Lag en Shopping-kampanje

Med Shopping-kampanjer kan du markedsføre produktene dine ved å gi brukerne detaljert informasjon om hva du selger, før de i det hele tatt har klikket på annonsen din. Ved hjelp av rapporteringsverktøy for detaljhandel kan du følge med på resultatene for produktene dine over tid.

I denne artikkelen går vi gjennom prosessen for å konfigurere en Shopping-kampanje i AdWords.

Før du begynner

Hvis du ikke er kjent med Shopping-kampanjer, bør du lese artikkelen vår i brukerstøtten om Shopping-kampanjer og Shopping-annonser.

Før du lager en Shopping-kampanje, må du sørge for at du oppfyller kravene.

Veiledning

Oppgi hvilken utgave av AdWords du bruker. Finn ut mer

Trinnvis veiledning: Opprett en Shopping-kampanje

Klikk på «Vis meg hvordan»-knappen nedenfor, så blir du veiledet gjennom hvert trinn i kontoen din.

Vis meg hvordan

Slik lager du Shopping-kampanjer:

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-fanen. Klikk deretter på + Kampanje, og velg Shopping.
  3. Gi kampanjen et navn på «Velg kampanjeinnstillinger»-siden. Hvis du ønsker å bruke de samme kampanjeinnstillingene som i en annen Shopping-kampanje, går du til «eller last inn innstillinger fra» og velger kampanjen fra «Eksisterende kampanjer»-rullegardinmenyen.
  4. Klikk på Velg konto-rullegardinmenyen, og velg selger-ID. Velg ID-en for Google Merchant Center-kontoen som er knyttet til produktene som markedsføres i denne Shopping-kampanjen.
  5. PåFra rullegardinmenyen ved siden av «Salgsland» velger du landet der produktene i denne kampanjen selges. Denne innstillingen hvilke produkter fra Merchant Center-beholdningen som blir markedsført i denne kampanjen. Med denne innstillingen filtreres produktene ut fra mållandet som er tilknyttet produktene.
  6. Hvis du ønsker å bruke de valgfrie «Kampanjeprioritet»- og «Beholdningsfilter»-innstillingene eller markedsføre lokale produkter, klikker du på Shopping-innstillinger (avansert).
  7. Bruk den valgfrie «Kampanjeprioritet»-innstillingen når det samme produktet markedsføres i flere Shopping-kampanjer, og du ønsker å bestemme hvilken kampanje (og hvilket tilknyttet bud) som skal brukes når annonser blir vist for disse produktene. Lav kampanjeprioritet er som standard angitt for alle Shopping-kampanjer. For å endre dette, velg «Middels» eller «Høy» avhengig av hvordan du prioriterer denne kampanjen over andre Shopping-kampanjer som inneholder de samme produktene. Finn ut mer om innstillingen for kampanjeprioritet.
  8. Bruk den valgfrie innstillingen «Beholdningsfilter» hvis du ønsker å begrense hvilke produkter som skal markedsføres i Shopping-kampanjen, etter Merchant Center-produktattributtene du velger. Standardinnstillingen for beholdningsfilteret er «Ingen – bruk alle produkter i salgsland (anbefales)». Velg Opprett egendefinert filter for å endre innstillingen.
    • På de to rullegardinmenyene under «Samsvarer med alt av følgende» velger du attributtet og den tilhørende verdien for produktene du ønsker å ta med i Shopping-kampanjen din.
    • For å legge til enda et filter, klikk på + og velg på samme måte som ovenfor. Du kan maksimalt legge til sju attributtfiltre.
  9. Som standard viser Shopping-kampanjer annonser for produkter som selges fra et nettsted. Hvis du ønsker at Shopping-kampanjen skal inneholde produkter i lokale butikker, kan du vurdere å bruke annonser for lokal beholdning. Når du har sendt en strøm for lokale produkter til Google Merchant Center, kan du markedsføre produkter fra lokale butikker i Shopping-kampanjene ved å merke av for «Aktiver lokale beholdningsannonser». Når du har valgt dette alternativet, kan du filtrere eller dele inn beholdningen din i undergrupper etter kanal og kanaleksklusivitet. Finn ut mer om bruk av annonser for varer i butikk.
  10. Ved siden av «Steder» velger du de geografiske områdene der Shopping-annonsene i denne kampanjen kan bli vist. Du kan velge å ta med eller utelate bestemte steder.
  11. Som standard vises annonser i Shopping-kampanjer i Googles søkenettverk og på nettstedene til Googles søkepartnere. Googles søkenettverk omfatter Google.no og Google.no/shopping. Søkepartnere er tredjepartsnettsteder som viser og har linker til produkter som er til salgs. Ved å inkludere søkepartnere kan du nå frem til flere kunder, bli mer synlig og få mer trafikk til produktene dine. Du kan fjerne merket i boksen «Inkluder søkepartnere» hvis du ikke ønsker å inkludere dem i en kampanje.
  12. Standardinnstillingen for budstrategien din er «Jeg vil angi klikkbud manuelt». Det betyr at du angir ditt eget høyeste bud for kostnad per klikk (maks. CPC). Dette gjør du i neste trinn.

Hvis du bruker konverteringssporing, velges «Slå på utvidet CPC» automatisk. Med utvidet kostnad per klikk (ECPC) justeres de manuelle budene dine automatisk for å prøve å få flere konverteringer til samme totalkostnad. Finn ut mer om hvordan du bruker budgivning for utvidet CPC med Shopping-kampanjer.

13. Angi et maks. CPC-bud for kostnad per klikk ved siden av Standardbud. Dette budet blir gjeldende for den første annonse- og produktgruppen du oppretter i kampanjen din. Du kan justere budene senere via «Produktgrupper»-fanen.
  14. Ved siden av «Budsjett» velger du om du vil bruke et «individuelt budsjett» for denne kampanjen eller et budsjett fra et delt bibliotek. For et individuelt budsjett angir du beløpet du ønsker å bruke per dag for denne kampanjen (husk at det faktiske beløpet kan variere). Finn ut mer om delte budsjetter.
  15. Velg eventuelle avanserte alternativer for kampanjen din, inkludert leveringsmåte, annonseplanlegging og dynamisk sporingsnettadresse.
  16. Klikk på Lagre og fortsett.
  17. Nå åpnes Lag annonsegrupper-siden. Under «Oppretting av annonsegrupper» må du gjøre noen valg om hvordan kampanjen din skal organiseres. Måten du organiserer innstillingene på, er avhengig av målene dine for kampanjen. Husk at du alltid kan endre organiseringen av kampanjen senere hvis det er nødvendig. Finn ut hvordan du bruker annonsegrupper i Shopping-kampanjer.

Gode fremgangsmåter: avmerkingssymbol Gode fremgangsmåter

Les Googles gode fremgangsmåter for å finne ut hvordan du kan optimalisere Shopping-kampanjene dine slik at dagens forbrukere som alltid er på nett, velger å handle hos deg.
Optimalisering av Shopping-kampanjer: gode fremgangsmåter for Google-annonsering