Uw rapporten voor biedstrategie zoeken

Het rapport Biedstrategie biedt een momentopname van belangrijke statistieken die relevant zijn voor elk type biedstrategie.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de rapporten voor standaard en portfoliobiedstrategieën kunt vinden. Meer informatie over rapporten voor biedstrategieën

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Uw rapporten voor biedstrategieën vinden (voor standaard- en portfoliostrategieën)

Gebruik deze methode als u het rapport Biedstrategie voor een afzonderlijke campagne of portfoliobiedstrategie wilt bekijken.

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Budgetten en biedingen in het sectiemenu.
  3. Klik op Biedstrategieën.
  4. Klik in de kolom Biedstrategietype op de link om naar het rapport Biedstrategie te gaan.
  5. Als voor de campagne een standaard biedstrategie op campagneniveau wordt gebruikt, krijgt u een rapport op campagneniveau. Als de campagne deel uitmaakt van een portfolio, wordt u naar het rapport Biedstrategie geleid voor de hele portfoliobiedstrategie.
Tip: Als de kolom 'Type biedstrategie' niet zichtbaar is, kunt u deze als een kolom toevoegen aan de tabel met campagnes, advertentiegroepen of zoekwoorden.

Als de kolom 'Type biedstrategie' niet wordt getoond en u wilt dat wel, zet u deze zo aan:

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Budgetten en biedingen in het sectiemenu.
  3. Klik op Biedstrategieën.
  4. Klik op het kolommenicoon Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon boven de tabel.
  5. Klik op Kolommen aanpassen.
  6. Selecteer onder Kolommen voor campagnes aanpassen het dropdownmenu Kenmerken.
  7. Selecteer Type biedstrategie in de categorie Kenmerken.

Uw rapporten voor biedstrategieën vinden (alleen voor portfoliostrategieën)

U kunt deze methode het beste gebruiken als u alle verschillende portfoliobiedstrategieën in uw account wilt bekijken.

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Budgetten en biedingen in het sectiemenu.
  3. Klik op Biedstrategieën.
  4. Klik op de naam van de portfoliobiedstrategie om naar het rapport te gaan.
Opmerking: Het rapport Biedstrategie op accountniveau is ook beschikbaar voor Mijn Klantencentrum-accounts.

Het accountrapport voor biedstrategieën zoeken

Gebruik het accountrapport voor biedstrategieën als u de verzamelde prestaties van alle biedstrategieën in uw Google Ads-account wilt bekijken die niet zijn opgenomen in een portfoliobiedstrategie. Het rapport omvat alle campagnetypen, behalve app-campagnes.

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Budgetten en biedingen in het sectiemenu.
  3. Klik op Biedstrategieën.
  4. Klik op het tabblad Accountstrategieën.

Opmerking: In het accountrapport voor biedstrategieën zijn deze campagnes opgenomen:

• Alleen campagnes die geen deel uitmaken van een portfoliobiedstrategie.
  • De verzamelrapporten voor doel-CPA-campagnes omvatten alle campagnes die gebruikmaken van de biedstrategie Aantal conversies maximaliseren met Doel-CPA of campagnes met de biedstrategie Doel-CPA.
  • De verzamelrapporten voor doel-ROAS-campagnes omvatten alle campagnes die gebruikmaken van de biedstrategie Conversiewaarde maximaliseren met Doel-ROAS of campagnes met de biedstrategie Doel-ROAS.
  • Gemiddelde CPA- en ROAS-doelen worden momenteel niet ondersteund voor display- en Discovery-campagnes, en campagnes die gebruikmaken van winkelbezoeken of winkelverkoop. Als uw account deze campagnetypen heeft, ziet u geen verzameldoel voor het hele account.
  • App-campagnes op doel-CPA worden momenteel niet ondersteund.

Het rapport Biedstrategie op campagneniveau vinden

Opmerking: Alleen van toepassing op campagnes met Conversiewaarde maximaliseren met of zonder doel-ROAS als biedstrategieën.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes en ga naar de tabel Campagnes.
  4. Voeg de kolom 'Type biedstrategie' toe als deze nog niet bestaat.
  5. Zoek de betreffende campagne en plaats de cursor op het gemarkeerde type biedstrategie (bijvoorbeeld Conversiewaarde maximaliseren (Doel-ROAS) of Conversiewaarde maximaliseren).
  6. Klik om het rapport Biedstrategie voor die campagne te bekijken.