Få förslag på negativa sökord med hjälp av söktermsrapporten

Du kan använda söktermsrapporten för att samla förslag på negativa sökord. I rapporten ser du faktiska termer som ett stort antal personer sökte med som utlöste din annons. Där kan du hitta söktermer som har anknytning till det du säljer men som inte är exakta matchningar.

Vi visar hur du använder söktermsrapporten när du vill få förslag på negativa sökord som hjälper dig att inrikta dig bättre på kunder som är intresserade av din produkt eller tjänst.

Obs! Negativa sökord som läggs till i en sökkampanj från söktermsrapporten anges som negativ exakt matchning som standard. Du kan ändra matchningstypen genom att använda lämpliga specialtecken.

Innan du börjar

Tänk på att de negativa matchningstyperna fungerar annorlunda än sina positiva motsvarigheter och inte matchar till varianter. Om du inte har använt negativa sökord tidigare kan du läsa mer om negativa sökord och alternativ för sökordsmatchning.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Insikter och rapporter i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Söktermer.
  4. För att visa söktermer för alla sökord klickar du på Söktermer högst upp. Markera kryssrutorna bredvid de sökord som du vill se söktermer för om du bara vill se söktermer för vissa sökord. Klicka på Söktermer på menyn som visas ovanför tabellen.

5. Markera rutorna vid de söktermer du vill lägga till som negativa sökord och klicka på Lägg till som negativt sökord.

Här kan du lägga till negativa sökord i en annonsgrupp eller kampanj, på en befintlig lista över negativa sökord eller på en ny lista.

Lägga till negativa sökord i en annonsgrupp eller kampanj

1. Välj Annonsgrupp eller Kampanj. Alla negativa sökord läggs till i annonsgruppen eller kampanjen som är kopplad till motsvarande söktermer.
  2. Klicka på Spara.

Lägga till negativa sökord på en befintlig lista över negativa sökord

1. Välj Lista över negativa sökord.
  2. Välj en befintlig lista på rullgardinsmenyn.
  3. Valfritt: Markera Lägg till i kampanjer om du vill att listan över negativa sökord ska användas på alla kampanjer som är kopplade till motsvarande söktermer.
  4. Klicka på Spara.

Lägga till negativa sökord på en ny lista

1. Välj Lista över negativa sökord.
  2. Välj Spara som ny lista och tillämpa negativa sökord. Listan används på alla kampanjer som är kopplade till motsvarande söktermer.
  3. Klicka på Spara.

Obs! Negativa sökord kan vara exakt matchade, frasmatchade eller brett matchade. Använd rätt matchningstyp som inte förhindrar att dina annonser visas för användare som söker efter dina sökord.