Uw biedingen evalueren en optimaliseren

Nadat uw advertenties enige tijd zijn weergegeven, bekijkt u hoe ze presteren. Heeft u als doel het aantal verkopen te verhogen en meer verkeer naar uw website te halen, dan stelt u zichzelf de volgende vragen:

• Welke zoekwoorden genereren de meeste klikken op mijn advertenties?
  • Vanaf welke apparaten en locaties zoeken mijn klanten?
  • Op welke dagen en tijden verkoop ik het meest?

Voor een antwoord op deze vragen raadpleegt u de rapporten in uw account. Meer informatie over de prestaties van accounts, campagnes en advertentiegroepen.

Uw kosten en opbrengsten evalueren

Als u de prestaties van uw campagne wilt meten, is het vaak een goed idee om na te gaan hoe vaak mensen die uw advertentie zien, hier daadwerkelijk op klikken. U kunt bijvoorbeeld uw zoekwoorden sorteren op klikfrequentie om te bekijken welke zoekwoorden u veel vertoningen, maar weinig klikken opleveren. Als u meer verkopen wilt genereren, is het wellicht verstandig om uw biedingen te bewerken voor deze zoekwoorden.

Tips

• Als u wilt weten of klikken daadwerkelijk tot verkopen leiden, raden we u aan Conversies bijhouden in te stellen voor uw account. Deze gratis tool laat u zien wat er gebeurt nadat mensen op uw advertentie hebben geklikt. Hebben ze uw product gekocht? Of hebben ze zich wellicht aangemeld voor uw nieuwsbrief? Op basis van deze informatie kunt u het feitelijke rendement op uw investering berekenen.

• Heeft u geen tijd om uw biedingen te evalueren? Laat Google dat dan voor u doen. Met Klikken maximaliseren stelt u een gemiddeld dagbudget in, waarna Google Ads uw CPC-biedingen (biedingen op basis van kosten per klik) zo aanpast dat u binnen uw budget een maximaal aantal klikken genereert. Als u specifieke doelen nastreeft, kunt u ook een automatische biedstrategie kiezen om uw biedingen aan te passen op basis van uw doelen.

Uw biedingen aanpassen om het rendement op uw investering te verhogen

Nadat u heeft vastgesteld welke zoekwoorden, locaties, tijden en apparaten goede resultaten opleveren, kunt u uw biedingen op basis daarvan aanpassen.

Dit zijn enkele situaties waarin u er mogelijk goed aan doet om uw biedingen aan te passen:

• Lage gemiddelde kosten per klik (CPC) in combinatie met een hoog conversiepercentage: Als een zoekwoord bijvoorbeeld een lage gemiddelde CPC heeft, maar veel conversies oplevert, kunt u proberen het maximum CPC-bod ervan te verhogen.
  • Hoge gemiddelde CPC in combinatie met een laag conversiepercentage: Als een zoekwoord een hoge gemiddelde CPC heeft, maar klikken zelden in een conversie resulteren, kunt u het max. CPC-bod voor het betreffende zoekwoord verlagen. Met deze strategie kunt u niet alleen uw ROI voor slecht presterende zoekwoorden verbeteren, maar ook een deel van uw budget vrijmaken, dat u vervolgens kunt investeren in beter presterende zoekwoorden.
  • Weinig verkeer op bepaalde tijden: Overweeg uw biedingen te verhogen voor locaties waar uw advertenties beter presteren. Als u een fysieke winkel heeft en constateert dat deze gedurende bepaalde tijden minder bezoekers trekt, kunt u uw biedingen voor deze tijden verhogen en bijvoorbeeld advertenties met promotie-aanbiedingen weergeven om winkelbezoek te stimuleren.

Hier volgen enkele punten om rekening mee te houden wanneer u overweegt uw biedingen aan te passen:

• Pas uw biedingen met kleine stappen aan: Kijk steeds of het aantal klikken en conversies dat uw zoekwoorden ontvangen, is veranderd. Pas daarna pas uw biedingen verder aan. Internetverkeer is veranderlijk. Het is daarom belangrijk uw biedingen regelmatig opnieuw te evalueren.
  • Verbeter uw kwaliteitsscore: U kunt de positie van uw advertentie verbeteren zonder extra kosten te maken. Hoe hoger de kwaliteitsscore van uw zoekwoord, hoe minder u betaalt voor een bepaalde advertentiepositie.

Tools voor de optimalisatie van uw biedingen

Naast automatische biedstrategieën biedt Google nog diverse andere tools om u te helpen een bod te kiezen dat goed aansluit bij uw doelen.

Nadat uw campagnes enkele weken actief zijn geweest, beschikken onze tools over voldoende gegevens om u meer gepersonaliseerde aanbevelingen te kunnen doen. U kunt onder meer de volgende tools gebruiken:

• Bodsimulator: Hiermee voert u 'wat als'-scenario's uit om antwoord te krijgen op vragen als 'Hoeveel vertoningen zou ik ontvangen als ik mijn bod zou verhogen met € 0,10?' Met behulp van deze tool kunt u uw biedingen aanpassen tot een niveau dat voldoet aan uw eisen. Meer informatie over de Bodsimulator.
  • Geschatte biedingen voor de eerste pagina: Bekijk hoeveel u waarschijnlijk moet bieden om uw advertenties bovenaan of op de eerste pagina van de zoekresultaten van Google weer te geven.
  • Pagina 'Aanbevelingen': Ga naar dit gedeelte van uw account om aanbevelingen voor verbetering van uw CPC-biedingen te bekijken, zodat u meer verkeer kunt genereren, uw advertentierangschikking kunt verhogen en uw prestaties kunt verbeteren.

NAAR DE PAGINA AANBEVELINGEN