Sobre el seguiment de conversions multicompte

Si teniu diversos comptes de Google Ads, podeu fer el seguiment de les conversions en tots, encara que en siguin centenars, utilitzant un únic fragment de codi de conversió (també anomenat "etiqueta"). Això és possible gràcies al seguiment de conversions multicompte.

Per utilitzar aquesta funció, heu de tenir un compte de gestor de Google Ads (MCC) o bé n'heu de crear un a fi de configurar accions de conversió que pugueu fer servir en tots els comptes.

Avantatges

El seguiment de conversions multicompte és útil per a les persones i per a les empreses que gestionen diversos comptes de Google Ads. Aquests en són alguns dels avantatges:
  • Menys informes i fragments de codi. Creeu una etiqueta de seguiment de conversions i utilitzeu-la en tots els comptes.
  • Informes més simples i més potents. Els informes d'atribució a diversos comptes unifiquen les dades de tots els comptes que fan servir aquesta funció. També hi podreu veure com interaccionen els usuaris amb les vostres paraules clau als diversos comptes abans de fer la conversió. Si utilitzeu el seguiment de conversions multicompte, feu servir els informes d'atribució al compte de gestor (MCC).
  • Menys errors de càlcul. El fet de col·locar menys etiquetes al lloc web redueix les probabilitats que la mateixa conversió es compti més d'una vegada per error.
  • Temps de càrrega més ràpids. La reducció del nombre d'etiquetes també disminueix la quantitat de codi HTML al lloc web, i això permet als clients carregar les pàgines més de pressa.

Exemple

Imaginem que sou propietari d'un hotel. Utilitzeu diversos comptes de Google Ads per enviar trànsit a la pàgina de reserves del vostre lloc web i cada compte té una etiqueta de seguiment de conversions.

Inicieu la sessió al compte de gestor, creeu una acció de conversió multicompte per fer un seguiment de les reserves de l'hotel i afegiu l'etiqueta a la pàgina de reserves. Aquesta etiqueta farà un seguiment de les conversions de cada compte de Google Ads del vostre compte de gestor i utilitzarà aquesta conversió multicompte.

Com funciona

La configuració del seguiment de conversions multicompte consta de quatre passos:

Creeu una acció de conversió multicompte al compte de gestor, seguint el mateix procediment que utilitzaríeu per crear qualsevol altre tipus d'acció de conversió.
Si cal, afegiu la nova etiqueta de seguiment de conversions a les pàgines de conversió del vostre lloc web. De moment, deixeu l'etiqueta antiga als llocs web per no perdre cap conversió.
Trieu els comptes en què vulgueu fer servir el seguiment de conversions multicompte.
Quan hàgiu seleccionat el període de conversió, traieu l'etiqueta de seguiment de conversions anterior del lloc web.

Si els vostres comptes de client ja tenen conversions, podeu deixar d'utilitzar les accions de conversió específiques del compte i fer servir les accions de conversió multicompte. Aquí teniu les diferències entre tots dos tipus de conversions:

Accions de conversió multicompte Accions de conversió específiques del compte
Es gestionen en un compte de gestor (MCC). S'han creat i es gestionen en un compte individual (no de gestor).
Se'n fa el seguiment en diversos comptes. Se'n fa el seguiment només en un compte.
Es poden aplicar als comptes existents d'un compte de gestor i als comptes nous que es creïn. Només s'apliquen al compte on s'han creat.

Impacte en els vostres comptes

Un compte de Google Ads pot utilitzar conversions específiques del compte o conversions multicomptes, però no totes dues alhora.

Per tant, si gestioneu les accions de conversió d'un compte de client des del compte de gestor, el compte de client ja no podrà utilitzar les seves pròpies accions de conversió. De tota manera, les estadístiques de conversió existents no es perdran i les accions de conversió específiques del compte es podran tornar a utilitzar si més endavant es desactiven les accions de conversió multicompte.

Estructurar els comptes

Si feu servir més d'un compte de gestor, penseu bé quin voleu utilitzar per gestionar les conversions de la vostra empresa. A continuació, us descrivim les estructures possibles:

• Si utilitzeu agències diferents per a la publicitat en cerques i per a la de display: us recomanem que configureu el seguiment de conversions multicompte en un compte de gestor que contingui tots els comptes que teniu i que totes les agències puguin utilitzar.
  • Si teniu diverses línies de productes amb la mateixa conversió: configureu el seguiment de conversions en un compte de gestor que gestioni els comptes de totes les línies de productes.
  • Si teniu diverses línies de productes amb conversions diferents: decidiu si voleu configurar el seguiment de conversions individualment per a cada línia de productes, o bé si voleu configurar un únic compte de gestor per a totes les línies de productes.

Recordatori

• Els comptes de client poden veure les accions de conversió multicompte, però no les poden modificar. Només els comptes de gestor poden modificar aquest tipus d'accions de conversió.
  • El CPA objectiu utilitza les accions de conversió de la campanya sense tenir en compte si són multicompte o específiques del compte.
  • Si utilitzeu el seguiment de conversions multicompte, haureu d'importar tots els objectius i les transaccions de Google Analytics al compte de gestor que ha creat aquestes accions de conversió. De moment, es continuaran comptabilitzant les conversions de qualsevol objectiu o transacció que ja hàgiu importat, però més endavant es deixaran de comptabilitzar les dels objectius i les transaccions del compte de client.
  • Les dades de les conversions específiques del compte sempre es poden consultar a Google Ads, fins i tot si s'han activat les conversions multicompte.
  • Per tal de compartir accions de conversió amb els vostres comptes de client, cal que configureu la compartició des del vostre compte de gestor. Les accions de conversió no es poden compartir entre comptes de client.
  • Les etiquetes de Google Ads que s'utilitzin als comptes de l'MCC tindran prioritat sobre les que es facin servir al nivell de compte. Tingueu present que això no s'aplica a Google Analytics.