Uitgebreide tekstadvertenties

Vanaf 31 januari 2017 kunt u alleen nog tekstadvertenties met de indeling voor uitgebreide tekstadvertenties maken en bewerken. Uw bestaande standaardtekstadvertenties worden nog steeds weergegeven naast uitgebreide tekstadvertenties, maar u kunt de content van deze advertenties niet aanpassen. U kunt ze nog wel onderbreken en inschakelen. Als u uw standaardtekstadvertentie vóór 31 januari 2017 heeft gemaakt en de advertentie nog wacht op goedkeuring, wordt deze nog gewoon beoordeeld. We raden u ten zeerste aan stappen te nemen om uw standaardtekstadvertenties over te zetten naar de nieuwe uitgebreide indeling.

Hier volgt een voorbeeld van een uitgebreide tekstadvertentie:

Uitgebreide verzekering - Bescherm uzelf tegen een scherpe prijs
Advertentie www.example.com/insurance
Betaalbaar en betrouwbaar verzekerd. 10% korting op online offertes.

Klaar om uw bestaande advertenties te updaten naar de indeling voor uitgebreide tekstadvertenties? Meer informatie.

Hoe uitgebreide tekstadvertenties verschillen van standaardtekstadvertenties

Uitgebreide tekstadvertenties zijn vergelijkbaar met de tekstadvertenties die u gewend bent. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen.

1. Uitgebreide tekstadvertenties hebben twee velden voor de kop in plaats van één. Dankzij het extra veld kunt u meer tekst in uw advertentie opnemen. Hiermee heeft u per kop maximaal 30 tekens beschikbaar in plaats van 25. De koppen worden naast elkaar weergegeven, gescheiden door een koppelteken. Afhankelijk van de schermgrootte van de potentiële klant lopen ze mogelijk door naar de tweede regel.
  2. De twee beschrijvingsregels zijn samengevoegd tot één veld. In plaats van de twee beschrijvingsregels van 35 tekens die u in standaardtekstadvertenties kunt gebruiken, beschikken uitgebreide tekstadvertenties over één beschrijvingsveld van 80 tekens. Zo heeft u meer controle over het bericht in uw advertentie.
  3. Het domein van de zichtbare URL wordt nu gebaseerd op het domein van de uiteindelijke URL. Voor uitgebreide tekstadvertenties hoeft u niet meer de zichtbare URL op te geven wanneer u een nieuwe advertentie maakt. In plaats daarvan gebruikt AdWords het domein van uw uiteindelijke URL en geeft dit weer als zichtbare URL van uw advertentie. Als uw uiteindelijke URL bijvoorbeeld www.example.com/outdoor/wandelen/schoenen is, wordt de zichtbare URL van uw advertentie weergegeven als www.example.com.
  4. De zichtbare URL kan twee optionele Pad-velden bevatten. U kunt uw zichtbare URL combineren met maximaal twee nieuwe optionele Pad-velden. Deze velden worden achter het domein van uw website toegevoegd aan de zichtbare URL. U kunt hiermee tekst toevoegen die potentiële klanten een beter idee geeft van waar ze terechtkomen als ze op de URL klikken. De tekst die u in de Pad-velden opgeeft, hoeft niet per se een deel van de URL van uw website te zijn, maar moet wel zijn gerelateerd aan de content van uw bestemmingspagina. Als uw uiteindelijke URL bijvoorbeeld www.example.com/outdoor/wandelen/schoenen is, wilt u mogelijk de tekst Wandelen en Schoenen in uw padtekst opnemen zodat de zichtbare URL van uw advertentie www.example.com/Wandelen/Schoenen wordt.
  5. Uw tekstadvertenties zijn nu geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Omdat uitgebreide tekstadvertenties zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, hoeft u de instelling voor mobiele apparaten niet meer te selecteren wanneer u een tekstadvertentie maakt of bewerkt. Terwijl u een uitgebreide tekstadvertentie maakt, wordt er zelfs een voorbeeld van uw advertentie voor zowel desktop als mobiel gegenereerd. Uw uitgebreide tekstadvertenties kunnen nog steeds worden weergegeven op mobiele apparaten, ook als dezelfde advertentiegroep tekstadvertenties bevat die zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

Net als standaardtekstadvertenties zijn uitgebreide tekstadvertenties beschikbaar in het Zoeknetwerk van Google en het Google Display Netwerk en worden ze ondersteund door alle AdWords-tools die op dit moment tekstadvertenties ondersteunen. Ook zijn advertentie-extensies (zowel automatische als handmatige) volledig compatibel met uitgebreide tekstadvertenties.

Klaar om uw bestaande advertenties te updaten naar de indeling voor uitgebreide tekstadvertenties? Meer informatie.

Veelgestelde vragen

Hoe werken uitgebreide tekstadvertenties op mobiel?
Uitgebreide tekstadvertenties zijn ontworpen om er op alle apparaten geweldig uit te zien, dus ook op mobiele apparaten. Als gevolg van deze flexibiliteit hebben uitgebreide tekstadvertenties niet langer een instelling voor een apparaatvoorkeur. Als u meer controle wilt over hoe vaak uw advertentie wordt weergegeven op verschillende apparaten, probeert u Bodaanpassing voor apparaat.
Zijn uitgebreide tekstadvertenties beschikbaar voor campagnes in het Display Netwerk?

Ja. Als u een uitgebreide tekstadvertentie voor het Display Netwerk wilt maken, selecteert u 'Tekstadvertentie' op het niveau 'Alle campagnes'. U kunt ook uitgebreide tekstadvertenties uit campagnes in het Zoeknetwerk kopiëren en plakken in campagnes in het Display Netwerk.

Kijk ook eens naar het gebruik van responsieve advertenties in plaats van uitgebreide tekstadvertenties voor uw campagnes in het Display Netwerk. Responsieve advertenties kunnen als verschillende indelingen worden weergegeven, onder andere als tekstadvertenties, om u te helpen mensen beter te bereiken via apps en sites in het Google Display Netwerk. Meer informatie

Wat zijn de tekenlimieten voor de velden van uitgebreide tekstadvertenties?
De kopvelden van een uitgebreide tekstadvertenties ondersteunen tot 30 tekens elk. De beschrijving ondersteunt 80 tekens en de Pad-velden kunnen elk tot 15 tekens bevatten. Elk double-byte-teken in een taal als het Koreaans, Japans of Chinees, telt voor twee in plaats van één ten opzichte van deze limieten. Meer informatie
Wat gebeurt er met mijn zichtbare URL als mijn uiteindelijke URL een subdomein heeft?

Als uw uiteindelijke URL een subdomein heeft, zal het in de meeste scenario's aan uw zichtbare URL worden toegevoegd. In uitzonderlijke scenario's wordt uw subdomein mogelijk niet aan uw zichtbare URL toegevoegd. Als uw subdomein bijvoorbeeld gebruik maakt van een handelsmerk, mag de zichtbare URL uw subdomein niet bevatten.

Wordt de volledige advertentietekst van mijn uitgebreide tekstadvertentie altijd weergegeven als mijn advertentie wordt vertoond?

Meestal wordt bij het vertonen van uw advertentie alle advertentietekst weergegeven die u heeft ingevoerd. In sommige gevallen wordt uw tekst door AdWords ingekort, gewoonlijk met een beletselteken ('...'). Bijvoorbeeld:

• Als u oproepextensies gebruikt, kan de knop 'Bellen' de plaats van een deel van uw advertentietekst innemen.
  • Als in uw advertentietekst vaak bredere tekens (zoals "m") worden gebruikt in plaats van smallere tekens (zoals "i"), kan de koptekst breder zijn dan de daarvoor beschikbare ruimte in sommige browserformaten. Bij de meeste Latijnse talen kunt u dit voorkomen door het aantal tekens voor de gecombineerde kop te beperken tot 33 tekens in totaal.
  • Als uw uitgebreide tekstadvertenties worden vertoond op het Google Display Netwerk, kan 'Kop 2' in bepaalde advertentie-indelingen mogelijk niet worden weergegeven.
Wat is het verschil tussen de zichtbare URL, de uiteindelijke URL, de URL van bestemmingspagina en de Pad-velden?

Uw uiteindelijke URL (of de URL van de bestemmingspagina) komt overeen met de pagina waarop de gebruiker terechtkomt na een klik op uw advertentie. Uw zichtbare URL is de URL in het groen in uw advertentie, onder de kop en boven de beschrijving. De URL bestaat uit het domein van uw uiteindelijke URL plus eventuele tekst die u heeft toegevoegd in de Pad-velden van de advertentie.

Kan ik uitgebreide tekstadvertenties bulksgewijs maken en bewerken?

U kunt meerdere tekstadvertenties tegelijk bewerken met bulkbewerkingen. U kunt ook meerdere advertenties selecteren en onderbreken, inschakelen of verwijderen via het menu Bewerken.

Hoewel u na 31 januari 2017 geen nieuwe standaardtekstadvertenties meer kunt maken, kunt u na deze datum nog steeds meerdere standaardtekstadvertenties selecteren en onderbreken, inschakelen of verwijderen.

Bulkupload via spreadsheet is ook beschikbaar voor uitgebreide tekstadvertenties. Aan de slag

AdWords Editor gebruiken

U kunt ook bulksgewijs uitgebreide tekstadvertenties maken en bewerken met behulp van AdWords Editor. Versie 11.5 en hoger van AdWords Editor bieden ondersteuning voor uitgebreide tekstadvertenties. Meer informatie

Worden mijn standaardtekstadvertenties gestopt?

Vanaf 31 januari 2017 kunt u met AdWords geen standaardtekstadvertenties meer maken of bewerken. Als u na die datum nieuwe tekstadvertenties genereert, moet u de indeling voor uitgebreide tekstadvertenties gebruiken. Bestaande standaardtekstadvertenties worden na 31 januari 2017 nog steeds weergegeven.

Hoe kan ik een fout herstellen bij het maken of bewerken van uitgebreide tekstadvertenties?

Als u een foutmelding ontvangt wanneer u probeert uw advertentie op te slaan, betekent dit meestal dat de tekst in de advertentie moet worden gewijzigd om te voldoen aan een of meer aspecten van het AdWords-beleid. Hieronder volgen enkele tips:

• Gebruik het juiste aantal tekens voor elk veld
  • Controleer het juiste gebruik van leestekens en symbolen
  • Zorg ervoor dat uw advertentietekst geen onjuiste grammatica of spelling bevat

Meer informatie over het redactionele beleid van AdWords