarjouselementtejä alla olevina juhlapäivinä ja päivämäärinä.

Juhla Aloituspäivä Lopetuspäivä
Uusivuosi 1.12. 28.2.
Tapaninpäivä 15.12. 15.1.
Loppiainen 15.12. 31.1.
Kiinalainen uusivuosi 15.1. 1.3.
Ystävänpäivä 15.1. 28.2.
Karnevaali 1.2. 31.3.
Holi 1.2. 31.3.
Naistenpäivä 15.2. 31.3.
Pesah 15.2. 1.5.
Pääsiäinen 1.3. 30.4.
Vanhempien päivä 15.4. 1.8.
Vappu* 15.4. 15.9.
Roš hašana 15.8. 1.11.
Diwali 1.9. 1.12.
Navratri 15.9. 31.10.
Halloween** 1.10. 15.11.
Sinkkujen päivä 15.10. 30.11.
Black Friday 15.10. 15.12.
Cyber Monday 15.10. 15.12.
Joulu 1.11. 15.1.
Pyhän Nikolauksen päivä 1.11. 31.12.
Hanukka 15.11. 31.1.
Takaisin kouluun Kaikki Kaikki
Äitienpäivä Kaikki Kaikki
Isänpäivä Kaikki Kaikki
Itsenäisyyspäivä Kaikki Kaikki
Kansallispäivä Kaikki Kaikki
Kauden päätös Kaikki Kaikki
Talviale Kaikki Kaikki
Kesäale Kaikki Kaikki
Syysale Kaikki Kaikki
Kevätale Kaikki Kaikki
Ramadan Kaikki Kaikki
Eid al-Fitr Kaikki Kaikki
Eid al-Adha Kaikki Kaikki

* Ei käytettävissä hollannin, norjan, heprean ja japanin kielillä

** Ei käytettävissä malaijin, puolan ja heprean kielillä

Käytettävissä japanin kielellä

Juhla Aloituspäivä Lopetuspäivä
Vuoden loppuminen 1.11. 31.12.

Käytettävissä thain kielellä

Juhla Aloituspäivä Lopetuspäivä
Songkran 15.3. 1.5.

Ohjeet

Näin voit luoda tarjouselementtejä

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Siirry Mainokset ja elementit ‑sivuvalikkoon ja klikkaa alasivuvalikosta Elementit.
  3. Klikkaa pluspainiketta Add ja valitse Tarjouselementti.
  4. Valitse, haluatko lisätä elementin tili-, kampanja- vai mainosryhmätasolle.
  5. Valitse tarjoukseen liittyvä tilaisuus (valinnainen). Tilaisuuden nimi näkyy mainoselementissä. Tilaisuuden ajankohta määrää, milloin elementti voi näkyä. Voit rajata aikaväliä Lisäasetukset-kohdassa.
  6. Valitse tarjouksen kieli ja valuutta.
  7. Valitse Mainoskampanjan tyyppi ‑kohdasta rahallinen tai prosenttialennus.
  8. Lisää tarjoamasi tuotteen tai palvelun nimi.
  9. Lisää Lopullinen URL, joka näkyy mainoksessasi.
  10. Valitse Tarjouksen tyyppi ja lisää mahdolliset vaatimukset, kuten erikoiskoodi tai käyttöraja.
  11. Lisää Tarjouksen päivämäärät ‑kohtaan (valinnainen) aikaväli, jona haluat mainoksesi näkyvän.
Huom. Jos tarjouselementeillä on sama mainosryhmä, kampanja tai tili, tilaisuuksiin liittyvät elementit katsotaan ensisijaisiksi sellaisiin elementteihin nähden, jotka eivät liity tilaisuuksiin. Tiettyyn tilaisuuteen liittyvät tarjouselementit voivat näkyä vain, jos ne luodaan tai niitä muokataan enintään kuusi kuukautta ennen tarjouksen alkamispäivää.

Lisäasetusten valitseminen ja tallentaminen

1. Laajenna Lisäasetukset, kun haluat muuttaa päivämääriä ja kellonaikoja, jolloin tarjouselementtisi voi näkyä.
    • Voit rajata aikaväliä, mutta et voi valita tilaisuuden aikavälin ulkopuolisia päivämääriä. Sen sijaan voit poistaa tilaisuuden valinnan ja lisätä tarjoukselle haluamasi alkamis- ja päättymispäivän.
    • Päivät ja ajat ‑asetuksella voit valita tarkat päivät ja kellonajat, jolloin elementtisi voi näkyä.