Organiser din konto med annoncegrupper

Hvis du organiserer din konto omhyggeligt, kan du nemmere vise de rette annoncer til de rette kunder og nemmere spore effektiviteten af din annoncering. Når folk søger online ved at indtaste et ord eller en sætning, leder de efter oplysninger, der er tæt knyttet til det, de har skrevet. Hvis Erik f.eks. indtaster digitale kameraer, og han ser en annonce for film til analoge kameraer, klikker han sandsynligvis ikke på annoncen.

Hvis du vil gøre det nemmere at vise relevante annoncer ved søgninger, der udføres af de brugere, som du ønsker at nå ud til, er det en god idé at gruppere relaterede annoncer sammen med relaterede søgeord i én annoncegruppe. På den måde kan alle dine relaterede annoncer blive vist for kunder, der søger efter lignende ting.

Selvom der ikke findes nogen entydig korrekt måde at organisere din konto på, giver vi dig alligevel en række optimale løsninger her i artiklen.

Optimale løsninger

• Organiser dine kampagner og annoncegrupper, efterhånden som du opretter dem. Hvis du omorganiserer din konto, efter du har oprettet adskillige kampagner og annoncegrupper, mister du alle de værdifulde data, du har akkumuleret, og du risikerer, at det påvirker dine annoncers effektivitet.
  • Opret en separat kampagne, når du har brug for et nyt sæt kampagneindstillinger (f.eks. et nyt budget eller en ny målretning efter sted). Hvis du sælger tøj, vil du måske have et budget til skjorter og et andet budget til bukser. I så fald bør du oprette en kampagne for skjorter og en anden kampagne for bukser.
  • Hvis alle dine annoncer skal dele et budget, og du vil målrette dem alle mod de samme steder, er det nok med én kampagne.
  • Vælg et afgrænset tema for hver enkelt annoncegruppe, og opret annoncegrupper, der relaterer sig til temaet. Brug også søgeord, der relaterer sig til den aktuelle annoncegruppes tema. Forsøg at nævne mindst ét af dine søgeord i de respektive annonceoverskrifter. Når nogen søger efter en term, der matcher dit søgeord, og de ser en annonce, der nævner søgeordet, og en anden annonce, der ikke nævner søgeordet, er de tilbøjelige til at tro, at den første annonce er mere relevant for det, de søger efter.
  • Du ved aldrig, hvilket budskab der skaber størst opmærksomhed hos dine potentielle kunder. Derfor anbefaler vi, at du har mindst 3 annoncer i hver enkelt annoncegruppe og bruger optimeret annoncerotation. Med optimeringsindstillingen optimeres dine annoncer til klik på hver enkelt auktion ud fra signaler såsom søgeord, søgeterm, enhed, sted osv. Få flere oplysninger om indstillinger for annoncerotation.

Eksempel

Lad os sige, at du ejer en online elektronikbutik, og du opretter en Google Ads-konto, så du kan begynde at annoncere for de produkter, du sælger. På kontoniveauet kan du vælge, hvem der ellers skal have adgang til din Google Ads-konto, samt din foretrukne betalingsmåde. Det øverste lag på din konto kunne se sådan ud:

Konto

Elektronikbutik på nettet

Organiser dine kampagner

En kampagne består af en samling annoncegrupper. Overvej følgende ift. din kampagne:

• Hvor mange penge du er villig til at bruge på klik eller konverteringer fra dine annoncer
  • Hvilke netværk og geografiske steder du vil vise dine annoncer på
  • Andre indstillinger på øverste niveau, der påvirker klynger af annoncegrupper

Vi antager eksempelvis, at du vil oprette annoncer for dit lager af fjernsyn og kameraer og derfor opretter separate kampagner for dem hver især.

Kampagne

Kampagne

Fjernsyn

Kameraer

Organiser dine annoncegrupper

Vi ser ofte, at en Google Ads-konto organiseres efter kategorier eller virksomhedsmål. Mange virksomheder følger strukturen på deres website, så de enkelte annoncegrupper repræsenterer hver deres side eller kategori på websitet.

Annoncegrupper kan være med til at sikre, at dine annoncer er relevante for dine søgeord. I din kamerakampagne kan du eksempelvis oprette separate annoncer for henholdsvis digitale kameraer og kompaktkameraer. Du kan oprette annoncegrupper for de respektive typer kameraer og give dem hver især deres egne fokuserede og relevante søgeord. På samme måde kan du i din fjernsynskampagne oprette en annoncegruppe for hver enkelt type fjernsyn, du sælger. Det kan f.eks. være fladskærms-tv og plasma-tv.

Annoncegruppe

Annoncegruppe

Annoncegruppe

Annoncegruppe

Fladskærms-tv

Plasma-tv'er

Digitalkameraer

Kompaktkameraer

I hver enkelt annoncegruppe vælger du søgeord, som er tæt knyttet til din annoncetekst. I din annoncegruppe for digitalkameraer kan du forsøge dig med søgeord for forskellige brands, modeller og priser på de digitalkameraer, som du sælger.

Når det hele samles, kunne din overordnede kontostruktur se sådan ud:

Konto

• Unik e-mailadresse og adgangskode
  • Faktureringsoplysninger

Kampagne

Kampagne

• Fjernsyn
  • Kameraer

Annoncegruppe

Annoncegruppe

Annoncegruppe

Annoncegruppe

Fladskærms-tv

Plasma-tv'er

Digitalkameraer

Kompaktkameraer