Een feed maken voor uw dynamische display-advertenties

Bij dynamische remarketing maakt u een feed van al uw producten of services met bijbehorende kenmerken, zoals unieke ID's, afbeeldingen en prijzen. Wanneer een advertentie wordt weergegeven aan mensen die uw website hebben bezocht, wordt informatie over de items die ze hebben bekeken uit deze feed gehaald en in de advertentie geplaatst.

Dynamic flight ad

Er zijn verschillende typen feeds voor verschillende typen bedrijven. Zo zal een luchtvaartmaatschappij een vluchtenfeed maken. Mensen die de website van de luchtvaartmaatschappij hebben bezocht, krijgen dan bijvoorbeeld advertenties te zien die toegesneden zijn op de vluchten waarnaar ze hebben gezocht, of die ze begonnen waren te boeken.

In dit artikel:

• Informatie over feeds
  • Feedsjablonen en specificaties ontvangen voor uw type bedrijf
  • Een nieuwe feed maken en uploaden
  • Problemen met uw feed oplossen

Informatie over feeds

Als u een feed maakt, maakt u eigenlijk een database van producten en services die in uw dynamische advertenties kunnen worden gebruikt. Hier volgen een paar items die de luchtvaartmaatschappij uit het bovenstaande voorbeeld in haar feed met vluchten zou kunnen opnemen:

Bestemmings-ID Vluchtbeschrijving Uiteindelijke URL Flight price
SFO Boek uw vlucht http://example.com/flights_SFO € 900,00
BOS Boek uw vlucht http://example.com/flights_BOS € 650,00
  • Voor uw feed maakt u een bestand van het type .csv, .tsv, .xls of xlsx. Vervolgens uploadt u het bestand naar AdWords.
  • De rijen bevatten de producten of services.
  • De kolommen bevatten de kenmerken van de items die u opneemt (zoals de unieke ID, de prijs en de beschrijving). De letters en spaties ervan moeten voldoen aan de bijbehorende specificaties. Het is belangrijk om ID's op te nemen in uw feed, omdat deze door uw remarketingtag worden gebruikt om de mensen op uw lijsten te koppelen aan de producten die ze hebben bekeken.
  • Als u uw feed al naar AdWords heeft geüpload, maar u wilt nog een kolom toevoegen, dan moet u een nieuwe feed maken.
  • Als er producten of services zijn die in verschillende markten beschikbaar zijn, maakt u voor elke taal en valuta een aparte feed.
  • 'Bedrijfsgegevens' ondersteunt UTF-8, UTF-16 en UTF-32 (u kunt het beste UTF-8 gebruiken) De gegevens kunnen tussen deze indelingen worden omgezet zonder kwaliteitsverlies. 'Bedrijfsgegevens' biedt geen ondersteuning voor UTF7, UTF1, UTF-EBCDIC, SCSU, BOCU, GB-18030, Latin 1 en ISO-8859-1.
  • Het aantal feeds en feeditems dat u per account kunt maken, is beperkt. Zie 'Limieten voor AdWords-accounts'.

Feedsjablonen en specificaties ontvangen voor uw type bedrijf

Voor verschillende soorten bedrijven zijn er verschillende soorten feeds. Kies een type feed dat geschikt is voor uw producten of services. U maakt een feed die overeenkomt met het type bedrijf dat u heeft geselecteerd toen u uw campagne voor dynamische remarketing heeft opgezet. Gebruik alleen een feed van het type 'Aangepast' als geen van de andere bedrijfstypen bij uw producten of services past.

Onderwijs
Kenmerk Specificatie Voorbeeldwaarden Kan in advertentie worden weergegeven
Programma-ID*
komt overeen met de tag voor de aangepaste parameter 'edu_pid'
Een willekeurige reeks letters en cijfers. ID's moeten uniek zijn en overeenkomen met de waarden in uw remarketingtag. 1255
Locatie-ID
komt overeen met de tag voor de aangepaste parameter 'edu_plocid'
Een willekeurige reeks letters en cijfers. De ID-reeks (bijvoorbeeld programma-ID + locatie-ID of alleen locatie-ID) moet uniek zijn. Mountain View
Programmanaam* Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Nursing Gebruikt
Schoolnaam Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Opleiding Verpleegkunde Gebruikt
Uiteindelijke URL**
Geüpgradede URL's
Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://example.com/nursing
Afbeeldings-URL voor miniatuur PNG (aanbevolen), JPG of GIF. JPG of GIF moet opgeslagen zijn in RGB-kleurcode met ICC-profiel. 300 x 300 pixels en 72 dpi worden aanbevolen. Maximaal 11,4 MB en 6 miljoen pixels. http://www.example.com/thumbnail.png Gebruikt
Afbeeldings-URL Idem als hierboven. http://www.example.com/image.png Gebruikt
Studiegebied Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Gezondheidszorg Gebruikt
Programmabeschrijving Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Diploma Verpleegkunde Gebruikt
Contextuele zoekwoorden Tekst. Gebruik puntkomma's om meerdere zoekwoorden van elkaar te scheiden. diploma verpleegkunde; mountain view
Adres Gebruik een van de volgende notaties:

- Plaats, staatcode, land
- Volledig adres inclusief postcode
- Breedte-/lengtegraad in DDD-notatie

Gebruik komma's om de onderdelen van het adres van elkaar te scheiden. Raadpleeg de specificaties voor plaatsen, regio's en landen.
- Mountain View, CA, USA
- 123 Boulevard St, Mountain View, CA 94043
- 41.40338, 2.17403

Trackingsjabloon
Geüpgradede URL's
Geef alle ValueTrack-parameters, aangepaste parameters of trackingsomleidingen op voor de URL van uw item. {lpurl}?usertype={_user}&ad={_adformatid}&src=google

of

http://redirect.com?url={lpurl}

Aangepaste parameter
Geüpgradede URL's
Geef maximaal 3 sleutel/waarde-paren op, die automatisch worden ingevuld in de klik-URL. Deze mogen niet groter zijn dan 16 tekens of 200 bytes. Gebruik een puntkomma om sleutel/waarde-paren van elkaar te scheiden. De sleutel moet alfanumeriek zijn (alleen letters en cijfers). {_program}=verpleegkunde;{_type}=diploma
Bestemmings-URL*** Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://example.com/nursing
final_mobile_url De voor mobiele apparaten geoptimaliseerde bestemmingspagina van uw product wanneer u verschillende URL's heeft voor internetverkeer via mobiele apparaten en desktops. http://www.m.​example.​com/asp​/sp.asp?​id=1030

*Vereist
**Aanbevolen in plaats van 'Bestemmings-URL' ('Bestemmings-URL' is vanaf begin 2016 niet meer beschikbaar).
***Vereist als u geen 'Uiteindelijke URL' gebruikt.

Vluchten
Kenmerk Specificatie Voorbeeldwaarden Kan in advertentie worden weergegeven
Bestemmings-ID*
komt overeen met de tag voor de aangepaste parameter 'flight_destid'
Een willekeurige reeks letters en cijfers. ID's moeten uniek zijn en overeenkomen met de waarden in uw remarketingtag. PAR
Vertrekpunt-ID
komt overeen met de tag voor de aangepaste parameter 'flight_originid'

Een willekeurige reeks letters en cijfers.

De ID-reeks (bijvoorbeeld bestemmings-ID + herkomst-ID) moet uniek zijn.

LON
Beschrijving van vlucht* Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Boek uw ticket Gebruikt
Uiteindelijke URL**
Geüpgradede URL's
Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://example.com/flights

Afbeeldings-URL

(ten zeerste aanbevolen)

PNG (aanbevolen), JPG of GIF. JPG of GIF moet opgeslagen zijn in RGB-kleurcode met ICC-profiel. 300 x 300 pixels en 72 dpi worden aanbevolen. Maximaal 11,4 MB en 6 miljoen pixels. http://www.example.com/image.png Gebruikt
Naam van bestemming Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Parijs Gebruikt
Naam van vertrekpunt Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Londen Gebruikt

Prijs van vlucht

(ten zeerste aanbevolen)

Bedrag gevolgd door de alfabetische valutacode in ISO 4217-standaardnotatie. Gebruik '.' als decimaalteken. € 100,00 Gebruikt
Uitverkoopprijs voor vlucht Bedrag gevolgd door de alfabetische valutacode in ISO 4217-standaardnotatie. Gebruik '.' als decimaalteken. De waarden voor 'Uitverkoopprijs van vlucht' moeten lager zijn dan voor 'Prijs van vlucht'. € 80,00 Gebruikt
Opgemaakte prijs Alle tekens. Als u dit kenmerk heeft opgenomen in uw feed, wordt het in uw advertentie gebruikt in plaats van 'Prijs'. Voor betere resultaten gebruikt u dit kenmerk samen met 'Prijs'. Dit raden we niet aan als de prijzen regelmatig veranderen. - vanaf € 100,00
- € 80 - 100
Gebruikt
Opgemaakte uitverkoopprijs Alle tekens. Als u dit kenmerk heeft opgenomen in uw feed, wordt het in uw advertentie gebruikt in plaats van 'Uitverkoopprijs'. Voor betere resultaten gebruikt u dit kenmerk samen met 'Uitverkoopprijs'. Dit raden we niet aan als de prijzen regelmatig veranderen. - in de uitverkoop voor € 80,00
- € 60 - 80
Gebruikt
Trackingsjabloon
Geüpgradede URL's
Geef alle ValueTrack-parameters, aangepaste parameters of trackingsomleidingen op voor de URL van uw item. {lpurl}?usertype={_user}&ad={_adformatid}&src=google

of

http://redirect.com?url={lpurl}

Aangepaste parameter
Geüpgradede URL's
Geef maximaal 3 sleutel/waarde-paren op, die automatisch worden ingevuld in de klik-URL. Deze mogen niet groter zijn dan 16 tekens of 200 bytes. Gebruik een puntkomma om sleutel/waarde-paren van elkaar te scheiden. {_dest}=PAR;{_type}=internationaal
Bestemmings-URL*** Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://example.com/flights
final_mobile_url De voor mobiele apparaten geoptimaliseerde bestemmingspagina van uw product wanneer u verschillende URL's heeft voor internetverkeer via mobiele apparaten en desktops. http://www.m.​example.​com/asp​/sp.asp?​id=1030

*Vereist
**Aanbevolen in plaats van 'Bestemmings-URL' ('Bestemmings-URL' is vanaf begin 2016 niet meer beschikbaar).
***Vereist als u geen 'Uiteindelijke URL' gebruikt.

Hotels en vakantiewoningen
Kenmerk Specificatie Voorbeeldwaarden Kan in advertentie worden weergegeven
ID van hotel/vakantiewoning*
komt overeen met de tag voor de aangepaste parameter 'hrental_id'
Een willekeurige reeks letters en cijfers. ID's moeten uniek zijn en overeenkomen met de waarden in uw remarketingtag. 52639
Naam van hotel/vakantiewoning* Een willekeurige reeks letters en cijfers. ID's moeten uniek zijn. Mountain View Hotel
Uiteindelijke URL**
Geüpgradede URL's
Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://www.example.com/hotel

Afbeeldings-URL

(ten zeerste aanbevolen)

PNG (aanbevolen), JPG of GIF. JPG of GIF moet opgeslagen zijn in RGB-kleurcode met ICC-profiel. 300 x 300 pixels en 72 dpi worden aanbevolen. Maximaal 11,4 MB en 6 miljoen pixels. http://www.example.com/image.png Gebruikt
Naam van bestemming Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Mountain View (centrum) Gebruikt

Beschrijving

(ten zeerste aanbevolen)

Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Nabij luchthaven SJC Gebruikt

Prijs

(ten zeerste aanbevolen)

Bedrag gevolgd door de alfabetische valutacode in ISO 4217-standaardnotatie. Gebruik '.' als decimaalteken. € 100,00 Gebruikt
Uitverkoopprijs Bedrag gevolgd door de alfabetische valutacode in ISO 4217-standaardnotatie. Gebruik '.' als decimaalteken. De waarden voor 'Uitverkoopprijs' moeten lager zijn dan die voor 'Prijs'. € 80,00 Gebruikt
Opgemaakte prijs Alle tekens. Als u dit kenmerk heeft opgenomen in uw feed, wordt het in uw advertentie gebruikt in plaats van 'Prijs'. Voor betere resultaten gebruikt u dit kenmerk samen met 'Prijs'. Dit raden we niet aan als de prijzen regelmatig veranderen. - vanaf € 100,00
- € 80 - 100
Gebruikt
Opgemaakte uitverkoopprijs Alle tekens. Als u dit kenmerk heeft opgenomen in uw feed, wordt het in uw advertentie gebruikt in plaats van 'Uitverkoopprijs'. Voor betere resultaten gebruikt u dit kenmerk samen met 'Uitverkoopprijs'. Dit raden we niet aan als de prijzen regelmatig veranderen. - in de uitverkoop voor € 80,00
- € 60 - 80
Gebruikt
Sterbeoordeling Getal van 1 t/m 5. 3 Gebruikt
Categorie Tekst Hotelsuite Inhoud
Contextuele zoekwoorden Tekst. Gebruik puntkomma's om meerdere zoekwoorden van elkaar te scheiden. Mountain View "Hotels"; hotels in californië
Adres Gebruik een van de volgende notaties:

- Plaats, staatcode, land
- Volledig adres inclusief postcode
- Breedte-/lengtegraad in DDD-notatie

Gebruik komma's om de onderdelen van het adres van elkaar te scheiden. Raadpleeg de specificaties voor plaatsen, regio's en landen.
- Mountain View, CA, USA
- 123 Boulevard St, Mountain View, CA 94043
- 41.40338, 2.17403

Trackingsjabloon
Geüpgradede URL's
Geef alle ValueTrack-parameters, aangepaste parameters of trackingsomleidingen op voor de URL van uw item. {lpurl}?usertype={_user}&ad={_adformatid}&src=google

of

http://redirect.com?url={lpurl}

Aangepaste parameter
Geüpgradede URL's
Geef maximaal 3 sleutel/waarde-paren op, die automatisch worden ingevuld in de klik-URL. Deze mogen niet groter zijn dan 16 tekens of 200 bytes. Gebruik een puntkomma om sleutel/waarde-paren van elkaar te scheiden. {_hotelid}=12345;{_type}=resort
Bestemmings-URL*** Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://example.com/hotel
final_mobile_url De voor mobiele apparaten geoptimaliseerde bestemmingspagina van uw product wanneer u verschillende URL's heeft voor internetverkeer via mobiele apparaten en desktops. http://www.m.​example.​com/asp​/sp.asp?​id=1030

*Vereist
**Aanbevolen in plaats van 'Bestemmings-URL' ('Bestemmings-URL' is vanaf begin 2016 niet meer beschikbaar).
***Vereist als u geen 'Uiteindelijke URL' gebruikt.

Vacatures
Kenmerk Specificatie Voorbeeldwaarden Kan in advertentie worden weergegeven
Vacature-ID*
komt overeen met de tag voor de aangepaste parameter 'job_id'
Een willekeurige reeks letters en cijfers. ID's moeten uniek zijn en overeenkomen met de waarden in uw remarketingtag. 1255
Locatie-ID
komt overeen met de tag voor de aangepaste parameter 'job_locid'
Een willekeurige reeks letters en cijfers. De ID-reeks (vacature-ID + locatie-ID of alleen locatie-ID) moet uniek zijn.  MTV
Titel* Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Software-engineer Gebruikt
Uiteindelijke URL**
Geüpgradede URL's
Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://www.example.com/jobs

Afbeeldings-URL

(ten zeerste aanbevolen)

PNG (aanbevolen), JPG of GIF. JPG of GIF moet opgeslagen zijn in RGB-kleurcode met ICC-profiel. 300 x 300 pixels en 72 dpi worden aanbevolen. Maximaal 11,4 MB en 6 miljoen pixels. http://www.example.com/image.png Gebruikt
Nadere aanduiding Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Level II Gebruikt

Beschrijving

(ten zeerste aanbevolen)

Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Technische kennis vereist Gebruikt

Salaris

(ten zeerste aanbevolen)

Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). € 100.000 Gebruikt
Categorie Tekst Technisch
Contextuele zoekwoorden Tekst. Gebruik puntkomma's om meerdere zoekwoorden van elkaar te scheiden. vacature software engineering; vacatures software
Adres Gebruik een van de volgende notaties:

- Plaats, staatcode, land
- Volledig adres inclusief postcode
- Breedte-/lengtegraad in DDD-notatie

Gebruik komma's om de onderdelen van het adres van elkaar te scheiden. Raadpleeg de specificaties voor plaatsen, regio's en landen.
- Mountain View, CA, USA
- 123 Boulevard St, Mountain View, CA 94043
- 41.40338, 2.17403

Trackingsjabloon
Geüpgradede URL's
Geef alle ValueTrack-parameters, aangepaste parameters of trackingsomleidingen op voor de URL van uw item. {lpurl}?usertype={_user}&ad={_adformatid}&src=google

of

http://redirect.com?url={lpurl}

Aangepaste parameter
Geüpgradede URL's
Geef maximaal 3 sleutel/waarde-paren op, die automatisch worden ingevuld in de klik-URL. Deze mogen niet groter zijn dan 16 tekens of 200 bytes. Gebruik een puntkomma om sleutel/waarde-paren van elkaar te scheiden. {_job}=1234;{_type}=engineering
Bestemmings-URL*** Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://example.com/jobs
final_mobile_url De voor mobiele apparaten geoptimaliseerde bestemmingspagina van uw product wanneer u verschillende URL's heeft voor internetverkeer via mobiele apparaten en desktops. http://www.m.​example.​com/asp​/sp.asp?​id=1030

*Vereist
**Aanbevolen in plaats van 'Bestemmings-URL' ('Bestemmings-URL' is vanaf begin 2016 niet meer beschikbaar).
***Vereist als u geen 'Uiteindelijke URL' gebruikt.

Lokale aanbiedingen
Kenmerk Specificatie Voorbeeldwaarden Kan in advertentie worden weergegeven
Aanbiedings-ID*
komt overeen met de tag voor de aangepaste parameter 'local_id'
Een willekeurige reeks letters en cijfers. ID's moeten uniek zijn en overeenkomen met de waarden in uw remarketingtag. 1234
Naam van aanbieding* Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). 2=1 bij Mountain Super Gebruikt
Uiteindelijke URL**
Geüpgradede URL's
Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://www.example.com/deals

Afbeeldings-URL

(ten zeerste aanbevolen)

PNG (aanbevolen), JPG of GIF. JPG of GIF moet opgeslagen zijn in RGB-kleurcode met ICC-profiel. 300 x 300 pixels en 72 dpi worden aanbevolen. Maximaal 11,4 MB en 6 miljoen pixels. http://www.example.com/image.png Gebruikt
Nadere aanduiding Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Boodschappen Gebruikt

Beschrijving

(ten zeerste aanbevolen)

Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Voordelige boodschappen Gebruikt

Prijs

(ten zeerste aanbevolen)

Bedrag gevolgd door de alfabetische valutacode in ISO 4217-standaardnotatie. Gebruik '.' als decimaalteken. € 100,00 Gebruikt
Uitverkoopprijs Bedrag gevolgd door de alfabetische valutacode in ISO 4217-standaardnotatie. Gebruik '.' als decimaalteken. De waarden voor 'Uitverkoopprijs' moeten lager zijn dan die voor 'Prijs'. € 80,00 Gebruikt
Opgemaakte prijs Alle tekens. Als u dit kenmerk heeft opgenomen in uw feed, wordt het in uw advertentie gebruikt in plaats van 'Prijs'. Voor betere resultaten gebruikt u dit kenmerk samen met 'Prijs'. Dit raden we niet aan als de prijzen regelmatig veranderen. - vanaf € 100,00
- € 80 - 100
Gebruikt
Opgemaakte uitverkoopprijs Alle tekens. Als u dit kenmerk heeft opgenomen in uw feed, wordt het in uw advertentie gebruikt in plaats van 'Uitverkoopprijs'. Voor betere resultaten gebruikt u dit kenmerk samen met 'Uitverkoopprijs'. Dit raden we niet aan als de prijzen regelmatig veranderen. - in de uitverkoop voor € 80,00
- € 60 - 80
Gebruikt
Adres Gebruik een van de volgende notaties:

- Plaats, staatcode, land
- Volledig adres inclusief postcode
- Breedte-/lengtegraad in DDD-notatie

Gebruik komma's om de onderdelen van het adres van elkaar te scheiden. Raadpleeg de specificaties voor plaatsen, regio's en landen.
- Mountain View, CA, USA
- 123 Boulevard St, Mountain View, CA 94043
- 41.40338, 2.17403

Categorie Tekst Levensmiddelen
Contextuele zoekwoorden Tekst. Gebruik puntkomma's om meerdere zoekwoorden van elkaar te scheiden. besparen boodschappen voordeelcheques; goedkope boodschappen
Trackingsjabloon
Geüpgradede URL's
Geef alle ValueTrack-parameters, aangepaste parameters of trackingsomleidingen op voor de URL van uw item. {lpurl}?usertype={_user}&ad={_adformatid}&src=google

of

http://redirect.com?url={lpurl}

Aangepaste parameter
Geüpgradede URL's
Geef maximaal 3 sleutel/waarde-paren op, die automatisch worden ingevuld in de klik-URL. Deze mogen niet groter zijn dan 16 tekens of 200 bytes. Gebruik een puntkomma om sleutel/waarde-paren van elkaar te scheiden. {_vendor}=lokalesuper;{_type}=actie
Bestemmings-URL*** Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://example.com/deals
final_mobile_url De voor mobiele apparaten geoptimaliseerde bestemmingspagina van uw product wanneer u verschillende URL's heeft voor internetverkeer via mobiele apparaten en desktops. http://www.m.​example.​com/asp​/sp.asp?​id=1030

*Vereist
**Aanbevolen in plaats van 'Bestemmings-URL' ('Bestemmings-URL' is vanaf begin 2016 niet meer beschikbaar).
***Vereist als u geen 'Uiteindelijke URL' gebruikt.

Onroerend goed
Kenmerk Specificatie Voorbeeldwaarden Kan in advertentie worden weergegeven
Vermeldings-ID*
komt overeen met de tag voor de aangepaste parameter 'listing_id'
Een willekeurige reeks letters en cijfers. ID's moeten uniek zijn en overeenkomen met de waarden in uw remarketingtag. mtv_12345
Vermeldingsnaam* Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Boulevard bungalow Gebruikt
Uiteindelijke URL**
Geüpgradede URL's
Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://www.example.com/realestate

Afbeeldings-URL

(ten zeerste aanbevolen)

PNG (aanbevolen), JPG of GIF. JPG of GIF moet opgeslagen zijn in RGB-kleurcode met ICC-profiel. 300 x 300 pixels en 72 dpi worden aanbevolen. Maximaal 11,4 MB en 6 miljoen pixels. http://www.example.com/image.png Gebruikt
Plaatsnaam Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Mountain View, Californië Gebruikt

Beschrijving

(ten zeerste aanbevolen)

Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). 3 sl.k, 2 badk., 326 m² Gebruikt

Prijs

(ten zeerste aanbevolen)

Bedrag gevolgd door de alfabetische valutacode in ISO 4217-standaardnotatie. Gebruik '.' als decimaalteken. 600.000,00 USD Gebruikt
Property type Tekst Woonhuis
Vermeldingstype Tekst te koop
Contextuele zoekwoorden Tekst. Gebruik puntkomma's om meerdere zoekwoorden van elkaar te scheiden. te koop; koopwoningen
Adres Gebruik een van de volgende notaties:

- Plaats, staatcode, land
- Volledig adres inclusief postcode
- Breedte-/lengtegraad in DDD-notatie

Gebruik komma's om de onderdelen van het adres van elkaar te scheiden. Raadpleeg de specificaties voor plaatsen, regio's en landen.
- Mountain View, CA, USA
- 123 Boulevard St, Mountain View, CA 94043
- 41.40338, 2.17403

Trackingsjabloon
Geüpgradede URL's
Geef alle ValueTrack-parameters, aangepaste parameters of trackingsomleidingen op voor de URL van uw item. {lpurl}?usertype={_user}&ad={_adformatid}&src=google

of

http://redirect.com?url={lpurl}

Aangepaste parameter
Geüpgradede URL's
Geef maximaal 3 sleutel/waarde-paren op, die automatisch worden ingevuld in de klik-URL. Deze mogen niet groter zijn dan 16 tekens of 200 bytes. Gebruik een puntkomma om sleutel/waarde-paren van elkaar te scheiden. {_ptype}=woonhuis;{_type}=verkoop
Bestemmings-URL*** Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://example.com/realestate
final_mobile_url De voor mobiele apparaten geoptimaliseerde bestemmingspagina van uw product wanneer u verschillende URL's heeft voor internetverkeer via mobiele apparaten en desktops. http://www.m.​example.​com/asp​/sp.asp?​id=1030

*Vereist
**Aanbevolen in plaats van 'Bestemmings-URL' ('Bestemmings-URL' is vanaf begin 2016 niet meer beschikbaar).
***Vereist als u geen 'Uiteindelijke URL' gebruikt.

Detailhandel Reizen
Kenmerk Specificatie Voorbeeldwaarden Kan in advertentie worden weergegeven
Bestemmings-ID*
komt overeen met de tag voor de aangepaste parameter 'travel_destid'
Een willekeurige reeks letters en cijfers. ID's moeten uniek zijn en overeenkomen met de waarden in uw remarketingtag. PAR
Vertrekpunt-ID
komt overeen met de tag voor de aangepaste parameter 'travel_originid'
Een willekeurige reeks letters en cijfers. De ID-reeks (bijvoorbeeld bestemmings-ID + herkomst-ID of alleen herkomst-ID) moet uniek zijn. LON
Titel* Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Boek uw treinkaartje Gebruikt
Uiteindelijke URL**
Geüpgradede URL's
Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://www.example.com/travel

Afbeeldings-URL

(ten zeerste aanbevolen)

PNG (aanbevolen), JPG of GIF. JPG of GIF moet opgeslagen zijn in RGB-kleurcode met ICC-profiel. 300 x 300 pixels en 72 dpi worden aanbevolen. Maximaal 11,4 MB en 6 miljoen pixels. http://www.example.com/image.png Gebruikt
Naam van bestemming Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Parijs Gebruikt
Naam van vertrekpunt Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Londen Gebruikt

Prijs

(ten zeerste aanbevolen)

Bedrag gevolgd door de alfabetische valutacode in ISO 4217-standaardnotatie. Gebruik '.' als decimaalteken. 100,00 EUR Gebruikt
Actieprijs Bedrag gevolgd door de alfabetische valutacode in ISO 4217-standaardnotatie. Gebruik '.' als decimaalteken. De waarden voor 'Actieprijs' moeten lager zijn dan die voor 'Prijs'. 80,00 EUR Gebruikt
Opgemaakte prijs Alle tekens. Als u dit kenmerk heeft opgenomen in uw feed, wordt het in uw advertentie gebruikt in plaats van 'Prijs'. Voor betere resultaten gebruikt u dit kenmerk samen met 'Prijs'. Dit raden we niet aan als de prijzen regelmatig veranderen. - vanaf € 100,00
- € 80 - 100
Gebruikt
Opgemaakte uitverkoopprijs Alle tekens. Als u dit kenmerk heeft opgenomen in uw feed, wordt het in uw advertentie gebruikt in plaats van 'Uitverkoopprijs'. Voor betere resultaten gebruikt u dit kenmerk samen met 'Uitverkoopprijs'. Dit raden we niet aan als de prijzen regelmatig veranderen. - in de uitverkoop voor € 80,00
- € 60 - 80
Gebruikt
Categorie Tekst Express
Contextuele zoekwoorden Tekst. Gebruik puntkomma's om meerdere zoekwoorden van elkaar te scheiden. Parijs trein; vervoer Parijs
Bestemmingsadres Gebruik een van de volgende notaties:

- Plaats, staatcode, land
- Volledig adres inclusief postcode
- Breedte-/lengtegraad in DDD-notatie

Gebruik komma's om de onderdelen van het adres van elkaar te scheiden. Raadpleeg de specificaties voor plaatsen, regio's en landen.
- Mountain View, CA, USA
- 123 Boulevard St, Mountain View, CA 94043
- 41.40338, 2.17403

Trackingsjabloon
Geüpgradede URL's
Geef alle ValueTrack-parameters, aangepaste parameters of trackingsomleidingen op voor de URL van uw item. {lpurl}?usertype={_user}&ad={_adformatid}&src=google

of

http://redirect.com?url={lpurl}

Aangepaste parameter
Geüpgradede URL's
Geef maximaal 3 sleutel/waarde-paren op, die automatisch worden ingevuld in de klik-URL. Deze mogen niet groter zijn dan 16 tekens of 200 bytes. Gebruik een puntkomma om sleutel/waarde-paren van elkaar te scheiden. {_dest}= LON;{_type}=internationaal
Bestemmings-URL*** Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://example.com/travel
final_mobile_url De voor mobiele apparaten geoptimaliseerde bestemmingspagina van uw product wanneer u verschillende URL's heeft voor internetverkeer via mobiele apparaten en desktops. http://www.m.​example.​com/asp​/sp.asp?​id=1030

*Vereist
**Aanbevolen in plaats van 'Bestemmings-URL' ('Bestemmings-URL' is vanaf begin 2016 niet meer beschikbaar).
***Vereist als u geen 'Uiteindelijke URL' gebruikt.

Aangepast

Gebruik alleen een feed van het type 'Aangepast' als geen van de andere bedrijfstypen bij uw producten of services past.

Kenmerk Specificatie Voorbeeldwaarden Kan in advertentie worden weergegeven
ID*
komt overeen met de tag voor de aangepaste parameter 'dynx_itemid'
Een willekeurige reeks letters en cijfers. ID's moeten uniek zijn en overeenkomen met de waarden in uw remarketingtag. Sedan
ID2
komt overeen met de tag voor de aangepaste parameter 'dynx_itemid2'
Een willekeurige reeks letters en cijfers. De ID-reeks (bijvoorbeeld ID + ID2 of alleen ID) moet uniek zijn. Rood
Itemtitel* Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Middenklasse sedan Gebruikt
Uiteindelijke URL**
Geüpgradede URL's
Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://www.example.com/cars

Afbeeldings-URL

(ten zeerste aanbevolen)

PNG (aanbevolen), JPG of GIF. JPG of GIF moet opgeslagen zijn in RGB-kleurcode met ICC-profiel. 300 x 300 pixels en 72 dpi worden aanbevolen. Maximaal 11,4 MB en 6 miljoen pixels. http://www.example.com/image.png Gebruikt
Nadere aanduiding van item Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Bij uw dealer Gebruikt

Beschrijving van item

(ten zeerste aanbevolen)

Maximaal 25 tekens (12 voor double-byte-talen). Populairste middenklasser Gebruikt
Categorie voor item Tekst Sedans

Prijs

(ten zeerste aanbevolen)

Bedrag gevolgd door de alfabetische valutacode in ISO 4217-standaardnotatie. Gebruik '.' als decimaalteken. € 20.000,00 Gebruikt
Uitverkoopprijs Bedrag gevolgd door de alfabetische valutacode in ISO 4217-standaardnotatie. Gebruik '.' als decimaalteken. De waarden voor 'Actieprijs' moeten lager zijn dan die voor 'Prijs'. € 15.000,00 Gebruikt
Opgemaakte prijs Alle tekens. Als u dit kenmerk heeft opgenomen in uw feed, wordt het in uw advertentie gebruikt in plaats van 'Prijs'. Voor betere resultaten gebruikt u dit kenmerk samen met 'Prijs'. Dit raden we niet aan als de prijzen regelmatig veranderen. - vanaf € 20.000,00
- € 20K
- € 15.000 - 20.000
Gebruikt
Opgemaakte uitverkoopprijs Alle tekens. Als u dit kenmerk heeft opgenomen in uw feed, wordt het in uw advertentie gebruikt in plaats van 'Uitverkoopprijs'. Voor betere resultaten gebruikt u dit kenmerk samen met 'Uitverkoopprijs'. Dit raden we niet aan als de prijzen regelmatig veranderen. - in de uitverkoop voor € 15.000,00
- € 15K
- € 12.000 - 15.000
Gebruikt
Contextuele zoekwoorden Tekst. Gebruik puntkomma's om meerdere zoekwoorden van elkaar te scheiden. Sedans; 4-deurs sedan
Adres van item Gebruik een van de volgende notaties:

- Plaats, staatcode, land
- Volledig adres inclusief postcode
- Breedte-/lengtegraad in DDD-notatie

Gebruik komma's om de onderdelen van het adres van elkaar te scheiden. Raadpleeg de specificaties voor plaatsen, regio's en landen.
- Mountain View, CA, USA
- 123 Boulevard St, Mountain View, CA 94043
- 41.40338, 2.17403

Trackingsjabloon
Geüpgradede URL's
Geef alle ValueTrack-parameters, aangepaste parameters of trackingsomleidingen op voor de URL van uw item. {lpurl}?usertype={_user}&ad={_adformatid}&src=google

of

http://redirect.com?url={lpurl}

Aangepaste parameter
Geüpgradede URL's
Geef maximaal 3 sleutel/waarde-paren op, die automatisch worden ingevuld in de klik-URL. Deze mogen niet groter zijn dan 16 tekens of 200 bytes. Gebruik een puntkomma om sleutel/waarde-paren van elkaar te scheiden. {_model}=automodel;{_type}=sedan
Bestemmings-URL*** Hetzelfde domein als uw website. Begint met 'http://' of 'https://' http://example.com/cars
final_mobile_url De voor mobiele apparaten geoptimaliseerde bestemmingspagina van uw product wanneer u verschillende URL's heeft voor internetverkeer via mobiele apparaten en desktops. http://www.m.​example.​com/asp​/sp.asp?​id=1030

*Vereist
**Aanbevolen in plaats van 'Bestemmings-URL' ('Bestemmings-URL' is vanaf begin 2016 niet meer beschikbaar).
***Vereist als u geen 'Uiteindelijke URL' gebruikt.

Een nieuwe feed maken en uploaden

Eerst maakt u offline uw feed, als bestand van het type .csv, .tsv, .xls of xlsx. Vervolgens uploadt u dit bestand naar het gedeelte 'Bedrijfsgegevens' van uw account. Als u detailhandelaar bent, gebruikt u het Google Merchant Center om uw productfeed te uploaden.

Bepaal welke versie van AdWords u gebruikt. Meer informatie

Belangrijk

Uw feed, tag en campagne mogen geen persoonlijke of gevoelige informatie gebruiken of verzamelen over bezoekers van sites of gebruikers van apps. Lees het beleid voor adverteren op basis van interesses en locatie.

Nieuwe en geüpdatete items in uw feed doorlopen een goedkeuringsprocedure, waarbij wordt gekeken of ze volgens ons advertentiebeleid geschikt zijn voor gebruikers. Items in uw feed worden pas beoordeeld nadat uw campagne en advertenties zijn ingeschakeld en worden pas gebruikt in uw advertenties nadat ze zijn goedgekeurd. De meeste feeditems worden binnen drie werkdagen beoordeeld.

Problemen met uw feed oplossen

Als een item in uw feed niet beschikbaar is of niet aan de specificaties voldoet, wordt het niet gebruikt in uw advertenties. U krijgt mogelijk foutmeldingen meteen na het uploaden van uw feed, of drie tot vier uur nadat de feed is verwerkt.

Om problemen met items in uw feed op te lossen, kijkt u eerst naar de specificaties voor uw type bedrijf (zie hierboven). U kunt items rechtstreeks bewerken in het gedeelte Bedrijfsgegevens van uw account, of u bewerkt de items offline en uploadt uw feed nogmaals naar Bedrijfsgegevens.

Items met de status 'Wacht op beoordeling'

Items kunnen om de volgende redenen de status 'Wacht op beoordeling' hebben nadat u uw feed heeft geüpload:

1. Campagne is niet actief: De beleidscontrole van de datafeed kan pas starten als uw dynamische remarketingcampagne het volgende bevat:
    • Een actief account met correcte factureringsgegevens
    • Een actieve advertentiegroep
    • Ingeschakelde dynamische advertenties
    • Een actieve feed, gelinkt aan de campagne
  2. Dit is een nieuwe feed: De beleidscontrole kan tot vier werkdagen duren (of langer, afhankelijk van het siteverkeer).
  3. Items ontvangen niet voldoende taghits: Zorg ervoor dat de tag correct is geïmplementeerd.  Meer informatie over validaties en meldingen voor remarketingtags. Houd rekening met het volgende:
    • Producten waarvoor de remarketingtag een groot aantal bezoeken registreert, worden het eerst beoordeeld. Het kan daarom langer duren voordat producten met weinig verkeer zijn beoordeeld.
    • Producten die nooit zijn bezocht, worden niet beoordeeld.
Fouten na upload van de feed
Foutmelding Probleem Oplossing
Vereiste kenmerken ontbreken Er ontbreken verplichte kenmerken (kolommen) in de feed. Voeg alle verplichte kenmerken (kolommen) toe.
Ongeldige kenmerken De feed bevat onnodige kenmerken (kolommen) die niet aan de specificaties voldoen. Verwijder de onnodige kenmerken (kolommen).
Ongeldige prijsnotatie De alfabetische ISO4217-valutacode ontbreekt. Voeg de alfabetische ISO4217-valutacode toe aan de prijs.
Ongeldige URL De URL begint niet met 'http://' of 'https://'. Voeg 'http://' of 'https://' toe aan het begin van de URL.
Ongeldige contextuele zoekwoorden De contextuele zoekwoorden zijn niet door een puntkomma van elkaar gescheiden. Scheid de contextuele zoekwoorden van elkaar met een puntkomma.
Fouten nadat uw feed is verwerkt
Foutmelding Probleem Oplossing
Afbeelding niet gevonden Het systeem heeft geen toegang tot de afbeelding. De server waar de afbeelding is opgeslagen, weigert bijvoorbeeld de toegang of doet er te lang over om toegang te verlenen. Zet de afbeelding op een plaats waar deze toegankelijk is.
Ongeldige bestandsindeling De afbeelding is niet van een standaardbestandstype of heeft geen standaardindeling. Converteer de afbeelding naar .PNG, .JPG, .JPEG of .GIF en sla deze op met een RGB-kleurcode en met een ICC-profiel.
Ongeldige afbeeldingsafmetingen De afbeelding is te groot. Maak de afbeelding kleiner:

- Aanbevolen afmetingen voor afbeeldingen: 300 x 300 pixels
- Aanbevolen resolutie: 72 dpi
- Maximale bestandsgrootte: 11,4 MB
- Maximaal aantal pixels: 6 miljoen
Ongeldige adresnotatie Het adres is niet in de juiste notatie opgegeven. Gebruik een van de volgende notaties:

- Plaats, staatcode, land
- Volledig adres inclusief postcode
- Breedte-/lengtegraad in DDD-notatie

Gebruik komma's om de onderdelen van het adres van elkaar te scheiden. Raadpleeg de specificaties voor plaatsen, regio's en landen.
Afbeelding niet gedownload wegens SSL-fout Door problemen met het SSL-certificaat van uw website kan ons systeem de afbeelding niet downloaden. Controleer uw SSL-certificaat met een online tool. U kunt ook overschakelen naar URL's die het SSL-certificaat van uw website niet gebruiken.