Om räckviddsuppskattningar för Display-nätverket

Räckviddsuppskattningar visar hur många som kan ha sett dina annonser baserat på dina inställningar och din inriktning. Dessa veckovisa uppskattningar kan hjälpa dig att förstå den potentiella effekten av de inriktningar och inställningar du har valt. I den här artikeln förklarar vi hur annonsräckvidd fungerar och var du ser den.

Så fungerar det

Uppskattningarna visar inte den faktiska trafiken till dina annonser. De är ungefärliga beräkningar som baseras på dina inställningar och inriktningsalternativ. Anta till exempel att du väljer en specifik plats eller demografisk målgrupp för din annonsgrupp. Detta val påverkar din potentiella räckvidd. Räckviddsuppskattningar kan också visa när det inte finns tillräckligt med annonsutrymme för ditt val eller om inriktningen är för begränsad (till exempel om du har lagt till för många inriktningsmetoder i annonsgruppen). Du kan använda räckviddsuppskattningar för att anpassa dina inställningar och inriktningar. Till exempel kan du ta bort innehållsinriktning om räckvidden är för snäv. Det faktiska antalet visningar beror också på andra faktorer, som bud och annonskvalitet.

Var det visas

Mätvärden för räckvidd visas automatiskt till höger på skärmen när du skapar en ny kampanj. Du kan se att räckviddsuppskattningarna ändras när du ändrar dina inställningar och din inriktning. Observera att uppskattningar av räckvidden inte påverkar all annonsörsinformation.

Information som Google Ads använder för att beräkna potentiell räckvidd Information som Google Ads inte använder för att beräkna potentiell räckvidd

Plats
Språk
Enheter
Schemaläggning för annonser
Frekvenstak
Sökord
Alternativ för webbplatskategorier
Placeringar
Mobilappskategorier
Ämnen
Målgrupper (remarketing, intressekategorier, anpassade kombinationer, ålder och kön)
Annonsformat och annonsstorlekar

Budget
Bud
Kvalitetsresultat
Annonstillägg
Avancerad platsinriktning efter radie
Automatisk inriktning

Uppskattningarna baseras på information om tidigare resultat och återspeglar inte säsongstrender eller nya förändringar av antalet webbplatser och sidor som finns i Display-nätverket.

Felsöka displaykampanjer

Om din displaykampanj är inaktiv eller inte är lönsam kan det hända att den har ställts in på fel sätt. Läs mer om hur du åtgärdar problem med displaykampanjer.