Google Ads ‑rekisteröitymisopas

Google Ads ‑tilin luominen: rekisteröitymisohjeet

Tilin luominen

Rekisteröidy Google Adsiin ja ala tavoittaa uusia asiakkaita verkkomainoksilla, jotka edistävät liiketoimintatavoitteitasi ja sopivat budjettiisi. Tässä oppaassa kerrotaan, miten voit luoda Google Ads ‑tilin ja ensimmäisen mainoskampanjasi.

Ennen kuin aloitat

Jotta voit luoda Google Ads ‑tilin, yritykselläsi on oltava sähköpostiosoite ja verkkosivusto. Jos sinulla ei ole sivustoa, voit silti mainostaa Googlessa Älykkäiden kampanjoiden avulla. Älykkäät kampanjat on Google Adsin oletuskampanjatyyppi uusille mainostajille. Voit myös luoda ensimmäisen mainoksesi – siihen menee vain 15 minuuttia.

Huom. Uusien tilien nimissä ei voi enää käyttää URL-osoitteita.

REKISTERÖIDY GOOGLE ADSIIN

Ohjeet

Google Adsissa tilin voi luoda joko Älykäs-tilassa tai Asiantuntija-tilassa. Oletusvaihtoehto on Älykäs-tila. Jos olet markkinoinnin ammattilainen, voit vaihtaa Asiantuntija-tilaan. Lue lisää Älykäs-tilasta ja Asiantuntija-tilasta.

Huom. Kun olet luonut tilin Älykäs-tilassa, voit milloin tahansa vaihtaa Asiantuntija-tilaan. Jos taas vaihdat tilillesi Asiantuntija-tilan, et voi palata Älykäs-tilaan.

Älykäs-tila

Jos luot tilin Älykäs-tilassa, sinun on luotava samalla myös ensimmäinen kampanjasi.
  1. Kirjaudu Google Adsissa aiemmin luodulle Google-tilillesi tai luo uusi tili.
    • Jos sinulla on jo Google-tili (eli käytät jo jotain muuta Google-tuotetta, kuten Gmailia), lisää Google-sähköpostiosoitteesi ja sen salasana ja klikkaa Kirjaudu sisään.
    • Jos sinulla ei vielä ole Google-tiliä tai haluat käyttää kirjautumiseen toista sähköpostiosoitetta, valitse näytön alareunasta Luo tili. Luo ja vahvista uusi Google-tilisi seuraamalla näytöllä näkyviä ohjeita.
  2. Kun luot ensimmäistä kampanjaasi, sinun on lisättävä
    • kampanjan tavoite
    • yrityksen nimi ja verkkosivusto
    • mainos (myös otsikot, kuvaukset ja puhelinnumero)
    • avainsanateemat
    • sijaintiasetukset
    • budjetti.
  3. Lisää laskutustietosi viimeisellä sivulla seuraavasti:
    1. Klikkaa avattavaa Laskutusmaa-valikkoa ja valitse maa tai alue, johon laskutusosoitteesi kuuluu. Laskutusmaan valittuasi näet laskutusvaihtoehdot, jotka ovat käytettävissä sijainnissasi ja valuutallasi.
    2. Varmista, että valittuna on oikea aikavyöhyke. Jos aikavyöhyke on väärä, voit vaihtaa sen klikkaamalla avattavaa valikkoa. Valittu aikavyöhyke vaikuttaa raportteihin, tilastoihin ja laskutukseen, joten tee valinta huolella.
    3. Jos sinulla on tarjouskoodi (tai kuponki), lisää koodi Tutustumistarjous-kenttään ja valitse Käytä.
    4. Sinua pyydetään joko valitsemaan jokin maksuprofiileista tai luomaan uusi. Tilin tyyppi on oletuksena Organisaatio, mutta voit vaihtaa tyypiksi Yksityishenkilö, jos se on tarpeen maasi verotuksen kannalta.
    5. Lisää tilillä käytettävän maksutavan (esim. credit- tai debit-kortin, PayPal-tilin tai pankkitilin) tiedot.
  4. Luo kampanja ja viimeistele tilisi luominen klikkaamalla Lähetä.

Kun olet luonut kampanjan ja tilin, mainoksesi hyväksytään noin vuorokauden kuluessa. Tämän jälkeen se voi alkaa näkyä potentiaalisille asiakkaille.

Asiantuntija-tila

Jos luot tilin Asiantuntija-tilassa, voit halutessasi luoda samalla kampanjan, mutta se ei ole pakollista.
  1. Kirjaudu Google Adsissa aiemmin luodulle Google-tilillesi tai luo uusi tili.
    • Jos sinulla on jo Google-tili (eli käytät jo jotain muuta Google-tuotetta, kuten Gmailia), lisää Google-sähköpostiosoitteesi ja sen salasana ja klikkaa Kirjaudu sisään.
    • Jos sinulla ei vielä ole Google-tiliä tai haluat käyttää kirjautumiseen toista sähköpostiosoitetta, valitse näytön alareunasta Luo tili. Luo ja vahvista uusi Google-tilisi seuraamalla näytöllä näkyviä ohjeita.
  2. Klikkaa Uusi kampanja ‐sivun alareunasta Siirry Asiantuntija-tilaan.

Sieltä voit luoda joko kampanjan sisältävän tilin tai pelkän tilin ilman kampanjaa seuraamalla alla olevia ohjeita.

Kampanjan sisältävä tili

1. Jos haluat luoda tilin lisäksi kampanjan, sinun on lisättävä
  2. Luo kampanja ja viimeistele tilisi luominen klikkaamalla Lähetä.

Pelkkä tili ilman kampanjaa

1. Ohita kampanjan luominen klikkaamalla Luo tili ilman kampanjaa.
  2. Vahvista yritystietosi, esimerkiksi laskutusmaa, aikavyöhyke ja valuutta.
  3. Viimeistele tilisi luominen valitsemalla Lähetä.

Jos haluat luoda kampanjan tilin luomisen jälkeen, jatka ensimmäisen kampanjan luomiseen.

Vinkki

Haluatko, että muutkin käyttäjät pääsevät uudelle Google Ads ‑tilillesi? Voit kutsua heidät tilin käyttäjiksi, kun olet luonut tilin ja kirjautunut Google Adsiin. Lue lisää Google Ads ‑tilin pääsyoikeustasoista.

Näin ratkaiset Google-tilin luomiseen tai tilille kirjautumiseen liittyvän ongelman