Utarbeid kampanjeutkast

Du kan utarbeide utkast til kampanjer i Søke- og Displaynettverket. Når du utarbeider et utkast, speiler du oppsettet i kampanjen din. Ved å gjøre dette kan du forberede en rekke endringer i kampanjen uten at kampanjeresultatene påvirkes.

Vær oppmerksom på at utkast utelukkende er tilgjengelig for kampanjer i Søke- og Displaynettverket. Du kan ikke lage utkast til app-, video- eller Shopping-kampanjer.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan utarbeide utkast. Bakgrunnsinformasjon om utkast finner du i artikkelen om kampanjeutkast for søke- og bannerkampanjer.

Før du begynner

Du må ha en eksisterende kampanje for å utarbeide et utkast. Hvis du ikke har noen kampanjer, må du først lese gjennom artikkelen Opprett en kampanje som når ut til nye kunder.

Merk: Reklamer i kampanjer med utkaststatus går ikke gjennom evalueringsprosessen. Derfor forblir reklamestatusen «Under evaluering» til utkastet blir brukt i den opprinnelige kampanjen.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Utkast og eksperimenter i sidemenyen til venstre, og klikk deretter på Kampanjeutkast øverst på siden.
  3. Klikk på plussknappen .
  4. Hvis du kommer fra «Alle kampanjer»-siden, bruker du Velg en kampanje-rullegardinmenyen for å velge kampanjen du vil lage et utkast for. Hvis du kommer fra en bestemt kampanjeside, ser du ikke dette trinnet, ettersom utkastet opprettes automatisk for den bestemte kampanjen du ser på.
  5. Skriv inn et navn for utkastet, og klikk på Lagre. Det nyopprettede utkastet vises på «Kampanjeutkast»-siden under den tilhørende kampanjen.
  6. For å åpne utkastet og begynne å gjøre endringer klikker du på navnet på utkastet. Eventuelle endringer du gjør i utkastet, lagres automatisk. Du kan lukke utkastet og når som helst komme tilbake for å fullføre endringene.

Når du er fornøyd med utkastet, kan du ta i bruk endringene i den opprinnelige kampanjen eller opprette et eksperiment.

Vær oppmerksom på følgende

Kampanjeutkast skiller seg fra utkast opprettet i Google Ads Editor. Du kan forberede kampanjeendringer på begge disse måtene, men mens kampanjeutkast kan brukes for å opprette et eksperiment, er utkast i Google Ads Editor kampanjer du inntil videre har valgt å ikke eksportere til kontoen din. Finn ut mer om Google Ads Editor-kampanjeutkast.