Tulosten vertaileminen huutokauppatilastojen avulla

Huutokauppatilastot-raportin avulla voit verrata tuloksiasi muihin mainostajiin, jotka ovat osallistuneet samoihin huutokauppoihin kuin sinä. Nämä tiedot voivat auttaa sinua tekemään hintatarjouksia ja budjetointia koskevia strategisia päätöksiä. Näet, missä asioissa olet onnistunut ja missä asioissa on vielä parantamisen varaa. Huutokauppatilastot-raportti on saatavilla Haku-, Shopping- ja Maksimitulokset-kampanjoille.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tietoja Huutokauppatilastot-raportti sisältää, miten löydät raportin sekä miten voit suodattaa esiin sellaiset avainsanat, mainosryhmät ja kampanjat, joille on saatavilla Huutokauppatilastot-raportteja.

Huom. Yläosa/muu-erottelu ei koske hakukumppaneita, joten ne eivät sisälly huutokauppatilastoihin.

Huutokauppatilastot

Huutokauppatilastot-raportti Hakukampanjoille

Hakukampanjoiden Huutokauppatilastot-raportti sisältää kuusi tilastotietoa: osuus impressioista, päällekkäisyys, näkyvyys ennen muita, kilpailija ylempänä ‑prosentti, sivun yläosassa ‐prosentti ja sivun korkeimmassa sijainnissa ‐prosentti. Voit luoda raportin yhdelle tai useammalle avainsanalle, mainosryhmälle tai kampanjalle (jotka täyttävät aktiivisuutta koskevat vähimmäisvaatimukset valitulla aikavälillä) sekä ryhmitellä tulokset ajankohdan ja laitteen mukaan.

Huutokauppatilastot-raportti Shopping-kampanjoille

Shopping-kampanjoiden Huutokauppatilastot-raportti sisältää kolme tilastotietoa: osuus impressioista, päällekkäisyys ja näkyvyys ennen muita. Voit luoda raportin yhdelle tai useammalle mainosryhmälle tai kampanjalle (jotka täyttävät aktiivisuutta koskevat vähimmäisvaatimukset valitulla aikavälillä) sekä ryhmitellä tulokset ajankohdan ja laitteen mukaan. Shopping-kampanjoiden huutokauppatilastojen data on saatavilla lokakuusta 2014 lähtien.
Shopping-kampanjoiden huutokauppatilastot ovat peräisin vain hakuverkostosta.

Huutokauppatilastot-raportti Maksimitulokset-kampanjoille

Maksimitulokset-kampanjoiden Huutokauppatilastot-raportti sisältää huutokauppatilastodataa haku- ja Shopping-mainoksista hakuverkostossa marraskuusta 2021 lähtien. Raportti sisältää huutokauppatilastoja, jotka on ryhmitelty haku- ja Shopping-mainosten mukaan, ja se on saatavilla tili- ja kampanjatasolla.
Huom. Maksimitulokset-kampanjoiden huutokauppatilastojen data on saatavilla myös Raporttityökalussa.

Huutokauppatilastojen kuvaukset

Osuus impressioista

Osuus impressioista saadaan jakamalla saamiesi impressioiden määrä niiden impressioiden arvioidulla määrällä, jotka mainoksesi olisi voinut saada. Hyväksyttävät impressiot määritetään mainosten nykyisten kohdistusasetusten, hyväksymistilojen ja laatupisteiden perusteella. Huutokauppatilastot-raportissa osuus impressioista kertoo myös muiden mainostajien osuuden impressioista huutokaupoissa, joissa sekä sinun että toisen mainostajan mainos olisi voinut näkyä.

Hyvä huomata

• Shopping-kampanjat:
    • Shopping-kampanjoissa ei käytetä laatupisteitä. Shopping-mainostesi yleinen laatu ja osuvuus vaikuttavat kuitenkin siihen, voivatko ne näkyä. Lue lisää osuudesta impressioista.
    • Kampanja‑ ja tuoteryhmätasolla näkyvä osuus impressioista saattaa joskus poiketa hieman Huutokauppatilastot-raportissa näkyvästä osuudesta. Pieni ero johtuu todennäköisesti siitä, että huutokauppatilastoista suodatetaan pois huutokaupat, joihin liittyy hyvin vähän impressioita (näin huutokauppatilastot voidaan luoda nopeammin), kun taas kampanjatasolla suodatusta ei tehdä.
    • Tuoteryhmät-välilehdellä osuus impressioista näkyy vain niille tuoteryhmille, jotka ovat saaneet tarpeeksi impressioita, jotta osuus voidaan raportoida. Välilehdellä näkyy myös impressioiden kokonaismäärä tällä tasolla. Nämä luvut saattavat siis poiketa kampanjatason tiedoista, jos monet tuoteryhmät ovat saaneet vain vähän impressioita.
    • Kampanjatason ja huutokauppatilastojen tiedot ovat todennäköisesti lähes samat. Tuoteryhmät-välilehdeltä saat yksityiskohtaisempia tietoja.
    • Huutokauppatilastot-raportissa näkyvä kilpailijan osuus impressioista saattaa poiketa kilpailijan omassa raportissaan näkemästä osuudesta. Kilpailevien mainostajien hyväksyttävät impressiot ja omat hyväksyttävät impressiosi saattavat olla päällekkäisiä vain osittain. Vaikka raporttisi Osuus impressioista ‑sarakkeessa lukisi esimerkiksi 100 %, kilpailevan mainostajan osuus impressioista saattaa silti olla 50 % niissä huutokaupoissa, joiden seurauksena mainostajan mainos olisi voinut näkyä.
    • Huutokauppatilastot-raportissa ei näy tilastoja, jos osuus impressioista on alle 10 %.
  • Maksimitulokset-kampanjat:
    • Maksimitulokset-kampanjoiden mainosimpressiot (ja niiden huutokauppatilastojen data) hakuverkostossa ryhmitellään Haku- ja Shopping-vaihtoehtojen mukaan.

Päällekkäisyys

Päällekkäisyys kertoo, miten usein mainoksesi ja toisen mainostajan mainos ovat saaneet impression samaan aikaan.

Jos Huutokauppatilastot-raportin Päällekkäisyys-sarakkeessa lukee jonkin mainostajan kohdalla esimerkiksi 60 %, kuusi kymmenestä kerrasta, jolloin mainoksesi on näkynyt, on ollut sellaisia, että myös tämän mainostajan mainos on näkynyt.

Näkyvyys ennen muita

Näkyvyys ennen muita kertoo, miten usein mainoksesi on sijoittunut huutokaupassa korkeammalle kuin toisen mainostajan mainos tai näkynyt silloin, kun toisen mainostajan mainos ei ole näkynyt.

Jos Huutokauppatilastot-raportin Näkyvyys ennen muita ‑sarakkeessa lukee jonkin mainostajan kohdalla esimerkiksi 20 %, kaksi kymmenestä kerrasta, jolloin mainoksenne ovat näkyneet samaan aikaan, on ollut sellaisia, että mainoksesi on näkynyt tämän mainostajan mainoksen yläpuolella.

Kilpailija ylempänä ‑prosentti (vain Hakukampanjat)

Kilpailija ylempänä ‑prosentti kertoo, miten usein toisen mainostajan mainos on näkynyt mainoksesi yläpuolella silloin, kun mainokset ovat näkyneet yhtä aikaa.

Jos Huutokauppatilastot-raportin Kilpailija ylempänä ‑prosentin sarakkeessa lukee jonkin mainostajan kohdalla esimerkiksi 5 %, viisi sadasta kerrasta, jolloin mainoksenne ovat näkyneet samaan aikaan, on ollut sellaisia, että tämän mainostajan mainos on näkynyt mainoksesi yläpuolella.

Sivun yläosassa ‑prosentti (vain Hakukampanjat)

Sivun yläosassa ‑prosentti kertoo, kuinka usein mainoksesi (tai toisen mainostajan mainos riippuen siitä, mitä riviä katsot) on näkynyt sivun yläosassa maksuttomien hakutulosten yläpuolella.
Jos mainostajalla oli esimerkiksi 100 impressiota, joista 20 näkyi missä tahansa sijainnissa orgaanisten hakutulosten yläpuolella, sivun yläosassa ‑prosentti on 20 %.

Sivun korkeimmassa sijainnissa ‑prosentti (vain Hakukampanjat)

Sivun korkeimmassa sijainnissa ‑prosentti kertoo, kuinka usein mainoksesi (tai toisen mainostajan mainos riippuen siitä, mitä riviä katsot) on näkynyt korkeimmassa sijainnissa eli ensimmäisenä mainoksena orgaanisten hakutulosten yläpuolella.

Jos mainos on saanut esimerkiksi 100 impressiota ja näkynyt 10 kertaa ensimmäisenä mainoksena orgaanisten hakutulosten yläpuolella, sivun korkeimmassa sijainnissa ‑prosentti on 10 %.

Näin löydät Huutokauppatilastot-raportin

Huutokauppatilastojen data on käytettävissä sellaisten Haku-, Shopping- ja Maksimitulokset-kampanjoiden kohdalla, jotka täyttävät aktiivisuuden vähimmäisvaatimuksen. Hakukampanjoille voi luoda avainsana-, mainosryhmä- ja kampanjaraportteja. Shopping-kampanjoille voi luoda mainosryhmä- ja kampanjaraportteja. Maksimitulokset-kampanjoille voi luoda kampanjaraportteja.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Siirry Google Ads ‑tililläsi Kampanjat, Mainosryhmät tai Hakuavainsanat-sivulle riippuen siitä, mitä tietoja haluat nähdä raportissa.
  2. Valitse kampanja, mainosryhmä tai avainsana klikkaamalla sen valintaruutua.
    Huom. Voit valita avainsanoja vain yhdeltä sivulta kerrallaan (paitsi jos valitset "Kaikki" ennen kuin luot raportin).
  3. Klikkaa Huutokauppatilastot.
  4. Huutokauppatilastot-raportti tulee näkyviin.
    • Jos valitset vain Haku- tai Shopping-kampanjoita tai ‑mainosryhmiä, näet valintaasi vastaavan Huutokauppatilastot-raportin.
    • Jos valitsit sekä Haku, Shopping- että Maksimitulokset-kampanjoita, sinun on valittava avattavasta valikosta joko Hakukampanjat tai Shopping-kampanjat. Maksimitulokset-kampanjoiden mainosimpressiot (ja niiden huutokauppatilastojen data) kullakin kanavalla ryhmitellään Haku- ja Shopping-vaihtoehtojen mukaan.
Huom. Huutokauppatilastot-raportti on saatavilla ainoastaan niille avainsanoille ja mainosryhmille, jotka täyttävät aktiivisuutta koskevat vähimmäisvaatimukset.

Huutokauppatilastojen suodattaminen

Luomalla suodattimen voit löytää helpommin sellaisia avainsanoja, mainosryhmiä ja kampanjoita, joille on saatavana Huutokauppatilastot-raportteja. Huutokauppatilastojen suodattimen avulla näet kerralla, mihin avainsanoihin, mainosryhmiin tai kampanjoihin liittyy Huutokauppatilastot-raportteja.

1. Klikkaa tilastotaulukon yläpuolelta suodatinkuvaketta Suodata.
  2. Valitse haluamasi suodatin, niin näet uusia suodattimia koskevat suodatinehdot.
  3. Lisää suodatinehto ja klikkaa Käytä. Taulukkoon tulevat automaattisesti näkyviin ne avainsanat tai mainosryhmät, joille on saatavilla Huutokauppatilastot-raportteja.