Administrer budsjetter som er delt på flere kampanjer

I Google Ads kan du tildele et gjennomsnittlig dagsbudsjett til hver enkelt kampanje eller bruke delte budsjetter for å fordele ett budsjett på flere kampanjer. Finn ut mer om delte budsjetter.

Merk: Budstrategier for porteføljer og delte budsjetter kan nå knyttes sammen for enkelte Google Ads-kontoer. Finn ut mer om hvordan du knytter sammen delte budsjetter og budstrategier for porteføljer.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Sett opp delte budsjetter

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Budsjetter og budgivning-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Delte budsjetter.
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Gi navn til det nye delte budsjettet, og angi et budsjettbeløp.
  6. Legg til noen kampanjer i ditt delte budsjett (valgfritt).
  7. Klikk på Lagre.

Legg til kampanjer i et delt budsjett

Bruk budsjettet på én eller flere kampanjer i kontoen:

1. Velg hvilket delt budsjett du vil bruke på kampanjene i kontoen din, fra menyen for delt budsjett.
  2. Klikk på plussknappen for å legge til relevante kampanjer
  3. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av de ønskede kampanjene.
  4. Klikk på Lagre.

Du kan når som helst redigere det delte budsjettet ved å gå tilbake til Delt bibliotek.

Merk: Når du legger til en kampanje i et delt budsjett, blir budsjettet tilordnet den aktuelle kampanjen lagt til i det delte budsjettet, som dermed økes.

Fjern et delt budsjett fra en kampanje

Fordi hver Google Ads-kampanje må ha et budsjett, kan du bare fjerne delte budsjetter hvis de for øyeblikket ikke er i bruk i noen kampanjer.

Følg denne fremgangsmåten for å fjerne et delt budsjett fra kampanjene dine:

1. Gå til Innstillinger-siden for hver kampanje som bruker det delte budsjettet du vil fjerne.
  2. Klikk på Budsjett.
  3. Under «Skriv inn det gjennomsnittlige beløpet du er villig til å bruke hver dag», ser du det delte budsjettet som gjelder for denne kampanjen.
  4. Klikk på «x» på dette delte budsjettet for å fjerne det fra denne kampanjen.
  5. Klikk på Lagre.

Gjenta trinnene ovenfor for hver kampanje der det samme delte budsjettet er i bruk.

Fjern et budsjett fra de delte budsjettene

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Budsjetter og budgivning-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Delte budsjetter.
  4. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av det delte budsjettet du vil fjerne.
  5. Klikk på Endre på den blå raden som vises, og velg Fjern fra rullegardinmenyen.

Bytte av budsjett midt på dagen

Hvis du bytter fra et enkeltstående kampanjebudsjett til et delt budsjett, eller omvendt, midt på dagen, starter vi visningen fra tidspunktet du utfører byttet, som om kampanjene så langt har brukt NOK 0.

Eksempel

La oss si at du har fire kampanjer som hver har et enkeltstående budsjett på NOK 60. Når klokken er 15.00, har alle disse kampanjene brukt opp hele budsjettet på NOK 60. Klokken 16.00 bestemmer du deg for å opprette et nytt delt budsjett på NOK 240 for disse fire kampanjene. Vi starter det delte budsjettet på NOK 240 med NOK 0, akkurat som om kampanjene med NOK 60 ikke hadde blitt vist.