Skapa en vanlig Shopping-kampanj

Obs! I takt med att Google förbättrar onboardingprocessen för nya användare kan arbetsflödet se annorlunda ut för nya Google Ads-användare. Informationen nedan gäller Google Ads-användare som redan har skapat och loggat in på sitt Google Ads-konto. Den här sidan kommer att uppdateras med mer information under 2023.

Med Shopping-kampanjer kan du marknadsföra dina produkter genom att ge användarna detaljerad information om vad du säljer innan de ens klickar på din annons. Med butiksfokuserade rapportverktyg kan du sedan följa upp resultatet för produkterna över tid.

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar en Shopping-kampanj i Google Ads.

Innan du börjar

Google Ads logo  Registrera dig för Google Ads

Du verkar inte ha något konto ännu. Du kan registrera dig på egen hand nedan eller få kostnadsfri, personlig support av en Google Ads-expert.

Börja nu

Om du inte är bekant med Shopping-kampanjer kan du läsa mer om Shopping-kampanjer och Shopping-annonser.

Se till att du uppfyller kraven innan du skapar din Shopping-kampanj.

Anvisningar

Så här skapar du en Shopping-kampanj:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på plusknappen i ditt Google Ads-konto och sedan på Ny kampanj.
  2. Som kampanjmål väljer du Försäljning, Potentiella kunder, Trafik till webbplatsen, Lokala butiksbesök och erbjudanden eller Skapa en kampanj utan att utgå från ett mål.
    • Baserat på ditt mål kan du välja Lägg till mål eller använda målet för standard i konto.
  3. Välj Shopping som kampanjtyp.
    • Du kan välja att skapa en Performance Max-kampanj eller fortsätta med din Shopping-kampanj.
  4. Välj det Merchant Center-konto som innehåller produkterna du vill annonsera om. Om du inte ser några konton måste du först länka ditt Merchant Center-konto till ditt Google Ads-konto. Du kan inte ändra säljare när du väl har skapat kampanjen.
  5. (Valfritt) Välj flöden som innehåller produkterna du vill annonsera om i kampanjen:
    • Välj flöden efter flödesetikett: Flödesetiketten som du väljer för kampanjen avgör vilka flöden från det valda Merchant Center-kontot som kan ingå i annonser i kampanjen. Du kan redigera dina flödesetiketter i Merchant Center.
    • Välj flöden efter försäljningsland: Välj det land där dina produkter ska säljas och dit de ska levereras. Annonserna visas bara för personer i det landet. Produktdata i det valda Merchant Center-kontot måste vara tillgänglig för försäljningslandet du väljer. I annat fall måste du lägga till produkter i kampanjen innan du kan annonsera om dem.
  6. Välj Vanlig Shopping-kampanj som kampanjens undertyp.
  7. Välj annonsinställningar:

• Kampanjens namn Ge kampanjen ett namn. Namnet hjälper dig att hitta kampanjen senare. Du kan ändra namnet efter att du har skapat kampanjen.
    • Fler inställningar. Utöka rullgardinsmenyn för att ändra följande inställningar:
      • Sortimentfilter Du behöver bara ändra den här inställningen om du vill begränsa antalet produkter som används i kampanjen. Välj villkoren som en produkt måste uppfylla för att marknadsföras. Endast produkter som uppfyller alla krav läggs till i kampanjen. Du kan ändra den här inställningen efter att du har skapat kampanjen.
      • Lokala produkter. Aktivera annonser för produkter som säljs i lokala butiker. Med lokala produkter kan du använda annonser för lokala butikslager för att marknadsföra produkter som säljs i fysiska butiker. Kontrollera att du har lokal produktdata i det valda Merchant Center-kontot innan du tar med lokala produkter.
      • Webbadressalternativ för kampanj. Du kan skapa en spårningsmall och lägga till ett suffix för slutlig webbadress. Lägg till anpassade parametrar i spårningsmallen och den slutliga webbadressen.
    • Budgivning Välj vilken typ av budgivning du vill använda i kampanjen. Du kan ändra den här inställningen efter att du har skapat kampanjen.
    • Daglig budget. Välj hur mycket du är villig att spendera på kampanjen.
    • Kampanjens prioritet Du behöver bara ändra den här inställningen om du annonserar om samma produkt i flera kampanjer för samma försäljningsland eller flödesetikett. Kampanjprioritet avgör vilken kampanjs budget som ska användas om produkterna överlappar varandra i kampanjerna.
    • Nätverk. Annonser i Shopping-kampanjer visas som standard på ett antal platser. Standardinställningen kan hjälpa dig att leda trafik till dina produkter och få fler konverteringar. Om du vill begränsa var annonserna visas avmarkerar du rutan för nätverken du vill utesluta.
      • Googles söknätverk
      • Googles sökpartners
    • Enheter. Som standard kan annonser visas på alla typer av enheter, inräknat datorer och mobila enheter. Du kan ändra den här inställningen efter att du har skapat kampanjen.
    • Platser Med den här inställningen kan du ange på vilka specifika platser annonserna ska visas. Du kan ändra den här inställningen efter att du har skapat kampanjen.
    • Annonser för lokala butikslager. Du behöver bara ändra den här inställningen om du vill att din Shopping-kampanj ska innefatta produkter som säljs i lokala butiker. För att annonsera om lokala produkter måste du skicka in lokal produktdata via Merchant Center. Markera sedan kryssrutan Aktivera annonser för produkter som säljs i lokala butiker.
  8. Klicka på Spara och fortsätt.
  9. Skapa din första annonsgrupp genom att ange ett antal uppgifter: Annonsgruppen innehåller enskilda produktannonser som skapas automatiskt med hjälp av information från ditt Merchant Center-konto.
    • Annonsgruppens namn. Ge annonsgruppen ett namn. Namnet hjälper dig att hitta annonsgruppen senare. Du kan ändra namnet efter att du har skapat kampanjen.
    • Bud Ange ett bud för annonsgruppen. Efter att du har skapat annonsgruppen tillämpas det här budet på den första produktgruppen i annonsgruppen Alla produkter. Du kan ändra budet för produktgruppen efter att du har skapat kampanjen.
  10. Klicka på Spara.
  11. Produktgruppsidan öppnas, där du hittar produktgruppen Alla produkter som innehåller alla produkter i kampanjen. På den här sidan kan du hantera dina kampanjer och skapa fler produktgrupper med hjälp av underkategorier för att göra budgivningen mer specifik.