Om spårning i Google Ads

Nu kan du använda parallell spårning i ditt konto. Funktionen bidrar till att din målsida läses in snabbare, vilket kan resultera i att färre besökare lämnar din webbplats. Kunderna leds direkt från din annons till den slutliga webbadressen medan klickmätningen sker i bakgrunden.  Parallell spårning är den enda metoden för klickmätningsspårning för alla konton. Kontakta klickmätningsleverantören och hör efter om deras system kan användas med parallell spårning. Läs om parallell spårning.

Det är obligatoriskt att använda parallell spårning för sök-, Shopping-, display- och videokampanjer. För hotellkampanjer är det valfritt att använda parallell spårning. Vissa konton kan fortfarande se reglaget för parallell spårning i sina kontoinställningar, men alternativet kan bara aktiveras för hotellkampanjer.

Om du visar annonser får du redan värdefull information om sådant som hur många gånger annonserna har visats, antalet klick på annonserna och mycket annat. Men hur går det till om du använder ett analyssystem utanför Google och till exempel vill spåra vilka klick som kommer från mobila enheter och hur stor del av annonstrafiken som kommer från Googles söknätverk jämfört med Googles Display-nätverk? Sådana uppgifter kan du få genom att ställa in spårning i webbadressalternativen.

I denna artikel beskriver vi hur spårningen i Google Ads fungerar och vad du kan ställa in i webbadressalternativen. Det är en god idé att använda spårning om du har kört kampanjer och vill veta mer om klicken du har fått.

Så fungerar spårning

Om någon klickar på en annons när spårningsmallen används och parallell spårning är aktiverad leder klicket till den slutliga webbadressen medan spårningsmalladressen läses in i bakgrunden.

Om någon klickar på en annons när spårningsmallen används och parallell spårning är inaktiverad leder klicket till spårningsmalladressen. Den webbadressen kan omdirigera till mellanliggande spårningsservrar innan den omdirigerar till den slutliga webbadressen.

Om någon klickar på en annons när spårningsmallen inte används leder klicket till den slutliga webbadressen.

Webbadressen till spårningsmallen och till alla omdirigeringar måste vara i HTTPS-format för att fungera. Omdirigeringarna måste dessutom finnas på serversidan. Google har inte kontroll över efterföljande omdirigeringar, men Google Ads använder alltid HTTPS för det första spårningsanropet om det inte har angetts som ett sådant.

Om webbadressalternativ

Du kan skapa och redigera webbadressalternativen på konto-, kampanj-, annonsgrupps-, sökords- eller webbplatslänksnivå. Webbadressalternativen består av tre huvudsakliga delar:

Bra att veta

• Genom att ange webbadressalternativ på annonsgruppsnivå, kampanjnivå eller kontonivå kan du uppdatera spårningsinformationen utan att behöva skicka in annonserna för godkännande på nytt. Om du däremot ställer in eller redigerar ett alternativ på annons-, sökords- eller webbplatslänksnivå måste det granskas på nytt.
  • Du kan använda knappen Testa för att kontrollera att spårningen har ställts in korrekt. När du klickar på Testa kombinerar Google Ads din slutliga webbadress med spårningen du ställer in för att kontrollera att annonsen leder till en målsidesadress. Läs mer om hur du testar din målsida