Om valideringer og varsler i Google-taggen

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Når du har lagt til Google-taggen i appen din eller på nettstedet ditt, kan du bruke valideringsverktøyet for tagger til å se om taggen er riktig implementert.
Du finner følgende informasjon i valideringsverktøyet for Google-tagger:

• statusen taggen er tilordnet
  • informasjon som er nyttig for å identifisere problemer, løse problemer og optimalisere tagkonfigurasjonen
  • rapporter fra valideringsverktøyet for tagger, som du kan sende på e-post til deg selv og andre
  • koden og veiledningen for taggen, som du kan sende på e-post til deg selv og andre

Denne artikkelen ser nærmere på fordelene du får gjennom validering av tagger, hvordan du kan finne taggen og påse at den fungerer, hvordan Google-tagger og lister fungerer, samt noen vanlige spørsmål.

Fordeler ved validering av tagger

Hvis du validerer Google-taggen, får du informasjon om hvordan taggen fungerer, samt relatert statistikk. Hvis det finnes problemer i taggen, viser valideringsverktøyet mulige løsninger på disse.

Du får svar på følgende spørsmål:

• Er taggen aktiv?
  • Blir de egendefinerte parameterne fra Google-taggen korrekt implementert?
  • Er ID-parameteren aktivert? Hvis den er det, hvor ofte overføres ID-ene som følge av sidebesøk som samsvarer med ID-ene i feeden din?

Veiledning til å finne taggen og sjekke om den fungerer

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgruppestyring.
  4. Klikk på Datakildene dine. Nå vises Google Ads-taggen din.
  5. Klikk på Detaljer nederst på «Google Ads-tag»-kortet, så finner du disse delene:
    • Treff datakilden har mottatt: Dette er antallet treff som er registrert i datakilden din. Du kan se disse dataene fra de siste 7 dagene (hver time) eller de siste 30 dagene (daglig).
    • Aktive parametere: Parameterne inngår i taggen og kan brukes til å vise personlig tilpassede annonser til besøkende på nettstedet ditt.
    • Tagkonfigurasjon: Her finner du tagkoden og konfigurasjonsveiledningen. Du kan installere Google Ads-taggen på tre måter ulike måter:
      • Installer taggen på egen hånd: Legg til taggen i koden på nettstedet.
      • Send taggen via e-post: Send taggen og veiledningen for installering av taggen til nettutvikleren din.
      • Bruk Google Tag Manager: Legg til, oppdater og administrer nettstedstaggene dine via Google Tag Manager.

Tips

• Under implementeringen av taggen kan du validere den via Tag-assistenten (bare på engelsk). Dette verktøyet finner de fleste syntaksfeil. Gå til Tag-assistenten.
  • Vi anbefaler at du bruker Google-taggen fra den nye utgaven av Google Ads, da oppsettet er enklere. Taggene fra den forrige utgaven av Google Ads kommer imidlertid fortsatt til å fungere med regelbaserte lister (f.eks. tagger med conversion_label-variabelen, som er fjernet fra nyere versjoner av taggen). Du finner den nye versjon av taggen i det delte biblioteket.

Slik løser problemer med Google-tagger og -lister

Det kan oppstå visse problemer, for eksempel at brukere ikke tilordnes den dynamiske remarketinglisten som er opprettet automatisk, eller at valideringsverktøyet for Google-tagger ikke finner taggen din. I denne delen forklarer vi hvordan du kan feilsøke disse problemene.

Sjekk målgruppekilden til Google Ads-taggen

Hvis Google ikke mottar data fra taggen, vises det en feilmelding 24 timer etter at målgruppekilden til Google Ads-taggen er opprettet.

Du kan identifisere feil

• via Tag-assistenten
  • i diagrammene som fremstiller de overførte dataene dine

Vent i 24 timer etter at du har plassert taggen på nettstedet, før du kontrollerer om taggen fungerer. Etter 24 timer må du kontrollere at målgruppekilden fylles ut med data. I mellomtiden kan du kontrollere implementeringen via Tag-assistenten.

Hvis du fortsatt ser varsler om tagvalidering etter 48 timer, kan informasjonen nedenfor indikere hva som er galt. Du må så rette opp i feilene som nevnes i de aktuelle feilmeldingene.

Merk: Husk at det skilles mellom små og store bokstaver i egendefinerte parametere. Hvis du for eksempel søker etter «ID», finner du ikke id-parameteren.

Om meldingene i kilden til Google Ads-taggen

1. Er Google-taggen aktiv?

Hvis taggen er aktiv, kan du – i diagrammet på siden for målgruppekilden – se at målgruppekilden fylles ut innen 24–48 timer. Hvis målgruppekilden fylles ut innen 48 timer, er taggen aktiv. Hvis 48 timer er passert uten aktivitet, kan det finnes et problem.

Hvis taggen ikke er aktiv, ser du ingen statistikk, men i stedet denne meldingen: «Vi har ikke funnet noen tag på nettstedet ditt eller i appen din». Under «Anbefalte handlinger» finner du en link til en artikkelen om hvordan du implementerer Google-taggen.

2. Er de egendefinerte parameterne i den dynamiske remarketing-taggen riktig konfigurert?

Hvis vi ikke finner egendefinerte parametere, vises denne meldingen: «Vi har ikke funnet noen egendefinerte parametere», og du bli anbefalt å lese gjennom veiledningen for implementering av taggen. I forbindelse med remarketing som ikke er dynamisk, velger du selv om du vil bruke egendefinerte parametere.

Hvis vi finner egendefinerte parametere bare på noen få av sidene på nettstedet ditt, vises denne meldingen: «Vi fant taggen med de egendefinerte parameterne på svært få sider». I meldingen blir du anbefalt å bekrefte at den dynamiske remarketing-taggen er implementert på hele nettstedet, og kontrollere de ti mest brukte nettadressene som mangler egendefinerte parametere. Du kan også laste ned de 500 mest brukte nettadressene som mangler egendefinerte parametere.

Hvis det blir funnet problemer med de egendefinerte parameterne dine, ser du denne meldingen: «Det er problemer med noen av de egendefinerte parameterne dine». Du blir også anbefalt å se gjennom veiledningen til implementering av taggen. Du kan utvide delen og se hvilke egendefinerte parametere som blir aktivert, hvor ofte de blir aktivert, og hvilke som ikke blir aktivert.

3. Er ID-parameteren i den dynamiske remarketing-taggen din riktig konfigurert?

Hvis det ikke blir funnet noen egendefinert parameter-ID i den dynamiske remarketing-taggen på nettstedet vises denne meldingen: «Vi fant ikke den egendefinerte ID-parameteren». Du blir også anbefalt å gå gjennom veiledningen til implementering av taggen. Du må ha den egendefinerte ID-parameteren for å slå på dynamisk remarketing.

Du kan også se de ti mest brukte nettadressene som mangler parameteren, og laste ned de 500 mest brukte nettadressene som mangler parameteren.

Hvis parameteren bare blir funnet i noen få av nettadressene på nettstedet, vises denne meldingen: «Vi fant den egendefinerte parameteren (bedriftstype)_id på svært få sider». I tillegg blir du anbefalt å legge til parameteren på alle sidene på nettstedet som inneholder produktinformasjon. Du finner en link til veiledningen for implementering av taggen og en liste over de ti mest brukte nettadressene som mangler parameteren. Du kan også velge å laste ned de 500 mest brukte nettadressene der parameteren mangler.

Hvis vi finner ID-parameteren på nettstedet, men ingen av verdiene samsvarer med verdiene i feeden, vises denne meldingen: «Verdiene i den egendefinerte parameteren «(bedriftstype)_id» og verdiene i feeden samsvarer ikke». Du blir også anbefalt å kontrollere at ID-en samsvarer med ids-parameteren for produktet eller tjenesten i feeden eller produktets item_group_id-parameter.

Du kan også laste ned Tag-assistent-utvidelsen for Chrome-nettleseren, så det blir enklere å validere samsvar som etableres mellom parameteren og verdiene i den tilknyttede feeden. Vi viser deg de ti mest populære produktene som ikke samsvarer med den tilknyttede feeden, og du kan velge å laste ned de 500 mest populære produktene som ikke samsvarer med feeden.

Hvis det bare finnes noen få sidebesøk med ID-er som samsvarer med produkt-ID-ene (eller item_group_id) i den tilknyttede feeden, vises denne meldingen: «Bare x av y sidebesøk (eller z %) har overført en ID som samsvarer med ID-ene i feeden din». Du får se mulige årsaker til den lave samsvarsprosenten.

Du blir også anbefalt å validere de samsvarende produkt-ID-ene ved hjelp av Tag-assistent-utvidelsen for Chrome-nettleseren. I tillegg blir du anbefalt å lese gjennom veiledningen til implementering av taggen, som inneholder et utvalg av ti produkter fra feeden din, og korrigere produkt- eller tjeneste-ID-ene det skal finnes samsvar med på nettstedet. Du kan også se de ti mest brukte nettadressene som mangler parameteren, og laste ned de 500 mest brukte nettadressene som mangler parameteren.

Hvis det finnes tilstrekkelig mange sidebesøk med ID-er som samsvarer med produkt-ID-ene (eller item_group_id) i den tilknyttede feeden, men bare noen få av disse samsvarene kan vises i dynamiske annonser, vises denne meldingen: «Bare x av y sidebesøk som har overført en ID (eller z %), samsvarer med godkjente ID-er i feeden din». Sammen med dette informerer vi også om at enkelte av produktene i feeden kan være filtrert ut fordi de er fjernet, av en sensitiv art eller tilknyttet bilder som ikke er tilgjengelige.

Merk: Du får se denne meldingen hvis du nettopp har aktivert kampanjen (med annonsegrupper og dynamiske annonser) og feeden ennå ikke er evaluert. Evalueringen av feeden kan ta opptil tre virkedager.

Hvis ID-en blir funnet på siden, aktiveres på riktig måte og samsvarer med de fleste produktene i den tilknyttede feeden, vises denne meldingen: «Den egendefinerte parameteren «(bedriftstype)_id» er aktiv». Ingen anbefalinger blir gitt, og du ser de ti verdiene som er sendt oftest via den egendefinerte parameteren.

4. Er sidetypeparameteren i den dynamiske remarketing-taggen din riktig konfigurert?

Hvis ingen pagetype-parameter blir funnet i den dynamiske remarketing-taggen, vises denne meldingen: «Vi fant ikke den egendefinerte parameteren «(bedriftstype)_pagetype». Du blir også anbefalt å gjennomgå tagveiledningen for å påse at oppsettet er korrekt. Du får også se de ti mest brukte nettadressene som ikke har pagetype-parameteren, og du kan laste ned de 500 mest brukte nettadressene som mangler parameteren.

Hvis pagetype-parameteren blir funnet på bare noen få av sidene på nettstedet, vises denne meldingen: «Vi fant den egendefinerte parameteren «(bedriftstype)_pagetype» på svært få sider». Du ser også en anbefaling om å plassere pagetype-parameteren på alle sidene på nettstedet som inneholder produkt- eller tjenesteinformasjon. Veiledningen for implementering av taggen blir gjort tilgjengelig, du ser de ti mest brukte nettadressene som ikke har parameteren, og du kan også laste ned de 500 mest brukte nettadressene som mangler parameteren.

Hvis minst én av de forventede verdiene for pagetype-parameteren ikke blir funnet i taggen (f.eks. «home», «product», «cart», «purchase»), vises denne meldingen: «Enkelte verdier for den egendefinerte parameteren «(bedriftstype)_pagetype» mangler». Det anbefales også at du leser gjennom veiledningen for implementering av taggen og legger til disse fire sidetypeverdiene på nettstedet, avhengig av innholdet på siden.

Det får også se antallet sidebesøk etter sidetype, verdien som overføres, samt en link for å laste ned Tag-assistent-utvidelsen for Chrome, slik at du kan se hvilke verdier taggen overfører.

Hvis sidetypen blir funnet på siden, aktiveres på hele nettstedet og overfør de rette verdiene, vises denne meldingen: «Den egendefinerte parameteren «(bedriftstype)_pagetype» er aktiv». Ingen anbefalinger blir gitt, og du ser de ti mest brukte verdiene som er sendt via den egendefinerte pagetype-parameteren.

5. Er totalvalue-parameteren i den dynamiske remarketing-taggen riktig konfigurert?

Hvis vi ikke finner totalvalue-parameteren på alle sidene på nettstedet der pagetype-parameteren inneholder «cart» og «purchase», vises denne meldingen: «Enkelte handlevognsider mangler den egendefinerte parameteren (bedriftstype)_totalvalue». Du blir også anbefalt å påse at taggen er implementert på riktig måte. Du ser også de 10 mest brukte nettadressene der sidetypen er «cart», som mangler parameteren. I tillegg kan du laste ned 500 mest brukte «cart»-nettadressene der parameteren mangler.

Hvis det sendes minst én verdi som ikke er numerisk, via totalvalue-parameteren, vises denne meldingen: «Enkelte verdier for den egendefinerte parameteren (bedriftstype)_totalvalue er ugyldige». Du anbefales også å påse at det bare sendes numeriske verdier via totalvalue-parameteren.

Du finner denne informasjonen:

• opplysninger om de ti mest brukte «cart»-nettadressene med en ugyldig totalverdi
  • et alternativ for å laste ned en rapport med de 500 mest brukte nettadressene som har en ugyldig totalverdi
  • en link du kan følge for å laste ned Tag-assistent-utvidelsen for Chrome, som gjør at du enklere kan identifisere feilen

Hvis totalverdien blir funnet på alle «cart»- og «purchase»-sidene og overfører numeriske verdier, vises denne meldingen: «(bedriftstype)_totalvalue er aktiv». Her gis det ingen anbefalinger, men du får se de ti vanligste og kan laste ned de 500 vanligste «cart»-verdiene.