Over veelvoorkomende formaten voor responsieve display-advertenties

Als display-advertenties nieuw voor u zijn, bent u mogelijk niet bekend met de afmetingen van sommige van de meest voorkomende advertentieformaten. In dit artikel vindt u voorbeelden van advertentieformaten die u kunt gebruiken.

Er zijn 2 typen advertenties voor campagnes in het Display Netwerk: responsieve display-advertenties en statische beeldadvertenties.

Beeldadvertenties

In statische beeldadvertenties worden door u aangeleverde afbeeldingen weergegeven. Deze advertenties worden niet aangepast aan de beschikbare advertentieruimten en veranderen niet op basis van de prestaties. De afbeeldingen blijven precies zo zoals u ze heeft aangeleverd.

Responsieve display-advertenties

Responsieve display-advertenties zijn het standaard advertentietype voor het Display Netwerk. Ze worden automatisch aangepast aan nagenoeg alle beschikbare advertentieruimten. Dit geldt voor het formaat, het uiterlijk en de indeling van de advertentie. Items worden automatisch aangepast om de prestaties te maximaliseren.

Als u responsieve display-advertenties wilt weergeven, uploadt u de diverse advertentie-items, waaronder de te gebruiken koppen, logo's, afbeeldingen en beschrijvingen (u kunt meerdere items per type uploaden), als 1 set advertentiemateriaal. Google genereert vervolgens op basis hiervan advertenties en geeft deze in het Display Netwerk weer. Daarbij worden uw advertenties zo geoptimaliseerd dat ze op het moment van vertoning maximaal presteren.

Responsive Display Ads

Als u responsieve display-advertenties gebruikt, test en optimaliseert Google uw advertentiemateriaal zodat u meer tijd overhoudt om de advertentieprestaties te verbeteren. Meer informatie over hoe u een responsieve display-advertentie maakt