Crear un anunci dinàmic de cerca

Els anuncis dinàmics de cerca poden dirigir ràpidament els clients potencials al contingut del vostre lloc web que els interessa. Si voleu obtenir més informació abans de començar a utilitzar-los, consulteu l'article Sobre els anuncis dinàmics de cerca.

Animated graphic depicting the process of creating a Dynamic Search Ad

Per crear un anunci dinàmic de cerca i per obtenir informació sobre com podeu crear anuncis i grups d’anuncis, així com personalitzar la segmentació i l'oferta, seguiu les instruccions d'aquest article. Si decidiu configurar la segmentació amb un feed, seguiu també les instruccions que s'indiquen a l'article Utilitzar un feed per segmentar els anuncis dinàmics de cerca.

Abans de començar

Per treure el màxim profit dels anuncis dinàmics de cerca, seguiu aquestes pràctiques recomanades:

• Abans de redactar els anuncis, milloreu el vostre lloc web. La qualitat del lloc i la dels anuncis són igual d'importants. Obteniu consells sobre com podeu millorar el lloc web.
  • Escriviu unes bones descripcions per als anuncis. Assegureu-vos que els anuncis siguin rellevants per als usuaris a qui proveu d'arribar. Obteniu informació sobre com podeu redactar anuncis de qualitat.
  • No us oblideu dels dispositius mòbils. Els anuncis dinàmics de cerca es poden mostrar als dispositius mòbils d'usuaris que fan cerques o naveguen pel web des de qualsevol lloc. Obteniu informació sobre com podeu millorar el lloc web per a mòbils.
  • Assegureu-vos que el lloc web sigui accessible. Per a Google pot ser complicat entendre els llocs web en què tot el contingut es genera de manera dinàmica i crear anuncis per a aquests llocs. Obteniu informació sobre com podeu fer que el lloc web sigui més accessible.
  • Creeu campanyes en un sol idioma. Si el domini del vostre lloc web conté pàgines en diversos idiomes i voleu segmentar per les cerques dels vostres anuncis en funció de totes aquestes pàgines, creeu una campanya nova per a cada idioma.

Optimitzar una campanya mentre la creeu

A mesura que creeu la campanya, pot ser que rebeu notificacions segons les opcions de configuració que hàgiu seleccionat. Aquestes notificacions us poden alertar de problemes que poden comportar una disminució del rendiment o que poden ser prou significatius per impedir-vos publicar la campanya.

El menú de navegació que es mostra mentre creeu una campanya proporciona una visió integral del progrés de la creació, i us demanarà que pareu atenció a determinades notificacions sobre aspectes que us recomanem que resolgueu. Desplaceu-vos pels passos del menú de navegació per revisar i resoldre fàcilment els possibles problemes de la segmentació, les ofertes, el pressupost o altres opcions de configuració de la campanya. Obteniu informació sobre com es pot configurar la campanya per obtenir els millors resultats.

Instruccions

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

Com es pot crear una campanya de cerca nova que contingui un grup d'anuncis dinàmics

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Campanyes.
  3. Feu clic a Campanyes.
  4. Feu clic al botó de més i, tot seguit, seleccioneu Campanya nova.
  5. Seleccioneu un o diversos objectius per a la campanya, o bé feu clic a Crea una campanya sense cap objectiu per continuar sense objectius.
    1. Opcional: a "Seleccioneu els resultats que voleu obtenir amb aquesta campanya", marqueu la casella de selecció situada al costat de les accions que voleu que els clients facin després de veure el vostre anunci (per exemple, visites al lloc web, trucades telefòniques o baixades de l'aplicació). Introduïu la informació rellevant.
  6. Seleccioneu Cerca com a tipus de campanya.
  7. Seleccioneu els resultats que voleu obtenir amb la campanya.
  8. Feu clic a Continua.
  9. Poseu un nom a la campanya i introduïu les ubicacions per les quals voleu segmentar, els idiomes que voleu utilitzar i el pressupost.
  10. A "Ofertes", trieu una estratègia d'oferta automàtica si voleu que Google optimitzi les ofertes. Us recomanem les opcions cost per acció (CPA) objectiu o cost per clic (CPC) millorat.
  11. Introduïu el límit de l'oferta (opcional) i el pressupost.
  12. Feu clic a Desa i continua per passar a la fase següent.
  13. Reviseu la configuració de la campanya i feu clic a Publica la campanya.
    1. Després de crear la campanya de cerca nova, feu clic a la pestanya Configuració de la pàgina "Campanya".
    2. A la pàgina "Configuració", seleccioneu Configuració d'anuncis dinàmics de cerca.
    3. Introduïu el domini del vostre lloc web i seleccioneu-ne l'idioma.
    4. Feu clic a Desa.
Nota:
  • Si activeu un domini nou per als anuncis dinàmics de cerca (DSA), es recomana esperar com a mínim dos dies perquè la campanya pugui arrencar, de manera que els resultats de rendiment siguin més exhaustius.
  • Com a part d'un experiment per simplificar les experiències, és possible que alguns anunciants no trobin l'opció "Configuració dels anuncis dinàmics de cerca" en crear una campanya nova. Per continuar creant una campanya d'anuncis dinàmics de cerca, seguiu els passos anteriors. Més informació sobre com Google millora Google Ads

Com es pot crear un grup d'anuncis dinàmics

1. Com a Tipus de grup d'anuncis, seleccioneu Dinàmic (opció predeterminada).
  2. Poseu un nom al grup d'anuncis dinàmics.
  3. Decidiu com voleu segmentar els anuncis. Si no coneixeu els objectius d'anunci dinàmic, és molt recomanable que llegiu l'article Sobre els objectius per a anuncis dinàmics de cerca. Us recomanem que comenceu per:
    • La categoria Pàgines de destinació dels grups d'anuncis estàndard: totes les pàgines web en què actualment publiqueu anuncis de cerca, en tots els vostres comptes. Aquesta opció de segmentació facilita l'augment del trànsit a les pàgines web que ja utilitzeu com a pàgines de destinació en campanyes i grups d'anuncis existents. Recomanem aquest objectiu als usuaris que utilitzin anuncis dinàmics de cerca per primera vegada.
    • Altres categories: conjunts de pàgines de destinació organitzats per tema. Podeu decidir quins d'aquests conjunts de pàgines voleu incloure a la segmentació i com voleu agrupar les pàgines semblants, així com el nivell de granularitat. Si és la primera vegada que feu servir anuncis dinàmics de cerca al vostre lloc web, les categories poden tardar fins a 24 hores a mostrar-se.
    • URL_Equals: podeu segmentar per URL concrets. Aquesta és una manera senzilla d'incloure a la segmentació pàgines individuals, però pot limitar el vostre abast si voleu obtenir un trànsit incremental.
  4. Si no utilitzeu les ofertes automàtiques, ajusteu l'oferta en funció del valor de cada objectiu específic per a la vostra empresa. Els ajustos d'oferta permeten controlar millor el moment i el lloc en què es mostra l'anunci. Podeu configurar aquests ajustos per augmentar o disminuir les ofertes d'objectiu d'anunci dinàmic en un percentatge. Obteniu informació sobre els ajustos d'oferta.
  5. Feu clic a Desa i continua.

Com es poden crear anuncis

Podeu tenir més d'un anunci dinàmic de cerca, la qual cosa us permet recollir dades per saber quin anunci és més efectiu.. Seguiu aquests passos per afegir anuncis dinàmics de cerca a un grup d'anuncis dinàmics:

1. Feu clic a Anunci nou.
  2. Seleccioneu Anunci dinàmic de cerca.
  3. Es generaran dinàmicament el títol, l'URL final i l'URL visible de l'anunci dinàmic de cerca, de manera que només cal que introduïu el text de la descripció.
  4. Feu clic a Desa i continua.

Com es poden utilitzar els ajustos d'oferta

Els ajustos d'oferta us poden ajudar a vigilar quan i on es mostra l'anunci. Podeu establir aquests ajustos per augmentar o disminuir les ofertes d'objectiu d'anunci dinàmic en un percentatge.

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

Afegir un ajust d'oferta a la Xarxa de Cerca o treure'l

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. En fer clic a Ajustos d'oferta avançats, s'obre la pàgina Interaccions, on podeu definir els vostres ajustos d'oferta per trucades, públics o dades demogràfiques.
  3. Seleccioneu la fila que voleu ajustar i feu clic a la icona de llapis Edita situada sota la columna Ajust d'oferta. Si voleu establir ajustos d'oferta per dispositius, també teniu l'opció de triar un grup d'anuncis.
  4. Trieu Incrementa o Redueix al menú desplegable i introduïu un percentatge. Per treure un ajust d'oferta, suprimiu el valor del camp.
  5. Feu clic a Desa.

Afegir un ajust d'oferta a la Xarxa de Display o treure'l

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Feu clic a Públics, paraules clau i contingut.
    • Per ajustar les vostres ofertes per grups demogràfics específics, feu clic a Dades demogràfiques i, tot seguit, al grup que vulgueu. Després, continueu a partir del pas 3.
    • Per ajustar les ofertes per emplaçaments, feu clic a Manual i continueu a partir del pas 3.
  3. Feu clic a la campanya o al grup d'anuncis que voleu canviar.
  4. Seleccioneu la fila que voleu ajustar i feu clic a la icona de llapis Edita situada sota la columna Ajust d'oferta. Si voleu canviar diverses files, feu clic a les caselles corresponents abans de fer clic a la icona de llapis.
  5. Trieu Incrementa o Redueix al menú desplegable i introduïu un percentatge. Per treure un ajust d'oferta, suprimiu el valor del camp.
  6. Feu clic a Desa.

Com es poden consultar els ajustos d'oferta

Un cop hàgiu iniciat la sessió al compte de Google Ads, podreu veure els ajustos d'oferta al menú de pàgines de l'esquerra:

En el cas dels ajustos d'oferta a la Xarxa de Cerca:

1. Feu clic al tipus d'anunci que vulgueu veure:
  2. A la taula, cerqueu la columna anomenada "Ajustos d'oferta" o marqueu la casella de selecció que hi ha al costat de l'anunci i, tot seguit, a la cinta blava que es mostra, feu clic a Edita.

Si no trobeu cap ajust d'oferta, consulteu l'apartat Requisits dels ajustos d'oferta d'aquest article.

En el cas dels ajustos d'oferta a la Xarxa de Display:

1. Feu clic al tipus d'anunci que vulgueu veure:
  2. A la taula, cerqueu la columna anomenada "Ajustos d'oferta".

Si no veieu cap ajust d'oferta, reviseu en aquest article l'apartat Requisits dels ajustos d'oferta.

Per fer ofertes més optimitzades, plantegeu-vos configurar les ofertes automàtiques. Obteniu més informació sobre els ajustos d'oferta.

Límits d'objectius d'anunci dinàmic

Cada compte de Google Ads pot tenir fins a 25.000 objectius d'anunci dinàmic. Per treure més profit a aquest tipus d'objectius, podeu:

• Convertir els objectius d'anunci dinàmic negatius al nivell de grup d'anuncis en objectius d'anunci dinàmic negatius al nivell de campanya.
  • Utilitzar feeds de pàgines per enumerar les pàgines específiques que voleu. Tingueu present que el límit de 25.000 objectius no s'aplica als valors d'aquests feeds.
Nota: hi ha un límit de 100 feeds de pàgines per compte.

Obteniu més informació sobre els límits del compte de Google Ads i els objectius per als anuncis dinàmics de cerca.