Legg til Google-tagger på nettsteder

Merk: Den globale nettstedstaggen (gtag.js) kalles nå Google-taggen. Denne endringen gir nye muligheter med både nye og eksisterende gtag.js-installasjoner, slik at du kan gjøre mer, heve datakvaliteten og ta i bruk nye funksjoner – uten ekstra kode. Finn ut mer om Google-taggen.

Når du oppretter en konverteringshandling i Google Ads-kontoen din, får du en Google-tag du må legge til på nettstedet ditt. Denne taggen sporer når brukere som har klikket på annonsen din og gått til nettstedet, fullfører en handling du har definert som verdifull, for eksempel et kjøp eller en registrering.

Denne artikkelen forklarer hvordan du legger til taggen på nettstedet. Før du begynner, må du følge veiledningen om hvordan du konfigurerer konverteringssporing for nettsteder.

Denne veiledningen gjelder bare for konverteringer på nettstedet ditt. Finn ut mer om ulike måter å spore konverteringer på.

Konverteringssporing kan konfigureres på to måter:

Opprett en konverteringshandling Konfigurer Google-taggen
En animert GIF som illustrerer hvordan du oppretter en ny konverteringshandling for nettstedet ditt. Animasjon som viser tag-ID-en og destinasjons-ID-en i Google Tag Manager.

Før du begynner

Før du kan legge til en tag for konverteringssporing på nettstedet, må du gjøre følgende:

• Opprett en konverteringshandling i Google Ads-kontoen. Følg veiledningen under Konfigurer konverteringssporing for nettsteder for å opprette en konverteringshandling og hente konverteringstaggen.
  • Sørg for at du kan redigere nettstedet. Enten du selv eller nettutvikleren din må kunne legge til taggen i koden for nettstedet.
  • Spesifiser en konverteringsside på nettstedet. Denne veiledningen omhandler sporing av når brukere kommer til en ny side på nettstedet ditt etter å ha fullført en konvertering. Dette kan for eksempel være «Takk for bestillingen»-siden som åpnes etter at kunden har kjøpt noe. Hvis du vil spore når noen klikker på en link eller knapp i stedet, følger du veiledningen om hvordan du sporer klikk på nettstedet ditt som konverteringer.

Veiledning

Konfigurer konverteringssporing med Google-taggen

1. Åpne HTML-koden for siden kundene kommer til på nettstedet etter en konvertering, for eksempel «Takk for bestillingen»-siden. Dette kalles konverteringssiden.
  2. Lim inn koden for konverteringssporing mellom head-taggene (<head></head>) på siden. Lim først inn Google-taggen og så eventuelle hendelseskodebiter som skal brukes på siden (hvis du ikke allerede har opprettet en tag, kan du gjøre det ved å følge denne veiledningen). En animasjon som viser hvordan du installerer Google-nettstedstaggen for konverteringssporing i Google Ads.
  3. Lagre endringene på nettsiden.

Her er HTML-koden for en svært enkel nettside:

<html>
		<head>
		<title>Sample HTML File</title>
		Paste your Google tag here.
                Paste your event snippet(s) here.
                </head>
		<body>
		</body>
		</html>

Her er den samme nettsiden etter at taggen for konverteringssporing er lagt til (dette er bare et eksempel – koden nedenfor kommer ikke til å fungere på nettstedet ditt):

<html>
  <head>
  <title>Sample HTML File</title>

<!-- Google tag (gtag.js) - Google Ads: 123456789 -->
  <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
  <script>
      window.dataLayer = window.dataLayer || [];
      function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
      gtag('js', new Date());
      gtag('config', 'TAG_ID');
  </script>

<!-- Event snippet for Example conversion page -->
    <script>
      gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-123456789/AbC-D_efG-h12_34-567',
        'value': 1.0,
        'currency': 'USD'
      });
    </script>

</head>
  <body></body>
  </html>

Husk transaksjonsspesifikke verdier

Hvis du velger «Bruk ulike verdier for hver konvertering» når du konfigurerer konverteringssporing for nettstedet ditt, må du følge denne veiledningen for å endre taggen slik at du kan spore transaksjonsspesifikke verdier.

Kontroller taggen for konverteringssporing

Gjør følgende hvis du vil forsikre deg om at taggen for konverteringssporing er installert og sporer konverteringer på riktig måte, eller hvis du tror at taggen ikke fungerer som den skal:

Følg veiledningen nedenfor for å kontrollere taggen for konverteringssporing.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Finn konverteringshandlingen du vil sjekke, i tabellen over konverteringshandlinger, og se deretter i Sporingsstatus-kolonnen i den samme raden.

Finn ut mer om hvordan du kan konfigurere taggen for konverteringssporing.

Linker til relatert innhold