Over automatische start- en einddatums voor campagnes

Wanneer u een nieuwe Google Ads-campagne maakt, kunt u instellen hoelang deze wordt uitgevoerd. Deze functie is handig als u al weet op welke datum u uw campagne wilt laten eindigen, bijvoorbeeld meteen na afloop van een promotie of aanbieding. U stelt gewoon van tevoren een einddatum in. U hoeft de campagne dan later niet meer handmatig te beëindigen. U kunt ook van tevoren een startdatum instellen, bijvoorbeeld voor een campagne die betrekking heeft op een aankomende feestdag. In dit artikel wordt uitgelegd hoe automatische start- en einddatums voor campagnes werken en wanneer het handig is om deze te gebruiken.

Voorbeeld

Stel dat u een online winkel voor feestartikelen heeft en dat u een campagne wilt instellen die zich richt op de verkoop van vuurwerk tegen korting voor de periode rond Oud en Nieuw. U weet dat u uw campagne precies twee weken voor oudejaarsavond wilt laten beginnen, dus op 18 december. In Google Ads kunt u deze datum instellen als startdatum van uw campagne. U kunt ook instellen wanneer deze promotie voorbij is, namelijk op 1 januari.

Hoe start- en einddatums voor campagnes werken

Als u een nieuwe campagne maakt, wordt de startdatum ingesteld op 'vandaag', tenzij u een andere datum opgeeft. Als u de startdatum op 'vandaag' laat staan, start uw campagne zodra uw eerste advertenties zijn goedgekeurd.

Nadat u een startdatum heeft ingesteld, kunt u deze op elk gewenst moment bewerken tot aan het moment waarop de campagne begint. Nadat de startdatum is verstreken, kunt u deze datum niet meer bewerken. Als de startdatum bijvoorbeeld 1 februari is, kunt u deze op 2 februari niet meer bewerken. U kunt uw campagne echter nog steeds onderbreken, hervatten of verwijderen.

Standaard is er voor advertentiecampagnes geen einddatum ingesteld, zodat uw advertenties gedurende onbepaalde tijd worden weergegeven. U kunt deze instelling echter altijd wijzigen als u wilt dat uw campagne op een specifieke datum eindigt. Wanneer u een einddatum selecteert, eindigt uw campagne op die datum om 23:59 uur in de tijdzone die u voor uw account heeft gekozen.