Avainsanojen suunnittelijan käyttäminen

Vinkki: Jos markkinoilla tapahtuvat muutokset vaikuttavat liiketoimintaasi, suosittelemme tekemään suunnitelmia viikoksi kerrallaan kuukausien tai kvartaalien sijaan siihen asti, että markkinatilanne tasaantuu.

Avainsanojen suunnittelijan ennusteita päivitetään päivittäin ja muokataan 7–10 viime päivän kausivaihtelun perusteella. Ennusteissa otetaan huomioon markkinatilanteen muutosten vaikutukset kyseisellä ajanjaksolla. Kausimalli on päivitetty siten, että siinä otetaan huomioon nykyinen markkinatilanne.

Avainsanojen suunnittelijan avulla voit etsiä avainsanoja Hakukampanjoillesi.

Tällä maksuttomalla työkalulla voit löytää uusia yritykseesi liittyviä avainsanoja sekä katsoa arvioita siitä, kuinka paljon niillä tehdään hakuja ja paljonko niihin kohdistaminen maksaa.

Lisäksi Avainsanojen suunnittelija tarjoaa Hakukampanjoiden luomiseen toisen tavan, joka perustuu kattavaan avainsanojen analysointiin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Avainsanojen suunnittelijaa voi käyttää apuna menestyksekkään kampanjan luomisessa.

Hyödyt

• Löydä uusia avainsanoja: katso ehdotuksia tuotteisiisi, palveluihisi tai verkkosivustoosi liittyvistä avainsanoista.
  • Katso kuukausittaiset haut: katso arvioita siitä, kuinka paljon hakuja avainsanalla tehdään joka kuukausi.
  • Selvitä hinta: katso keskimääräinen hinta, joka veloitetaan mainoksesi näkymisestä tietyllä avainsanalla tehtyjen hakujen yhteydessä.
  • Järjestä avainsanat: katso, miten avainsanasi sopivat erilaisiin brändiisi liittyviin kategorioihin.
  • Luo uusia kampanjoita: Luo avainsanasuunnitelman pohjalta uusia kampanjoita, jotka perustuvat avainsanojen kattavaan analysointiin.

Muista, että vaikka saat Avainsanojen suunnittelijasta apua avainsanakohdistukseen, kampanjan tulokset riippuvat monesta eri tekijästä. Esimerkiksi hintatarjous, budjetti, tuote ja asiakaskäyttäytyminen toimialallasi voivat kaikki vaikuttaa kampanjoiden onnistumiseen.

Ohjeet

Avainsanojen suunnittelijan käyttäminen:

1. Luo avainsanasuunnitelma

Kun avaat Avainsanojen suunnittelijan, voit luoda avainsanasuunnitelman kahdella eri tavalla:

1. Etsi uusia avainsanoja klikkaamalla Löydä uusia avainsanoja.
  2. Lataa nykyisiä avainsanoja klikkaamalla Katso hakujen määrä ja ennusteet.

Löydä uusia avainsanoja

A. Etsi uusia avainsanaideoita
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Lisää yritykseesi liittyviä sanoja tai verkkosivustoja, niin saat avainsanaideoita. Lue lisää Google Adsin hallinnoijan tileistä.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Suunnittelu-valikkoa.
  3. Klikkaa Avainsanojen suunnittelija.
  4. Klikkaa Löydä uusia avainsanoja.
  5. Voit etsiä uusia avainsanaideoita kahdella eri tavalla:
    • Aloita avainsanoista: Lisää tuotteisiisi tai palveluihisi liittyviä sanoja. Voit erottaa lausekkeet toisistaan pilkulla ja välilyönnillä.
      • Lisää verkkotunnuksesi, niin Google pyrkii sulkemaan pois avainsanat, jotka eivät liity siihen mitä tarjoat.
    • Aloita verkkosivustosta: Lisää mikä tahansa verkkosivusto, niin Google etsii sen sisältöön liittyviä avainsanoja. Huom. Linkkien sisältöä ei käytetä avainsanaideoiden luomiseen.
  6. Klikkaa Hae tuloksia.
Vinkki: Voit saada enemmän avainsanaideoita, kun määrität URL-osoitteen lisäksi myös avainsanan.

Klikattuasi "Hae tuloksia" näet lisäämiisi sanoihin tai verkkosivustoon liittyviä avainsanoja. Näitä avainsanoja ei ole lisätty suunnitelmaasi. Voit muokata listaa suodattimilla ja kategorioilla, jotka helpottavat suunnitelmasi kannalta sopivien avainsanojen löytämistä.

Huom. Avainsanat, joilla tehdään vain vähän hakuja tai jotka ovat arkaluontoisia, eivät ole löydettävissä tai ennustettavissa. Tällaisissa tapauksissa saat virheilmoituksen ja sinua pyydetään kokeilemaan uusia avainsanoja tai URL-osoitteita.
Tässä kuvassa on esimerkki avainsanakohdistuksen virheilmoituksesta.

B. Muokkaa avainsanaideoiden listaa

Nyt voit muokata avainsanaideoiden listaa käyttämällä suodattimia ja kategorioita. Katso tarkempia vinkkejä avainsanalistan muokkaamista käsittelevästä artikkelista.

Suodata

Rajaa avainsanalistaa erilaisten ehtojen mukaan (esim. kilpailu, osuus impressioista ja avainsanan teksti). Voit esimerkiksi katsoa avainsanaideoita, joissa alle 1 euron suuruinen hintatarjous voi riittää sivun ylimmän sijainnin saavuttamiseen.

1. Klikkaa Lisää suodatin.
  2. Valitse suodatin ja lisää sille arvot.
  3. Idealistasi on nyt suodatettu.

Rajaa kategorian mukaan

Katso avainsanaryhmiä niiden teemojen, brändien tai kategorioiden perusteella.

1. Etsi "Tarkenna avainsanoja" ‑sivupaneeli Avainsanaideat-sivulta.
  2. Avaa kategorioita paneelin alta, niin näet avainsanaideoihisi liittyviä ominaisuuksia.
  3. Poista valinta sellaisten kategorioiden ruuduista, joiden avainsanat haluat poistaa listalta.
    • Jos avainsanasi liittyvät esimerkiksi juoksukenkiin, saatat nähdä kategorian nimeltä "kenkien väri". Jos haluat nähdä pelkästään punaisiin juoksukenkiin liittyvät avainsanat, voit poistaa valinnan kaikkien muiden värien ruuduista.

C. Lisää avainsanoja suunnitelmaasi ja tarkista tulosennuste

Kun avainsanalista on valmis, voit lisätä avainsanat kampanjoihisi kahdella eri tavalla:
  • Lisää ne tallennettuihin avainsanoihin, niin voit järjestää ne myöhemmin ja nähdä ennusteita niiden tuottamista tuloksista.
  • Lisää ne nykyisten kampanjoidesi mainosryhmiin.

Jos haluat lisätä avainsanat suunnitelmaasi ja katsoa ennusteita niiden toimivuudesta, toimi seuraavasti:

1. Valitse niiden avainsanojen viereiset ruudut, jotka haluat lisätä suunnitelmaan. Kun lisäät avainsanat tallennettuihin avainsanoihin, voit tallentaa ne suunnitelmaasi ja järjestää ne myöhemmin.
    • Jos haluat järjestää avainsanat manuaalisesti tiettyyn mainosryhmään, klikkaa avattavasta valikosta Kampanja/Mainosryhmä ja valitse mainosryhmä valitsimesta.
  2. Valitse vastaavuustyyppi avattavasta Laaja vastaavuus ‑valikosta.
  3. Luo uusi suunnitelma klikkaamalla Lisää avainsanoja tai lisää avainsanoja aiemmin luotuun suunnitelmaan valitsemalla Lisää avainsanoja.
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Katso hakujen määrä ja ennusteet

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Suunnittelu-valikkoa.
  3. Klikkaa Avainsanojen suunnittelija.
  4. Klikkaa Katso hakujen määrä ja ennusteet.
  5. Kirjoita tai liitä avainsanalista hakukenttään tai lataa se CSV-tiedostosta seuraavasti:
    1. Klikkaa Lataa tiedosto.
    2. Klikkaa Valitse tiedosto tietokoneeltasi. Tarkista avainsanojen lataamiseen tarkoitetut mallit.
      1. Lataa avainsanalista: Tiedostossa saa olla vain yksi sarake, jonka nimi on "Avainsana".
      2. Lataa koko avainsanasuunnitelma: Jos haluat lähettää avainsanan lisäksi valinnaista dataa, kuten kampanjan, sijainnin ja mainosryhmän, voit tehdä sen tietokoneelle ladattavan mallin avulla.
    3. Valitse Lähetä.
  6. Klikkaa Aloita.

2. Tulkitse avainsanaennustetta

Suunnitelmasi ennusteesta näet, kuinka monta konversiota, klikkausta tai impressiota saat todennäköisesti avainsanoillasi mainoskulujen perusteella. Lue lisää Avainsanojen suunnittelijan ennusteista.

Ennusteen tulkitseminen

Ennuste on saatavilla suunnitelmasi Ennusteet-sivulla. Se sisältää avainsanat, jotka olet ladannut klikkaamalla "Katso hakujen määrä ja ennusteet" tai jotka olet lisännyt Avainsanaideat-sivun kautta.

Mitä ennusteeseen sisältyy

• Optimaalisten tulosten ennuste kaikille avainsanoille mainontaan käyttämäsi summan perusteella
    • Voit muuttaa ennusteen mittaria klikkaamalla "Konversiot" tai "Klikkaukset". Tämä on mahdollista, jos olet ottanut konversioseurannan käyttöön tililläsi. Muussa tapauksessa voit nähdä vaihtoehdot klikkaamalla "Lisää konversiomittareita".
    • Voit muuttaa keskimääräistä päiväbudjettia klikkaamalla summaa.
    • Voit muuttaa hintatarjousstrategiaa klikkaamalla avattavaa Klikkausmäärän maksimointi ‐valikkoa.
    • Klikkaamalla avausnuolta voit nähdä kaavion arvioiduista tuloksista, jotka voit saada budjetillasi.
  • Ennusteita yksittäisille avainsanoille klikkausmäärän maksimoivan hintatarjousstrategian perusteella
    • Muokkaa keskimääräistä päiväbudjettia, niin näet, miten arviot muuttuvat.
  • Mainosryhmät, joihin avainsanasi lisätään uudessa kampanjassa, jos otat suunnitelman käyttöön
  • Ennusteen aikaväli
    • Voit muuttaa ennusteesi aikaväliä klikkaamalla sivun yläosassa näkyvää aikaväliä.

Lisävaihtoehdot

• Lisää uusia avainsanoja pluspainikkeen avulla. Voit myös palata Avainsanaideat-sivulle ja lisätä avainsanat sitä kautta.
  • Lataa ennuste klikkaamalla latauspainiketta.
  • Jaa suunnitelma muille klikkaamalla Jaa-painiketta ja myöntämällä pääsyoikeus.

3. Järjestä avainsanat mainosryhmiin (vain englanniksi)

Avainsanojen järjestäminen

Lisää yritykseesi liittyviä sanoja tai verkkosivustoja, niin saat avainsanaideoita.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Suunnittelu-valikkoa.
  3. Klikkaa Avainsanojen suunnittelija.
  4. Klikkaa Järjestä avainsanat mainosryhmiin.
  5. Voit järjestää avainsanat kolmella eri tavalla:
    • Aloita avainsanoista: Lisää tuotteisiisi tai palveluihisi liittyviä sanoja. Voit erottaa lausekkeet toisistaan pilkulla ja välilyönnillä.
      • Lisää verkkotunnuksesi, niin Google pyrkii sulkemaan pois avainsanat, jotka eivät liity siihen mitä tarjoat.
    • Aloita verkkosivustosta: Lisää mikä tahansa verkkosivusto, niin Google etsii sen sisältöön liittyviä avainsanoja.
    • Lataa tai liitä: Lataa tiedosto tai lisää avainsanoja. Avainsanojen suunnittelija pyrkii järjestämään avainsanat kampanjoihin, mutta voit myös järjestää ne itse manuaalisesti.
  6. Klikkaa Järjestä avainsanat automaattisesti.

Tämän jälkeen näet mainosryhmät ja niihin liittyvät avainsanaehdotukset. Pyrimme löytämään ehdotuksille osuvimmat mainosryhmät parhaita tuloksia tuottavista kampanjoistasi. Seuraavaksi voit tarkistaa avainsanaehdotukset ja tehdä niihin haluamiasi muutoksia. Voit myös ladata työsi tarkistusta varten. Muutokset otetaan käyttöön vasta, kun lataat ne tilillesi.

Lähetä meille palautetta

Haluamme kuulla, mikä Google Adsissa on mielestäsi hyvää ja mitä voisimme vielä parantaa. Kerro meille mielipiteesi klikkaamalla tilisi oikeassa yläkulmassa olevaa ohjekuvaketta ja valitsemalla Anna palautetta.