Tietoja laajennetuista tekstimainoksista

Tärkeää
  • 30.6.2022 alkaen et voi enää luoda tai muokata laajennettuja tekstimainoksia.
  • Laajennetut tekstimainokset näkyvät jatkossakin, ja näet edelleen niiden tuloksia koskevia raportteja.
  • Voit myös edelleen keskeyttää tai jatkaa laajennettuja tekstimainoksia tai tarvittaessa poistaa ne.
  • Suosittelemme, että siirryt käyttämään responsiivisia hakumainoksia.
  • Lue lisää tästä laajennettuihin tekstimainoksiin tulevasta muutoksesta.
Olemme äskettäin muuttaneet laajennettuja tekstimainoksia, jotta sinulla olisi enemmän tilaa kertoa viestisi asiakkaille. Nyt voit
  • lisätä kolmannen otsikon
  • lisätä toisen kuvauksen
  • käyttää kussakin kuvauksessa enintään 90 merkkiä.
Tässä on esimerkki laajennetusta tekstimainoksesta, jossa on valinnainen kolmas otsikko ja toinen kuvaus:
Kattava vakuutus | Edullista turvaa | Pyydä maksuton tarjous
Mainos www.example.com/vakuutus
Edullinen ja luotettava vakuutus. Saat 10 % alennusta verkossa. Vertaa vakuutuksia rinnakkain helposti ja nopeasti.

Aloita uusien valinnaisten kenttien käyttäminen lisäämällä kolmas otsikko ja toinen kuvaus aiemmin luotuihin tekstimainoksiisi.

Jos olet esimerkiksi jälleenmyyjä ja olet käyttänyt kahta otsikkoa, joissa näkyy brändisi nimi ja virallinen sivustosi, voit lisätä kolmannen otsikon, jossa kerrotaan toimitustavoista, mainostetaan erikoistarjouksia tai kehotetaan asiakkaita ostamaan tuote tai palvelu.

Laajennettujen tekstimainosten yleiskatsaus

Laajennetut tekstimainokset muistuttavat nykyisiä tekstimainoksia, mutta niissä on muutamia keskeisiä eroja.

1. Laajennetuissa tekstimainoksissa on kolme otsikkokenttää. Ensimmäiset kaksi otsikkokenttää ovat pakollisia, mutta kolmas kenttä on valinnainen. Uuden otsikkokentän ansiosta voit lisätä mainoksiisi enemmän tekstiä. Kussakin otsikossa voi olla enintään 30 merkkiä. Otsikot näkyvät vierekkäin pystyviivalla (|) erotettuina. Otsikko saatetaan jakaa kahdelle riville sen mukaan, minkä kokoinen näyttö potentiaalisen asiakkaan laitteella on. Kolmas otsikko voi näkyä useammin leveillä mobiililaitteilla.
  2. Laajennetuissa tekstimainoksissa on myös kaksi 90 merkin kuvauskenttää, joten voit vaikuttaa entistä enemmän siihen, millainen mainoksesi viesti on.
  3. Näkyvän URL-osoitteen verkkotunnus perustuu lopullisen URL-osoitteen verkkotunnukseen. Google Ads käyttää mainoksesi näkyvänä URL-osoitteena lopullisen URL-osoitteen verkkotunnusta. Jos lopullinen URL-osoitteesi on esimerkiksi www.example.com/ulkoilu/vaellus/kengät, mainoksesi näkyvä URL-osoite on www.example.com.
  4. Näkyvä URL-osoite voi sisältää kaksi valinnaista Polku-kenttää. Voit liittää näkyvään URL-osoitteeseen kaksi uutta valinnaista Polku-kenttää. Näiden kenttien tiedot lisätään näkyvään URL-osoitteeseen verkkosivuston verkkotunnuksen perään. Voit siis lisätä tekstiä ja kertoa mainoksesi näkeville, minne mainoksen klikkaaminen heidät ohjaa. Polkukenttiin lisäämäsi tekstin ei välttämättä tarvitse olla osa verkkosivuston URL-osoitetta, mutta sen tulisi liittyä laskeutumissivun sisältöön. Jos lopullinen URL-osoite on www.example.com/ulkoilu/vaellus/kengät, Polku-kentän tekstiin kannattaa sisällyttää sanat "vaellus" ja "kengät", jolloin mainoksen näkyväksi URL-osoitteeksi tulee www.example.com/vaellus/kengät.
  5. Laajennetut tekstimainokset on optimoitu mobiilikäyttöön. Kun luot laajennettua tekstimainosta, voit esikatsella mainosta sekä tietokone- että mobiililaiteversiona.

Laajennetut tekstimainokset ovat käytettävissä sekä Google-hakuverkostossa että Google Display ‑verkostossa. Mainoselementit (automaattiset ja manuaaliset) ovat myös täysin yhteensopivia laajennettujen tekstimainosten kanssa. Lue lisää tehokkaiden tekstimainosten kirjoittamisesta.

Usein kysytyt kysymykset

Miten laajennetut tekstimainokset toimivat mobiililaitteilla?
Laajennetut tekstimainokset on suunniteltu näyttämään hyvältä kaikilla laitteilla, myös mobiililaitteilla. Tämän vuoksi ne eivät tue Ensisijainen laite ‑asetusta. Jos haluat vaikuttaa enemmän siihen, miten usein mainoksesi näkyy eri laitteilla, kokeile laitteisiin kohdistuvia hintatarjousmuokkauksia.
Ovatko laajennetut tekstimainokset käytettävissä Display-verkoston kampanjoissa?

Vaikka et voi luoda laajennettuja tekstimainoksia Display-kampanjoissa, voit kopioida tällaisen mainoksen Hakukampanjasta.

Laajennettujen tekstimainosten sijaan kannattaa myös harkita responsiivisten mainosten käyttöä Display-verkoston kampanjoissa. Responsiiviset mainokset voivat näkyä useissa eri muodoissa – myös tekstimainoksina. Näin voit tavoittaa sovellusten ja sivustojen käyttäjät paremmin Google Display -verkostossa. Lue lisää

Mikä on laajennettujen tekstimainosten kenttien merkkirajoitus?
Laajennettujen tekstimainosten otsikkokenttä voi sisältää enintään 30 merkkiä. Kussakin kuvauskentässä voi puolestaan olla 90 merkkiä ja kussakin polkukentässä 15 merkkiä. Kaksinkertaista merkkileveyttä käyttävissä kielissä (kuten korea, japani ja kiina) jokainen merkki vastaa kahta merkkiä. Lue lisää tekstimainoksia koskevista vaatimuksista.
Mitä näkyvälle URL-osoitteelle tapahtuu, jos lopullisella URL-osoitteella on aliverkkotunnus?

Jos lopullisella URL-osoitteella on aliverkkotunnus, useimmiten se lisätään näkyvään URL-osoitteeseen. Joskus harvoin aliverkkotunnusta ei voida sisällyttää näkyvään URL-osoitteeseen. Jos aliverkkotunnuksesi on esimerkiksi tavaramerkillä suojattu termi, näkyvä URL-osoite ei voi sisältää aliverkkotunnusta.

Näkyykö laajennetun tekstimainoksen koko mainosteksti, kun mainokseni näkyy?

Kun mainos näkyy, siinä näkyy yleensä kaikki teksti, jonka olet lisännyt ensimmäiseen ja toiseen otsikkokenttään sekä ensimmäiseen kuvauskenttään. Kolmas otsikkokenttä ja toinen kuvauskenttä näkyvät, jos tilaa on riittävästi. Sitä ei kuitenkaan voida taata. Joskus Google Adsin on lyhennettävä tekstiä, mikä tehdään yleensä käyttämällä kolmea pistettä (…). Esimerkki:

• Jos käytät puheluelementtejä, soittopainike voi korvata jonkin mainostekstisi osan.
  • Jos mainostekstissä on kapeiden merkkien (esim. i) sijasta paljon leveitä merkkejä (esim. m), otsikkoteksti voi olla leveämpi kuin tila, joka sille on käytettävissä tietynkokoisissa selaimissa. Useimmissa latinalaista kirjaimistoa käyttävissä kielissä voit välttää tämän rajoittamalla otsikoiden merkkimäärän yhteensä 33 merkkiin.
  • Jos laajennetut tekstimainokset näkyvät Google Display ‑verkostossa, toinen otsikkokenttä ei välttämättä näy joissakin mainosmuodoissa.

Jos haluat tietyn tekstin (kuten vastuuvapauslausekkeen) näkyvän kaikissa mainoksissa, sijoita se joko ensimmäiseen tai toiseen otsikkokenttään tai ensimmäiseen kuvauskenttään.

Toimivatko automaattiset pidemmät mainosotsikot laajennetuissa tekstimainoksissa?

Automaattiset pidemmät mainosotsikot siirtävät näkyvän URL-osoitteen ja osan mainoksen kuvauksesta otsikkoon automaattisesti ja erottavat sen ajatusviivalla “—”, jos se on tärkeä ja tilaa on riittävästi. Lue lisää automaattisista elementeistä ja niiden poistamisesta.

Laajennetuissa tekstimainoksissa on mahdollista käyttää useita otsikoita, jotka on erotettu toisistaan pystyviivalla “|”. Automaattisia pidempiä mainosotsikoita ei tällä hetkellä tueta.

Miten näkyvä URL-osoite, lopullinen URL-osoite, laskeutumissivun URL-osoite ja polkukentät eroavat toisistaan?

Lopullinen URL-osoite (tai laskeutumissivun URL-osoite) tarkoittaa sivua, jolle käyttäjä päätyy mainoksiasi klikattuaan. Näkyvä URL-osoite on mainoksessa vihreällä näkyvä URL-osoite, joka on otsikon ja kuvauksen välissä. Se sisältää lopullisen URL-osoitteen verkkotunnuksen sekä mainoksen polkukenttiin lisäämäsi sisällön.

Voinko luoda ja muokata useita laajennettuja tekstimainoksia kerralla?

Voit muokata useita tekstimainoksia kerralla joukkomuokkaustyökalun avulla. Voit myös valita useita mainoksia ja keskeyttää, ottaa käyttöön tai poistaa ne Muokkaa-valikon kautta.

Joukkolataus laskentataulukon avulla on käytettävissä myös laajennetuille tekstimainoksille. Lue lisää joukkolatauksesta.

Google Ads Editorin käyttäminen

Voit myös luoda ja muokata useita laajennettuja tekstimainoksia kerralla Google Ads Editorissa. Lue lisää Google Ads Editorista.

Miten korjaan virheen laajennettuja tekstimainoksia luodessani tai muokatessani?

Jos saat virheilmoituksen, kun yrität tallentaa mainosta, tämä tarkoittaa yleensä sitä, että mainostekstiä on muutettava Google Adsin käytäntöjen mukaiseksi. Tässä on joitakin vinkkejä:

• Älä ylitä kenttien merkkirajoituksia.
  • Tarkista, että käytät välimerkkejä ja symboleja oikein.
  • Varmista, ettei mainostekstissä ole kielioppi- tai kirjoitusvirheitä.

Lue lisää Google Adsin toimituksellisista käytännöistä