Om sporing i Google Ads

Parallellsporing er nå tilgjengelig for kontoen din. Med parallellsporing lastes landingssiden din inn raskere, og dette kan føre til at antallet tapte besøk reduseres. Funksjonen sender kundene direkte fra annonsen din til den endelige nettadressen mens klikkmålingen pågår i bakgrunnen.  Parallellsporing er den eneste sporingsmetoden for klikkmåling for alle kontoer. Kontakt leverandøren av klikkmålingsverktøyet du bruker, for å sikre at det er kompatibelt med parallellsporing. Finn ut mer om parallellsporing.

Parallellsporing er obligatorisk i søke-, banner-, Shopping- og videokampanjer. I hotellkampanjer er parallellsporing valgfritt. Enkelte kontoer kan fortsatt ha bryteren for parallellsporing i kontoinnstillingene, men dette alternativet gjelder bare for hotellkampanjer.

Hvis du kjører annonser, mottar du allerede nyttig informasjon, for eksempel om antallet klikk og annonsevisninger. Men hva om du bruker et analysesystem utenfor Google og ønsker å spore ting som hvilke klikk som kommer fra mobil, eller hvor stor andel av annonsetrafikken din som stammer fra Googles søkenettverk sammenlignet med Google Displaynettverk? Denne typen informasjon får du tilgang til ved å konfigurere sporing i alternativene for nettadresser.

Denne artikkelen tar for seg hvordan sporingen fungerer i Google Ads, og hva du kan konfigurere i alternativene for nettadresser. Du kan gjøre lurt i å konfigurere sporing hvis du allerede kjører kampanjer og vil ha mer informasjon om klikkene dine.

Sånn fungerer sporing

Hvis noen klikker på en annonse når sporingsmalen brukes og parallellsporing er slått på, blir de ført til den endelige nettadressen. Samtidig lastes nettadressen for sporingsmalen inn i bakgrunnen.

Hvis noen klikker på en annonse når sporingsmalen brukes og parallellsporing er slått av, kommer de til nettadressen til sporingsmalen. Denne nettadressen kan viderekobles til mellomliggende sporingstjenere før det viderekobles til den endelige nettadressen.

Hvis noen klikker på en annonse når sporingsmalen ikke brukes, kommer de til den endelige nettadressen.

Nettadressen til sporingsmalen og alle viderekoblingsadresser må være i HTTPS for at de skal fungere. Viderekoblingene må også være på tjenersiden. Selv om Google ikke har kontroll over de påfølgende viderekoblingene, bruker Google Ads alltid HTTPS for det første sporingsanropet dersom det ikke er oppgitt som sådan.

Om alternativene for nettadresser

Du kan angi eller endre alternativer for nettadresser på disse nivåene: konto, kampanje, annonsegruppe, søkeord og nettstedslink. Alternativene for nettadresser består av tre hoveddeler:

Godt å vite

• Hvis du konfigurerer alternativer for nettadresser på konto-, kampanje- eller annonsegruppenivå, kan du oppdatere sporingsinformasjonen din uten å måtte sende inn annonsene til ny evaluering. Hvis du imidlertid endrer eller konfigurerer disse alternativene på annonse-, søkeord- eller nettstedslinknivå, må annonsene sendes inn til evaluering.
  • Med Test-knappen kan du få bekreftet om sporingen er korrekt konfigurert. Når du klikker på Test, kombinerer Google Ads den endelige nettadressen din med sporingen du har konfigurert. Dette gjøres for å påse at annonsen din viderekobler brukerne til nettadressen for en landingsside. Finn ut hvordan du kan teste landingssider