Uw dynamische advertentiegroepen optimaliseren

Nu u campagnes met dynamische zoekadvertenties uitvoert, kunt u enkele rapporten en technieken bekijken die u kunt gebruiken om deze campagnes te optimaliseren.

Het rapport Zoektermen

U kunt via een rapport Zoektermen op het tabblad Automatische targeting bekijken welke zoektermen uw dynamische zoekadvertenties hebben geactiveerd. In dit rapport worden alleen de zoektermen weergegeven die advertenties hebben geactiveerd waarop is geklikt.

• Slecht presterende zoekopdrachten of bestemmingspagina's vinden
    • Filter deze zoekopdrachten door vanaf het tabblad Zoekwoorden uitsluitingszoekwoorden toe te voegen aan uw account.
    • Blokkeer ongewenste landingspagina's door middel van uitsluitingen voor dynamische advertentiedoelen vanaf het tabblad Automatische targeting.

Volg de onderstaande stappen om het rapport Zoektermen te tonen:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Inzichten en rapporten.
  3. Klik op Zoektermen.

Toon zo de zoektermen:

1. Kies Alles of Geselecteerd in het dropdownmenu Zoektermen weergeven. Als u geselecteerde zoektermen wilt zien van een reeks dynamische advertentiedoelen, selecteert u de selectievakjes naast deze doelen.
  2. Uw zoektermgegevens worden op de volgende pagina weergegeven.

Tips

• Sorteer uw zoekwoorden met de kolom Klikken om te zien naar welke zoekwoorden klanten het vaakst hebben gezocht toen ze op uw advertentie klikten.
  • Sorteer uw zoektermen met de kolom Bestemmingspagina om te zien waar we klanten naartoe brengen wanneer ze op uw advertentie klikken. U kunt deze gegevens gebruiken om te bepalen naar welke delen van uw website u het meeste verkeer wilt sturen. Als u bijvoorbeeld ziet dat uw pagina's met productrecensies vrij veel verkeer krijgen, kunt u voorkomen dat klanten die pagina's te zien krijgen door uitsluitingen voor dynamische advertentiedoelen toe te voegen.

Rapport Categorieën

Bekijk hoe verschillende categorieën van uw website presteren en wat de kosten zijn.

• Voeg specifieke categorieën met hogere of lagere biedingen toe op basis van uw doelen met betrekking tot winst en kosten.
  • Maak advertentiegroepen voor goed presterende categorieën, zodat u biedingen en tekst kunt instellen om ze nog effectiever te maken.

Ga als volgt te werk om categorieën te bekijken:

1. Klik op het tabblad Automatische targeting vanaf de pagina 'Alle campagnes'.
  2. Klik op Weergeven: Dynamische advertentiedoelen.
  3. Ga naar het dropdownmenu Categorieën weergeven.
  4. Kies Alles of Geselecteerd in het dropdownmenu Categorieën weergeven. Als u de geselecteerde categorieën voor een set dynamische advertentiedoelen wilt bekijken, vinkt u de selectievakjes naast deze doelen aan.
  5. In het dropdownmenu Weergeven: Categorieën op het hoogste niveau ziet u drie verschillende niveaus. Hiermee krijgt u meer inzicht in de prestaties van elke categorie. De drie verschillende niveaus zijn: categorieën op het hoogste niveau, subcategorieën op het eerste niveau en subcategorieën op het tweede niveau.

Voorbeeld

Als uw website een gedeelte over computers bevat, kan het volgende worden weergegeven:

• Categorie op het hoogste niveau: computers
  • Subcategorie op het eerste niveau: computers/ notebooks
  • Subcategorie op het tweede niveau: computers/ notebooks/ chromebooks

Tips

• Afhankelijk van de manier waarop u de ROI (rendement op de investering) meet, zijn er verschillende manieren om uw categorieën te sorteren. Als u 'Conversies bijhouden' niet gebruikt, kunt u uw categorieën sorteren met de kolom 'Klikken'. Als u 'Conversies bijhouden' wel gebruikt, kunt u uw categorieën sorteren met de kolom 'Conversies' om te zien welke categorieën u meer conversies opleveren. Zo kunt u zien welke categorieën of pagina's aantrekkelijker zijn voor klanten of eerder leiden tot conversies. Voeg vervolgens die categorieën of pagina's toe aan uw campagne en stel specifieke biedingen in op basis van uw ROI-doelen.
  • Gebruik Verbeterde kosten per klik (ECPC) of Doel-CPA om uw biedingen te optimaliseren, zodat u meer verkopen of andere conversies kunt genereren. Probeer bij doel-CPA een doel-CPA-bieding in te stellen of geef het gemiddelde bedrag aan dat u voor een conversie wilt betalen.