Registreringsveiledning for Google Ads

Opprett en Google Ads-konto: Sånn registrerer du deg

Kontooppsett

Registrer deg for Google Ads for å nå ut til nye kunder med nettannonser skreddersydd etter bedriftens budsjett og forretningsmål. I denne veiledningen forklarer vi hvordan du kan opprette en Google Ads-konto og konfigurere den første annonsekampanjen din.

Før du begynner

Bedriften din må ha en e-postadresse og et nettsted for at du skal kunne opprette en Google Ads-konto. Selv om bedriften ikke har noe nettsted, kan du fortsatt annonsere med Google via Smart-kampanjer, som er standardopplevelsen for nye annonsører i Google Ads. Den første annonsen kan du dessuten opprette på bare 15 minutter.

Merk: Det blir ikke lenger tillatt å bruke nettadresser i kontonavnet i nyopprettede kontoer.

REGISTRER DEG FOR GOOGLE ADS

Veiledning

I Google Ads kan du velge mellom to ulike moduser når du skal opprette kontoer. Dette er Smartmodus og Ekspertmodus. Kontoer opprettes som standard i Smartmodus. Hvis du er profesjonell markedsfører, kan du imidlertid bytte til Ekspertmodus. Finn ut mer om Smartmodus og Ekspertmodus

Merk: Når du har opprettet en konto i Smartmodus, kan du når som helst bytte til Ekspertmodus. Når du setter kontoen i Ekspertmodus, kan du imidlertid ikke gå tilbake til Smartmodus.

Smartmodus

Når du oppretter en konto i Smartmodus, må du også opprette den første kampanjen din.
  1. Logg på den eksisterende Google-kontoen din i Google Ads, eller opprett en ny konto.
    • Hvis du allerede har en Google-konto (du bruker m.a.o. andre Google-produkter, f.eks. Gmail), må du oppgi e-postadressen og passordet for denne Google-kontoen og så klikke på Logg på.
    • Hvis du ikke har Google-konto fra før, eller om du vil bruke en annen e-postadresse til pålogging, er det bare å klikke på Opprett en konto nederst på skjermen og følge veiledningen for å opprette og bekrefte den nye Google-kontoen din.
  2. Følg denne fremgangsmåten for å opprette den første kampanjen din:
    • kampanjemål
    • bedriftsnavn og -nettsted
    • annonse (inkludert overskrifter, beskrivelser og et telefonnummer)
    • søkeordtemaer
    • posisjonsinnstillinger
    • budsjett
  3. Konfigurer faktureringsinformasjon på den siste siden ved å følge denne fremgangsmåten:
    1. Klikk på Faktureringsland-rullegardinmenyen, og velg landet eller territoriet der du har faktureringsadresse. Det er faktureringslandet – sammen med stedet og valutaen du har angitt – som avgjør hvilke faktureringsalternativer du kan velge mellom.
    2. Pass på at du velger rett tidssone. Hvis tidssonen er feil, kan du endre den ved å klikke på rullegardinmenyen. Rapportene dine samt statistikken og faktureringen din påvirkes av tidssonen du velger, så gjør riktig valg.
    3. Hvis du har en kampanjekode (også kalt «kupong»), kan du legge inn den i Introduksjonstilbud-feltet og klikke på Bruk.
    4. Du blir bedt om å velge en eksisterende betalingsprofil eller opprette en ny. Kontotypen er som standard angitt som «Organisasjon», men du kan bytte til «Enkeltperson» hvis dette kreves av hensyn til skattemessige forhold i landet ditt.
    5. Skriv inn informasjon om betalingsmåten du vil bruke i denne kontoen, enten det er PayPal, en bankkonto eller et kreditt- eller debetkort.
  4. Klikk på Send inn for å opprette kampanjen og fullføre kontokonfigureringen.

Etter at du har opprettet kampanjen og konfigurert kontoen, tar det omtrent et døgn før vi får godkjent annonsen din. Deretter kan den vises til potensielle kunder.

Ekspertmodus

Når du skal opprette en konto i Ekspertmodus, kan du ha en kampanje fra starten av eller opprette en senere.
  1. Logg på den eksisterende Google-kontoen din i Google Ads, eller opprett en ny konto.
    • Hvis du allerede har en Google-konto (du bruker m.a.o. andre Google-produkter, f.eks. Gmail), må du oppgi e-postadressen og passordet for denne Google-kontoen og så klikke på Logg på.
    • Hvis du ikke har Google-konto fra før, eller om du vil bruke en annen e-postadresse til pålogging, er det bare å klikke på Opprett en konto nederst på skjermen og følge veiledningen for å opprette og bekrefte den nye Google-kontoen din.
  2. Klikk på Bytt til Ekspertmodus nederst på «Ny kampanje»-siden.

Nå kan du velge å opprette kontoen – med eller uten en kampanje – ved å følge den aktuelle fremgangsmåten nedenfor:

Med en kampanje

1. Hvis du oppretter kontoen med en tilhørende kampanje, må du konfigurere følgende:
    • kampanjemål
    • kampanjetype
    • kampanjeinnstillinger og -funksjoner, avhengig av kampanjetypen du har valgt
    • annonsegruppe
    • annonse
    • fakturering, deriblant betalingsmåte
  2. Klikk på Send inn for å opprette kampanjen og fullføre kontokonfigureringen.

Uten noen kampanje

1. Klikk på Opprett en konto uten noen kampanje hvis du vil ta selve opprettelsen av kampanjen senere.
  2. Bekreft bedriftsinformasjonen din, deriblant valuta, tidssone og faktureringsland.
  3. Klikk på Send inn for å fullføre kontokonfigureringen.

Hvis du vil opprette en kampanje etter at kontoen er opprettet, kan du følge fremgangsmåten for å opprette den første kampanjen.

Tips

Vil du at flere skal ha tilgang til den nye Google Ads-kontoen din? I så fall kan du invitere disse etter at du har opprettet kontoen og logget på Google Ads. Finn ut mer om tilgangsnivåer i Google Ads-kontoer

Sånn løser du problemer med oppretting av eller pålogging til Google-kontoer

Linker til beslektet innhold