Crear exclusions per a anuncis dinàmics de cerca

Els anuncis dinàmics de cerca busquen dinàmicament coincidències entre les vostres pàgines web i les cerques concretes que els usuaris fan a Google. Podeu configurar exclusions per evitar que determinades pàgines del vostre lloc generin anuncis (per exemple, pàgines amb productes exhaurits). Aquest article explica com podeu excloure els termes de cerca (paraules clau negatives) i les pàgines web que no voleu que s'utilitzin per generar ni per activar anuncis.

Per obtenir més informació sobre la segmentació, llegiu l'article Sobre els objectius per als anuncis dinàmics de cerca.

Quan s'utilitzen

Per excloure pàgines web concretes. És molt recomanable crear exclusions per a pàgines que continguin termes com ara "exhaurit" o "no disponible". Això evitarà que els clients vegin pàgines del vostre lloc web que contenen productes que no poden comprar.

Per excloure cerques concretes a Google. Imaginem-nos que voleu impedir que el vostre anunci sobre dispositius electrònics es mostri als usuaris que cerquen una càmera o un televisor de segona mà. Podeu afegir "segona mà" com a paraula clau negativa, perquè és poc probable que aquestes persones comprin les càmeres i els televisors nous que oferiu.

Instruccions per excloure pàgines web concretes

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Públics, paraules clau i contingut.
  3. Feu clic a Objectius d'anunci dinàmic.
  4. A la part superior de la pàgina, feu clic a la pestanya Objectius d'anunci dinàmic negatius.
  5. Feu clic al botó de més .
  6. Utilitzeu el menú desplegable "Afegeix a" per triar si voleu afegir objectius negatius d'anunci dinàmic a una campanya o a un grup d'anuncis.
  7. Feu clic a Seleccioneu una campanya o Seleccioneu un grup d'anuncis i trieu la campanya o el grup d'anuncis a què voleu afegir els objectius negatius d'anunci dinàmic.
  8. Per excloure pàgines web concretes, creeu una o més regles. Podeu excloure les pàgines per la categoria, pel contingut de la pàgina, pel títol de la pàgina o per l'URL.
    • Utilitzeu URL exactes: escriviu o enganxeu els URL exactes que voleu excloure. Escriviu un URL per línia.
      Nota: un URL amb una lletra en majúscula (www.Example.com) es considera un URL diferent d'un altre amb una lletra en minúscula (www.example.com). Per tant, assegureu-vos d'especificar l'URL exacte.
    • Creeu regles per segmentar per pàgina web: utilitzeu el menú desplegable per seleccionar Contingut de la pàgina, Títol de la pàgina o URL. i, a continuació, introduïu les condicions de la regla.
  9. Feu clic a Afegeix per revisar el resum de regles.
  10. Feu clic a Desa.

Instruccions per afegir paraules clau negatives

Podeu afegir paraules clau negatives a la vostra campanya d'anuncis dinàmics de cerca de la mateixa manera que les afegiu a qualsevol altra campanya. Tot i que els anuncis dinàmics de cerca no utilitzen paraules clau, les paraules clau negatives sí que es tenen en compte quan els anuncis d'aquest tipus es mostren a clients potencials. Obteniu més informació sobre com podeu afegir paraules clau negatives a les campanyes.

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

Afegir paraules clau negatives a grups d'anuncis, campanyes i llistes de paraules clau negatives

1. Trieu si voleu afegir paraules clau negatives a totes les campanyes o a una de concreta i, tot seguit, seleccioneu la campanya o grup d'anuncis específic.
    • Per editar les paraules clau negatives de totes les campanyes, feu clic a Edita les exclusions.
    • Per editar les paraules clau negatives d'una campanya concreta, feu clic a la fletxa que hi ha al costat de "Mostra la taula", seleccioneu la campanya que voleu editar i, tot seguit, feu clic a Edita les exclusions.
  2. Afegiu les paraules clau, una per línia. Assegureu-vos que les paraules clau negatives no coincideixin amb les paraules clau normals, ja que això farà que no es mostri l'anunci.
    • Nota: si afegiu paraules clau negatives a una campanya de cerca, podeu triar el tipus de concordança mitjançant els símbols corresponents. En el cas de les campanyes de display i de vídeo, totes les paraules clau negatives s'afegiran com a paraules clau de concordança ampla i el tipus de concordança no es pot canviar.
  3. Si afegiu les paraules clau negatives a una campanya, teniu l'opció de desar-les en una llista de paraules clau negatives nova o existent i d'aplicar aquesta llista a la campanya. Marqueu l'opció Desa les paraules clau en una llista nova o existent i, a continuació, doneu un nom a la llista nova o seleccioneu-ne una d'existent.
  4. Feu clic a Fet.
Nota: per a Màxim rendiment, podeu afegir paraules clau negatives al nivell de compte.

Utilitzar una llista de paraules clau negatives existent

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Públics, paraules clau i contingut.
  3. Feu clic a Cerca de paraules clau.
  4. Aneu a la pestanya "Paraules clau de cerca negatives" i feu clic al botó de més .
  5. Trieu l'opció Utilitza una llista de paraules clau negatives i seleccioneu la campanya a la qual voleu aplicar llistes de paraules clau negatives.
  6. A la taula següent, marqueu les caselles de selecció de les llistes de paraules clau negatives que vulgueu utilitzar.
  7. Feu clic a Desa.

Afegir o treure llistes de paraules clau negatives de diverses campanyes

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Biblioteca compartida.
  3. Feu clic a Llistes d'exclusions i aneu a la pestanya "Llistes de paraules clau negatives".
  4. Per afegir una llista de paraules clau negatives a diverses campanyes:
    1. Seleccioneu la llista de paraules clau negatives que vulgueu afegir.
    2. Feu clic a Aplica a les campanyes.
    3. Marqueu les caselles de les campanyes a les quals vulgueu aplicar la llista.
    4. Feu clic a Fet.
  5. Per treure una llista de paraules clau negatives de diverses campanyes:
    1. Seleccioneu la llista de paraules clau negatives que vulgueu treure.
    2. Marqueu les caselles de les campanyes de les quals vulgueu treure la llista.
    3. Feu clic a Treu la llista de les campanyes seleccionades.

Exclusions de categories

Quan el sistema d'anuncis dinàmics de la cerca troba una pàgina nova en un lloc web, pot ser que hi trobi consultes rellevants i que comenci a publicar-hi anuncis abans que el sistema hagi tingut temps de categoritzar la nova pàgina. Un cop categoritzada, deixarà de publicar anuncis de les campanyes que tinguin exclosa la categoria en qüestió. Més endavant, amb la pàgina categoritzada, l'informe de termes de cerca reflectirà la categoria actual, encara que la pàgina no estigués classificada en el moment de publicar-hi els anuncis.