Om utvidede tekstannonser

Viktig
  • Fra og med 30. juni 2022 kan du ikke lenger opprette eller endre utvidede tekstannonser.
  • De eksisterende utvidede tekstannonsene dine blir fortsatt vist, og også fremover får du rapporter om resultatene du oppnår med dem.
  • Du kan fortsatt sette de utvidede tekstannonsene på pause, gjenoppta kjøringen av dem eller fjerne dem hvis du ønsker det.
  • Vi anbefaler på det sterkeste at du går over til å bruke responsive søkeannonser.
  • Finn ut mer om denne endringen for utvidede tekstannonser
Vi har nylig gjort endringer i utvidede tekstannonser, og du har nå mer plass til å formidle budskapet ditt til kundene. Nå kan du:
  • legge til en tredje overskrift
  • legge til en andre beskrivelseslinje
  • bruke opptil 90 tegn i hver beskrivelseslinje
Her er et eksempel på en utvidet tekstannonse der du ser den valgfrie tredje overskriften og den andre beskrivelseslinjen:
Full Forsikring | Beskyttelse på lavbudsjett | Få et pristilbud
Annonse www.example.com/insurance
Få en rimelig og pålitelig forsikring. 10 % rabatt på alle pristilbud på nettet. Sammenlign forsikringsplaner side om side på noen få sekunder.

Du kan komme i gang med de nye valgfrie feltene ved å legge til en tredje overskrift og en andre beskrivelseslinje i eksisterende tekstannonser.

Hvis du for eksempel er en forhandler som bruker to overskrifter som inneholder navnet på merkevaren din og det offisielle nettstedet ditt, kan du legge til en tredje overskrift med fraktinformasjon, spesialtilbud eller en handlingsfremmende oppfordring der kundene bes om å kjøpe et produkt eller en tjeneste.

Oversikt over utvidede tekstannonser

Utvidede tekstannonser minner mye om tekstannonsene du er vant til, men det finnes også noen viktige forskjeller:

1. Det er tre overskriftsfelt i utvidede tekstannonser. De to første overskriftene er obligatoriske, mens den tredje er valgfri. Med dette ekstra overskriftsfeltet kan du vise mer annonsetekst. Du kan bruke opptil 30 tegn per overskrift. Overskriftene vises ved siden av hverandre, atskilt av en vertikalt strek («|»). De kan også vises over to linjer, men dette avhenger av skjermstørrelsen til de potensielle kundene. Den tredje overskriften kan vises oftere på mobilenheter med brede skjermer.
  2. Utvidede tekstannonser har også to beskrivelsesfelt som kan bestå av opptil 90 tegn hver, slik at du får bedre kontroll over budskapet i annonsen.
  3. Domenet til visningsadressen er basert på domenet til den endelige nettadressen. Google Ads bruker domenet for den endelige nettadressen din som annonsens visningsadresse. Hvis den endelige nettadressen for eksempel er www.example.com/utendørs/fotturer/sko, blir www.example.com annonsens visningsadresse.
  4. Visningsadressen kan inneholde to valgfrie Bane-felt. Du kan kombinere visningsadressen med ett eller to av de nye Bane-feltene. Disse feltene legges til etter nettstedets domene i visningsadressen. I disse feltene kan du legge inn tekst som gir folk en pekepinn på hvor de havner etter at de har klikket på annonsen. Teksten du angir i banefeltene, må ikke nødvendigvis være hentet fra nettadressen til nettstedet ditt, men den bør være knyttet til innholdet på landingssiden din. Hvis den endelige nettadressen er www.example.com/utendørs/fotturer/sko, kan det være lurt å velge «fotturer» og «sko» som banetekst, slik at annonsens visningsadresse blir www.example.com/fotturer/sko.
  5. Utvidede tekstannonser er mobiloptimaliserte. Når du oppretter en utvidet tekstannonse, ser du en forhåndsvisning av annonsen både i mobilformatet og formatet for stasjonære datamaskiner.

Utvidede tekstannonser kan kjøres både i Googles søkenettverk og Google Displaynettverk. Annonseelementer (både automatiske og manuelle) kan også brukes i utvidede tekstannonser. Finn ut hvordan du skriver effektive tekstannonser

Vanlige spørsmål

Hvordan fungerer utvidede tekstannonser på mobil?
Utvidede tekstannonser er utformet slik at de ser bra ut på alle enheter, også mobilenheter. På grunn av denne fleksibiliteten støttes ikke enhetsspesifikke innstillinger i utvidede tekstannonser. Du kan få bedre kontroll over hvor ofte annonsen vises på ulike enheter, ved å bruke budjusteringer for enheter.
Kan utvidede tekstannonser inngå i kampanjer i Displaynettverket?

Selv om du ikke kan opprette utvidede tekstannonser i bannerkampanjene dine, kan du kopiere eksisterende utvidede tekstannonser fra søkekampanjer.

Du bør også vurdere å bruke responsive annonser i stedet for utvidede tekstannonser i kampanjer du kjører i Displaynettverket. Responsive annonser kan vises i flere ulike formater, inkludert tekstannonser, noe som gjør det enklere for deg å nå ut til folk på apper og nettsteder i Google Displaynettverk. Finn ut mer

Hva er tegngrensene for feltene for utvidede tekstannonser?
Overskriftsfeltene for utvidede tekstannonser har støtte for opptil 30 tegn i hvert felt. Hvert beskrivelsesfelt kan bestå av opptil 90 tegn, mens maks 15 tegn tillates i banefeltene. Alle tegn på språk med dobbel tegnbredde, for eksempel japansk, kinesisk og koreansk, teller som to – ikke bare ett – tegn opp mot disse grensene. Finn ut mer om kravene til tekstannonser
Hva skjer med visningsadressen hvis den endelige nettadressen har et underdomene?

Hvis den endelige nettadressen har et underdomene, blir det i de fleste tilfeller lagt til i visningsadressen, men under visse omstendigheter kan det hende det ikke blir lagt til. Hvis det for eksempel brukes en varemerkebeskyttet term på underdomenet, kan underdomenet ekskluderes fra visningsadressen.

Får brukerne se hele annonseteksten når den utvidede tekstannonsen vises?

Når annonsen kjøres, vises som regel all tekst i det første og andre overskriftsfeltet samt teksten i det første beskrivelsesfeltet. Den tredje overskriften og den andre beskrivelsen er valgfrie felt som kan vises hvis det er nok plass, men det er ingen garanti for at de vises. Under enkelte omstendigheter må Google Ads korte ned teksten. Dette skjer vanligvis ved bruk av en ellipse («…»). Eksempler:

• Hvis du bruker anropselementer, kan ringeknappen oppta litt av plassen til annonseteksten.
  • Hvis du bruker mange brede tegn (f.eks. «m») i stedet for smale tegn (f.eks. «i») i annonseteksten, kan overskriftsteksten bli bredere enn området som er tilgjengelig i enkelte nettleserstørrelser. På de fleste latinske språk kan du unngå dette ved å holde deg til maksimalt 33 tegn totalt i overskriften.
  • Hvis du kjører utvidede tekstannonser i Google Displaynettverk, kan det hende at «Overskrift 2» ikke vises i enkelte annonseformater.

Hvis du har tekst som skal vises i alle annonsene (f.eks. en juridisk ansvarsfraskrivelse), må du ta med denne informasjonen i enten den første eller andre overskriften eller i den første beskrivelsen.

Fungerer lengre overskrifter som genereres automatisk, i utvidede tekstannonser?

Lengre overskrifter som genereres automatisk, flytter automatisk visningsadressen og deler av annonsebeskrivelsen til overskriften. De atskilles med en tankestrek («–») hvis de er relevante og det er tilstrekkelig med plass. Finn ut mer om automatiske elementer og hvordan du fjerner dem.

I utvidede tekstannonser kan du ha flere overskrifter atskilt med en loddrett strek («|»), men inntil videre støttes ikke lengre annonseoverskrifter som genereres automatisk.

Hva er forskjellen mellom visningsadressen, den endelige nettadressen, nettadressen for landingssiden og banefeltene?

Den endelige nettadressen (eller nettadressen for landingssiden) er siden brukerne havner på når de klikker på annonsene dine. Visningsadressen er nettadressen som vises med grønn skrift i annonsen din, nedenfor overskriften og ovenfor beskrivelsen. Visningsadressen består av domenet i den endelige nettadressen samt innhold du eventuelt har lagt til i banefeltene for annonsen.

Kan jeg opprette og endre flere utvidede tekstannonser om gangen?

Du kan redigere flere tekstannonser om gangen ved hjelp av masseredigering. Du kan også velge flere annonser og sette disse på pause, slå dem på eller fjerne dem via Rediger-menyen.

Masseopplasting via regneark er også tilgjengelig for utvidede tekstannonser. Finn ut mer om masseopplasting

Bruk av Google Ads Editor

Du kan også opprette og redigere flere utvidede tekstannonser om gangen ved hjelp av Google Ads Editor. Finn ut mer om Google Ads Editor

Hvordan retter jeg opp feil under oppretting eller redigering av utvidede tekstannonser?

Hvis du mottok en feilmelding da du prøvde å lagre annonsen din, betyr det vanligvis at teksten i annonsen må endres slik at den er i tråd med en eller flere av retningslinjene for Google Ads. Her er noen tips:

• Sørg for at du ikke overskrider tegngrensen for hvert felt.
  • Kontrollér at tegnsetting og symboler brukes på riktig måte.
  • Sørg for at annonseteksten ikke inneholder grammatiske feil eller stavefeil.

Finn ut mer om de redaksjonelle retningslinjene for Google Ads

Linker til beslektet innhold