Tietoja Sovelluskampanjoiden hintatarjouksista

Sovelluskampanjoissa voit optimoida kohdistuksen ja hintatarjoukset kampanjatavoitteidesi mukaan. Tavoitteena voi olla esimerkiksi saada enemmän käyttäjiä sovellukseen, enemmän sovelluksensisäisiä tapahtumia uusilta käyttäjiltä tai tietyn suuruinen mainostuotto. Tässä artikkelissa kuvataan käytettävissä olevat optimointi‑ ja hintatarjousvaihtoehdot sekä kerrotaan, miten voit asettaa hintatarjoukset tavoitteidesi perusteella.

Ennen kuin aloitat

Jos käytät Sovelluskampanjaa ensimmäistä kertaa, lue artikkeli Tietoja Sovelluskampanjoista. Kun olet valmis luomaan kampanjan, seuraa tämän artikkelin ohjeita: Sovelluskampanjan luominen.

Näin se toimii

Kun luot Sovelluskampanjan, voit optimoida sen liiketoimintasi kannalta arvokkaimpien käyttäjien perusteella. Ennen kuin voit optimoida kampanjasi sovelluksensisäisille tapahtumille, ne on määritettävä konversiotapahtumiksi Google Adsissa tai Firebasen avulla. Lue lisää mobiilisovellusten konversioseurannasta.

Helpoin tapa seurata kaikkia sovelluskonversioita on käyttää Google Analytics for Firebasen sovellusraportteja. Kun olet linkittänyt Firebasen ja Google Adsin, voit asettaa hintatarjouksia niille sovelluksensisäisille tapahtumille, jotka olet määrittänyt konversioiksi. Lue lisää mobiilisovellusten konversioseurannasta Firebasen avulla.

Sovelluskampanjoiden hintatarjousstrategiat

Alla kerrotaan, miten voit suunnitella kampanjastrategiasi tiettyjen hintatarjoustyyppien mukaan.

Kaikki Sovelluskampanjoiden hintatarjousstrategiat ovat kohdistusstrategioita, jotka pyrkivät haluttuun tulokseen, kun sovelluksensisäisen tapahtuman konversioikkuna on auki. Huutokaupoissa ilmenevät vaihtelut voivat aiheuttaa sen, että joinakin päivinä tulokset ovat tavoitettasi suurempia tai pienempiä. Kampanjan tavoitteena on kuitenkin halutun tuloksen saavuttaminen valitulla aikavälillä. Lue lisää Sovelluskampanjoiden konversioikkunoiden optimoinnista.

Painopisteenä asennusmäärän lisääminen (asennuskohtaista tavoitehintaa käyttävät ja konversiomäärän maksimoivat kampanjat)

Sovellusasennuksiin keskittyvissä kampanjoissa voit asettaa hintatarjouksen tai jättää sen asettamatta. Jos hintatarjouksen asettamista koskeva ruutu on merkitty valituksi, kampanjan hintatarjousstrategia on CPI-tavoite (asennuskohtainen tavoitehinta). Voit siis itse valita, kuinka paljon olet valmis maksamaan siitä, että saat uuden käyttäjän sovelluksellesi.

Valitsemasi hintatarjous kertoo Google Adsille keskimääräisen summan, jonka olet valmis maksamaan kustakin sovellusasennuksesta. Budjettisi käytetään siten, että saat valitsemallasi summalla mahdollisimman paljon asennuksia. Jos siis valitset keskimääräiseksi päiväbudjetiksi 100 € ja asennuskohtainen tavoitehintasi on 2 €, tavoittelet mainoksilla noin 50:tä asennusta päivässä.

Jos kampanja-asetuksissa olevaa Asennuskohtainen hinta ‑ruutua ei ole merkitty valituksi, kampanjan hintatarjousstrategia on Konversiomäärän maksimointi. Tämäntyyppisessä kampanjassa on automaattisesti sellaiset hintatarjoukset, joilla voit saada mahdollisimman paljon asennuksia kampanjasi budjetilla.

Huom. Jos konversiomäärän maksimoivan kampanjan budjetti on pieni, optimaalinen konversiokohtainen hintatarjous voi olla budjettia suurempi. Konversiomäärän maksimoivasta kampanjasta ei tule välttämättä lainkaan konversioita pienellä budjetilla. Lue lisää konversiomäärän maksimoivasta hintatarjousstrategiasta.

Painopisteenä tietyt sovelluksensisäiset tapahtumat (toimintakohtaista hintatavoitetta käyttävät kampanjat)

Sovelluksensisäisiin tapahtumiin keskittyvissä kampanjoissa hintatavoite asetetaan kyseisten tapahtumien saamiselle. Tätä kutsutaan toimintakohtaiseksi hintatavoitteeksi (CPA-tavoite). Sen avulla voit valita, kuinka paljon olet valmis maksamaan kustakin uudesta sovelluskäyttäjästä, joka todennäköisemmin saa aikaan valitsemasi sovelluksensisäisen tapahtuman.

Asettamasi hintatarjous kertoo Google Adsille keskimääräisen summan, jonka olet valmis maksamaan kustakin sovellusasennuksesta ja tietystä sovelluksensisäisestä tapahtumasta. Budjettisi käytetään siten, että saat mahdollisimman paljon asennuksia määrittämälläsi summalla. Jos siis valitset keskimääräiseksi päiväbudjetiksi 300 € ja toimintakohtainen hintatavoitteesi on 10 €, voit odottaa saavasi mainoksilla noin 30 tapahtumaa päivässä.

Painopisteenä ennakkorekisteröitymiset

Ennakkorekisteröitymisiin keskittyvissä kampanjoissa asetat hintatarjouksen sovelluksesi tai pelisi ennakkorekisteröitymisille. Tätä kutsutaan ennakkorekisteröitymiskohtaiseksi hintatavoitteeksi. Sen avulla voit määrittää, kuinka paljon olet valmis maksamaan siitä, että uusi käyttäjä ilmaisee kiinnostuksensa peliäsi tai sovellustasi kohtaan etukäteen.

Valitsemasi hintatarjous kertoo Google Adsille keskimääräisen summan, jonka olet valmis maksamaan kustakin sovelluksesi ennakkorekisteröitymisestä. Tämän kampanjatyypin hintatarjousstrategiana käytetään CPA-tavoitetta, jonka avulla saat mahdollisimman paljon konversioita valitsemallasi ennakkorekisteröitymiskohtaisella hintatavoitteella tai sitä edullisemmin.

Hintatarjousstrategia sovelluksensisäisille tapahtumille

Hintatarjousstrategian valinnassa kannattaa aluksi hyödyntää nykyisten sovelluksensisäisiä tapahtumia koskevien hintatarjousten budjetin mukaan painotettua keskiarvoa. Saat keskiarvon selville seuraavasti:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Vinkit ja raportit ‑valikkoa.
  3. Valitse Raporttityökalu.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Taulukko.
  5. Kirjoita hakukenttään "Konversio" ja vedä Hinta / kaikki konv. sivun keskiosaan.
  6. Klikkaa suodatinkuvaketta Suodata, kirjoita hakukenttään Konversio, valitse Konversiotapahtuma ja valitse sitten Käytä.
  7. Etsi tapahtuma, joka liittyy kampanjan optimointistrategiaan, ja tarkista keskiarvo tapahtuman Hinta / kaikki konv. ‑sarakkeesta.

Hintatarjousopastuswidgetin käyttäminen

Hintatarjousopastuswidget auttaa asettamaan sopivan suuruisia hintatarjouksia, joilla voit päästä Sovelluskampanjasi tavoitteisiin.

Lue lisää Sovelluskampanjoiden hintatarjoustyökaluista.

Painopisteenä mainostuottotavoite (ROAS-tavoite)

Apple ottaa pian käyttöön uusia tietosuojakäytäntöjä iOS 14 ‑käyttäjille. Ne voivat vaikuttaa iOS-kampanjoidesi tuloksiin Google Adsissa. ROAS-tavoite on käytettävissä vain Android-sovelluskampanjoille, ja se edellyttää sovelluksensisäisten tapahtumien optimointia Google Analytics for Firebase SDK:ssa, joka välittää myös dynaamiset tulot.
Huom. ROAS-tavoite on tällä hetkellä Sovelluskampanjoissa betavaiheessa ja edellyttää sovelluksensisäisten tapahtumien optimointia Google Analytics for Firebase SDK:ssa, joka välittää myös dynaamisten tulojen arvon.

Tätä hintatarjousstrategiaa kannattaa käyttää siinä tapauksessa, että tavoittelet tiettyä mainostuottoa Sovelluskampanjoistasi.

Mainostuoton saavuttamiseen keskittyvissä kampanjoissa valitset tavoitellun mainostuoton arvoksi tietyn prosenttiosuuden kuluista. Sen avulla määrität, kuinka monta euroa haluat saada takaisin jokaista kuluttamaasi euroa kohti.

Valitsemasi ROAS-tavoite kertoo Google Adsille keskimääräisen arvon, jonka haluat saada takaisin jokaisesta käyttämästäsi eurosta. Budjettisi käytetään siten, että saat mahdollisimman paljon arvoa asettamallasi summalla. Jos siis valitset keskimääräiseksi päiväbudjetiksi 300 € ja ROAS-tavoitteesi on 20 %, tavoitteesi on saada mainoksilla noin 60 € arvoa, kun sovelluksensisäisen tapahtuman aikaikkuna on auki.

Kampanjan päiväbudjetista riippuen on tärkeää huomioida ROAS-tavoitteen ja kampanjan laajuuden välinen suhde. Korkeampi ROAS-tavoite rajoittaa mahdollisten asennusten määrää, kun taas pienempi ROAS-tavoite yleensä tarjoaa kampanjalle laajemmalti mahdollisuuksia.

Tässä on esimerkki yhteensovittamisesta ROAS-tavoitteiden yhteydessä.

Suositellun ROAS-lähtötavoitteen asettaminen, jos käytössä on toimintakohtaisen hintatavoitteen kampanjoita

Jos olet käyttänyt toimintakohtaisen hintatavoitteen (CPA-tavoite) kampanjoita aiemmin, kampanjoidesi aiempaa mainostuottoa (ROAS) kannattaa käyttää ROAS-lähtötavoitteen laskemiseen.

Suosittelemme seuraamaan alla olevia ohjeita, kun luot ROAS-tavoitetta käyttävää kampanjaa. Ohjeiden avulla voit asettaa ROAS-lähtötavoitteen, joka vastaa aiemman CPA-tavoitetta käyttäneen kampanjasi tuloksia. Näin saat kampanjan hyvin alkuun.

1. Etsi ensin sen sovelluksensisäisen tapahtuman konversioikkuna, josta haluat tehdä hintatarjouksen.
  2. Selvitä sitten, millaisia tuloksia vertailukelpoinen* kampanjasi on tuottanut kyseisen ikkunan aikana (esim. jos kyseessä on 30 päivän ikkuna, katso vain mittareita, joiden tiedot ovat yli 30 päivää vanhoja).
    • * Kampanja, jossa mainostetaan samaa sovellustunnusta, käytetään samaa hintatarjottavaa tapahtumaa ja samaa alue- tai kielikohdistuksen asetusta
  3. Voit tehdä tämän ottamalla konv.arvo/hinta-sarakkeen käyttöön.
  4. Tämä vertailukelpoisen kampanjan saavuttama ROAS (konv.arvo/hinta) on suositeltavaa asettaa ROAS-lähtötavoitteeksi.
    Huom. Tämä viimeinen ROAS-lähtötavoitteen asettamista koskeva vaihe ei ehkä sovellu kaikkiin kampanjoihin.
    • Muista huomioida tavoitteesi mahdollinen kasvuprosentti, kun asetat ROAS-lähtötavoitettasi:
      • Aiempi CPA-tavoitetta käyttävä kampanja: Jos CPA-tavoitteesi on jatkuvasti suurempi kuin kampanjasi todellinen toimintakohtainen hinta, aseta vastaava muokkaus uuteen ROAS-tavoitteen hintatarjoukseesi.
      • Jos kampanjasi todellinen toimintakohtainen hinta on 3 € ja CPA-tavoitteeksi on asetettu 6 €, sinun on lisättävä 50 %:n muokkaus ROAS-arvioosi, jotta saat asetettua sopivan suuruisen ROAS-tavoitteen hintatarjouksen.

Kun kampanjasi tuottaa perustason tuloksia, voit halutessasi säätää ROAS-tavoitetta. ROAS-tavoite pyrkii saavuttamaan haluamasi ROASin sovelluksensisäisen tapahtumasi konversioikkunan aikana.

Vinkki:
Jos haluat vähentää tarvetta tehdä manuaalisia hintatarjousmuutoksia Sovelluskampanjoihisi, voit ottaa käyttöön automaattisia sääntöjä, jotta muutokset tehdään automaattisesti. Lue lisää automaattisten sääntöjen käyttöönotosta Sovelluskampanjoissa.