Over conversies via winkelbezoeken

Als bezoeken aan uw fysieke locaties, zoals hotels, autodealers, restaurants en winkels, belangrijk zijn voor uw bedrijf, kunt u conversies bijhouden om te bekijken in welke mate klikken op uw advertentie invloed hebben op het aantal bezoeken aan uw winkel.

Conversies via winkelbezoeken zijn alleen beschikbaar voor bepaalde adverteerders. Bekijk de vereisten hieronder en praat met de vertegenwoordiger van uw account om te bekijken of u in aanmerking komt.

Voordelen

• U kunt zien welke campagnes, zoekwoorden en apparaten uw bedrijf de meeste bezoeken aan uw fysieke winkel opleveren
  • U heeft inzicht in het rendement op uw investering (Return on Investment, ROI) en kunt beter onderbouwde beslissingen nemen met betrekking tot uw advertentiemateriaal, uitgaven, biedstrategieën en andere elementen van uw campagnes

Vereisten

Conversies via winkelbezoeken zijn beschikbaar voor een beperkt aantal AdWords-adverteerders. Als u in aanmerking wilt komen om conversies via winkelbezoeken te meten, moet u aan de volgende vereisten voldoen:

• U moet over meerdere winkellocaties beschikken in in aanmerking komende landen. Vraag de vertegenwoordiger van uw account of conversies via winkelbezoeken beschikbaar zijn op uw locatie.
  • U ontvangt duizenden advertentieklikken en er worden vele bezoeken aan uw winkel gebracht.
  • U moet over een Google Mijn Bedrijf-account beschikken dat is gekoppeld aan uw AdWords-account.
  • U moet al uw winkellocaties maken in uw Google Mijn Bedrijf-account.
  • Minstens 90% van uw gelinkte locaties moet geverifieerd zijn in Google Mijn bedrijf.
  • Locatie-extensies moeten geactiveerd zijn in uw account.
  • U moet voldoende gegevens over winkelbezoek op de backend hebben dat aan advertentieklikverkeer kan worden toegeschreven. Ook moet u aan onze vereisten voor de privacy van gebruikers voldoen.

Hoe het werkt

Gegevens over winkelbezoeken zijn op basis van anonieme, verzamelde statistieken. AdWords maakt gemodelleerde aantallen door huidige en historische gegevens te gebruiken voor het aantal mensen dat op uw advertenties klikt en later uw winkel bezoekt.

Gegevens over winkelbezoeken kunnen niet aan afzonderlijke klikken op advertenties of personen worden gekoppeld. We gebruiken praktische tips uit de branche om de privacy van afzonderlijke gebruikers te garanderen.

Opmerking: kleine aantallen in rapporten over winkelbezoeken

Af en toe worden er lage aantallen weergegeven in rapporten over winkelbezoeken, zoals '1'. Dit kan gebeuren als u gegevens op een gedetailleerder niveau bekijkt, zoals segmentering op apparaat. Omdat aantallen worden gemodelleerd en geanonimiseerd, betekent '1' niet werkelijk dat er één persoon op een advertentie heeft geklikt en vervolgens uw winkel heeft bezocht. In plaats daarvan is het beter om dit als een waarde die dicht bij één ligt, of als een gemiddelde van één, te beschouwen.

Terwijl u met deze gegevens een idee kunt krijgen van de prestaties van uw campagne, zijn rapporten over winkelbezoeken nauwkeuriger wanneer de aantallen hoger zijn. Als u de prestaties van uw campagne dus wilt evalueren, raden we u aan rapportageniveaus met minstens 100 winkelbezoeken te gebruiken.

Het is tevens belangrijk er rekening mee te houden dat, zelfs wanneer de rapporten kleine aantallen bevatten, onze privacytechnieken ervoor zorgen dat gegevens over winkelbezoeken niet aan individuen kunnen worden gekoppeld.

Het bijhouden van conversies via winkelbezoeken instellen

Neem contact op met uw AdWords-accountmanager als u aan de bovenstaande vereisten voldoet en u uw conversies via winkelbezoeken wilt bijhouden. Als u deze functie kunt gebruiken, worden conversies via winkelbezoeken toegevoegd aan de kolommen 'Alle conversies' in uw campagnerapporten (meer informatie over hoe u conversies via winkelbezoeken kunt weergeven). U ziet ook dat er een nieuwe conversieactie met de naam Winkelbezoeken aan uw conversierapporten is toegevoegd. Neem contact op met uw Google AdWords-vertegenwoordiger als er geen gegevens over winkelbezoeken in uw account worden weergegeven en u van mening bent dat u wel in aanmerking komt.

Vanaf oktober 2017 kunt u de instellingen voor uw conversieactie via winkelbezoeken alleen nog bewerken in het nieuwe, verbeterde AdWords. In dit artikel kunt u lezen hoe u tussen de oude en nieuwe versie van AdWords kunt schakelen.

De instellingen bewerken voor conversieacties via winkelbezoeken

Bepaal welke versie van AdWords u gebruikt. Meer informatie

De instellingen voor conversieacties via winkelverkopen kunt u alleen bewerken in het nieuwe, verbeterde AdWords. Schakel naar de nieuwe versie van AdWords en volg de instructies hoe u de instellingen in de nieuwe versie van AdWords kunt bewerken.